همزمانی روند نزولی باروری با افزایش جمعیت سالمندان، گیلان را در رتبه اول پیرترین استانهای کشور قرار داده است. با توجه به اینکه بر طبق آمارهای رسمی نرخ باروری در گیلان به پایین ترین سطح جایگزینی خود در کشور رسیده امروز مدیر کل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان از اجرای راهکارهای تشویقی دولت برای جوان سازی جمعیت در گیلان خبر داد.
«زهرا یعقوب نژاد» مدیرکل امور بانوان وخانواده استانداری گیلان گفت: با تصویب قانون حمایت از خانواده و جوانسازی جمعیت و ابلاغ آن به چند استان کشور، برای اجرای این قانون، قرارگاه استانی جمعیت و خانواده با حضور دستگاههای مرتبط استان، از هفته گذشته تشکیل شد که ۱۵ مصوبه داشت.
به گفته زهرا یعقوب نژاد، پرداخت ۱۴۰ میلیون تومان وام، تسهیلات قرض الحسنه برای فرزند اول تا پنجم و ودیعه مسکن با ۲ سال پوشش بیمهای، از راه کارهای قانون حمایت از خانواده و جوانسازی جمعیت است که در گیلان اجرا شود.
وی اضافه کرد: ماهانه ۱۸۱ میلیارد ریال برای ازدواج و فرزند آوری در استان، از ابتدای امسال تاکنون پرداخت شده و دانشگاه علوم پزشکی، بنیاد مسکن، راه و شهرسازی و صدا و سیما، از دستگاههای راهبردی برای اجرای سیاستهای قانون حمایت از خانواده و جوان سازی جمعیت در گیلان هستند.
لازم به ذکر است: جمعیت گیلان ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۶۹۶ نفر است. متوسط رشد سالانه جمعیت گیلان طی سالهای ۹۰ تا ۹۵ برابر ۴ (چهار) درصد بوده و گیلان از این نظر رتبه ۲۵ را در مقایسه با سایر استانها دارد. گیلان پیرترین استان کشور و شهرستان املش پیرترین شهرستان ایران است. شاخص سالمندی کشور ۸.۳۶(هشت و سی وشش صدم) درصد و شاخص سالمندی گیلان ۵.۷۴(پنج و هفتاده وچهار صدم) درصد است. حدود یکمیلیون و ۷۴۶ هزار نفر از جمعیت ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار نفری گیلان معادل بیش از نیمی از جمعیت استان بین ۱۵ تا ۵۹ سال دارند. میانگین سنی جمعیت گیلان نیز ۳۵ سال است که حدود ۲۰ درصد آن را نیروی جوان یعنی ۲۹-۱۵ سال و ۹.۵ (پنج و نه ده درصد) درصد آن را سالمندان یعنی ۶۵ سال به بالا تشکیل میدهند. جمعیت مولد ۶۴-۱۵ ساله در گیلان حدود ۷۳ درصد معادل یکمیلیون و ۸۷۷ هزار نفر است.