اتمام پروژه‌های ساماندهی پسماند تا سال آینده

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان وعده داد؛

19

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان از اتمام پروژه‌های ساماندهی پسماند استان تا سال آینده خبر داد و گفت: طی دو سال گذشته شاهد انقلاب در مدیریت پسماند گیلان بودیم.

 

«شهرام توانا» در نشست مشترک کارگروه ساماندهی پسماند گیلان با اشاره به وضعیت ناامیدکننده پهنه‌های پسماندی استان تا سال ۱۴۰۰، اظهار کرد: شاهد تولید روزانه ۲۲۰۰ تن زباله در هفت پهنه استان بودیم.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان گفت: در حال حاضر تفکیک زباله از مبدا در تمام ۵۶ شهر استان انجام می‌شود و فرمانداران پای کار هستند؛ در روستاها نیز «زباله صفر» را دنبال می‌کنیم. امیدواریم در دولت چهاردهم نیز این روند ادامه پیدا کند.

وی با بیان اینکه تل انبار زباله در حدود ۴۰ نقطه از استان گیلان انجام می‌شد و فقط شرکت‌های دانش بنیان و گروه‌های مردم نهاد زیست محیطی تفکیک زباله را انجام می دادند.

 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان با اشاره به نقش تخصیص ۶۰۰ میلیارد تومانی در حوزه ساماندهی پسماند استان، اضافه کرد: ساماندهی لندفیل سراوان نقش مهمی در ساماندهی پسماند استان دارد.

توانا با بیان اینکه تصفیه شیرابه و بهسازی پهنه پسماندی ۳(انزلی) در حال انجام است، عنوان کرد: لوله گذاری و هدایت شیرابه و تصفیه شیرابه کارخانه کمپوست را نیز دنبال می کنیم.

وی با اشاره به پذیرش روزانه ۱۶۰ تن زباله در پهنه انزلی، تاکید کرد: تولید کود آلی را در کارخانه کمپوست انزلی آغاز کردیم و شیرابه آن تصفیه می شود.

 

وی پهنه ۴(رشت) را با پذیرش روزانه ۱۰۰۰ تن زباله بزرگترین پهنه پسماندی استان دانست و متذکر شد: باید این زباله ۱۰۰۰ تنی را وارد کارخانه کمپوست کنیم و ریجکت‌ها را به لندفیل سراوان ببریم؛ پهنه رشت حدود ۶۰ درصد زباله استان را پذیرش می کند و لذا نیازمند مدیریت جدی است.

 

توانا پهنه رودبار را مهم و حیاتی دانست و با اشاره به پذیرش ۱۷۵ تنی زباله در پهنه لاهیجان، تاکید کرد: پردازش پسماند، ساخت تصفیه خانه شیرابه و طراحی مدفن جدید را در پهنه لاهیجان دنبال می‌کنیم تا مشکل زباله در این پهنه حل شود.

 

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گیلان همچنین به پیشرفت ۶۰ درصدی کارخانه کمپوست لنگرود اشاره کرد و یادآور شد: تفکیک زباله از مبدا در تمام ۵۶ شهر استان انجام می شود و فرمانداران پای کار هستند؛ در روستاها نیز «زباله صفر» را دنبال می‌کنیم.

 

در ادامه «رحیم شوقی» شهردار رشت نیز، از پوشش ۱۹ هکتاری لندفیل سراوان خبر داد و اظهار کرد: شاهد کمترین بو و مگس در لندفیل هستیم و سیستم جمع آوری شیرابه را کامل کردیم که دو حوضچه دارد.

وی با بیان اینکه یک خط پردازش کارخانه کود آلی رشت تا شهریورماه و خط دیگر تا آبان ماه راه‌اندازی می‌شود، عنوان کرد: برای این دو خط دو سوله پردازش احداث شده که یک سوله طی روزهای آینده راه‌اندازی می‌شود.

شهردار رشت از خرید تجهیزات کارخانه کمپوست خبر داد و گفت: احداث کارخانه تولید کود نرم و تصفیه شیرابه روزهای پایانی را طی می کند.

شوقی با بیان اینکه کارخانه کود آلی رشت پس از تکمیل دو خط توانایی پردازش روزانه ۱۰۰۰ تن زباله را دارد، تصریح کرد: به زودی فراخوان انتخاب پیمانکار تصفیه خانه شیرابه را اعلام می‌کنیم.

نظرات بسته شده است.