استفاده از تمامی ظرفیت‌های بنادر امکان پذیر نیست

به دلیل نبود زیرساختهای ریلی و جاده ای درگیلان؛

18

مدیرکل بنادر و دریانوردی گیلان؛ تحقق سیاست‌های کلی توسعه دریامحور و توسعه اقتصادی استان را منوط به تجهیز مجتمع بندری انزلی و اتصال این بندر به ریل خط آهن سراسری دانست و افزود: استفاده از تمامی ظرفیت‌های بنادر استان به دلیل نبود زیرساختهای مناسب جاده ای و ریلی امکانپذیر نیست.

 

« حسین یونسی خمسی»  با اشاره به قدمت سیصد ساله بندر انزلی در مراودات تجارت دریایی کشور تصریح کرد: مجتمع بندری انزلی یکی از بزرگترین بنگاه های اقتصادی است که در سطحی بین المللی و در اقتصاد کشور اثر گذار است و برای تحقق سند سیاست های کلی توسعه دریا محور و بهره گیری از ظرفیت های پیش بینی شده بندری، نیازمند اتصال ریل سراسری به مجتمع بندری انزلی هستیم.

یونسی اضافه کرد: سند سیاست کلی توسعه دریامحو، سند بسیار مهمی است که تنها متولی آن سازمان بنادر و دریانوردی نیست بلکه بانکها، سازمان شیلات، جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، و سایر سازمانهای مرتبط موظف به اجرای ۹ بند آن و رفع موانع پیش رو هستند.

وی تصریح کرد: سازمان بنادر و دریانوردی بعنوان یکی از سازمان‌های اثر گذار در این سیاست‌ها برای دستیابی به توسعه دریامحور نیازمند زیرساختهای جاده ای و ریلی هستیم . در حال حاضر از مجتمع بندری انزلی با ۱۰ میلیون تن ظرفیت اکنون از ۲.۵ تا پنج میلیون تن آن استفاده می‌شود لذا امکان استفاده از تمامی ظرفیت‌های بنادر استان به دلیل نبود زیرساختهای مناسب جاده ای و ریلی امکانپذیر نیست.

 

مدیر کل بنادر و دریانوردی گیلان اجرای سیاست های کلی توسعه دریامحور را یک تکلیف دانست و اظهار کرد: برای ایجاد رونق اقتصادی و شکوفایی اقتصاد دریا محور ۲ راهکار ارائه ورود ریل به بندر و دیگری احداث کمربندی خمام – امام زاده هاشم ارائه شده است . اتصال ریل به این بندر نیازمند ۱۴ کیلومتر ریل گذاری است که با اجرای این ریل اجرای سند سیاست های اقتصاد دریامحور در استان محقق می‌شود.

 

وی اضافه کرد: چرا باید در کشوری که دارای ریل است کالا از طریق جاده حمل شود و از ریل استفاده درستی صورت نگیرد؟ بزرگترین بندر تجاری کشور که سالانه ۷۰ میلیون تن کالا در آن تخلیه و بارگیری می شود ۱۵ درصد حمل کالا را از طریق ریل منتقل می کند؛ لذا مشکلات این بخش باید به طور جدی مورد رسیدگی قرار گیرد.

 

یونسی با اشاره به بند هشت سند توسعه اقتصاد دریامحور ( افزایش سهم کشور در حمل و نقل دریایی و ترانزیت با ایجاد و تقویت شبکه حمل و نقل ترکیبی) گفت: اینکه چرا ریل در بندر کاسپین با پنج پست اسکله و ظرفیت ۱.۵ تا ۲ میلیون تن احداث شد و بندر انزلی از این ظرفیت بی بهره ماند به دلیل نبود زیرساختهای جاده ای مانند ریل و کنار گذر بود؛ با افزایش محدوده تالاب انزلی به ۲۵ هزار هکتار امکان ایجاد ریل در محدوده این بندر به دلیل مخالفت‌های محیط زیستی امکانپذیر نبود که امیدواریم در دولت جدید با اتخاذ تصمیمات درست این مشکل به صورت کارشناسی حل شود و ریل به مجتمع بندری انزلی وارد شود.

 

وی تصریح کرد: اگر بندرانزلی ظرفیت خود را از ۲ میلیون تن به هشت میلیون تن افزایش دهد تردد روزانه کامیونها از ۳۰۰ کامیون به روزانه هزار و ۲۰۰ کامیون افزایش خواهد یافت که در شهرهای انزلی و رشت با گره های ترافیکی شدید مواجه خواهیم بود؛ با احداث جاده کمربندی خمام – امام زاده هاشم و اتصال ریل به بندر می‌توانیم از فرصت‌ها به درستی استفاده کنیم.

 

وی افزود: ما نمی‌توانیم حرف از اجرای سیاست‌های کلی توسعه دریامحور بزنیم اما ۲ مشکل اصلی اتصال ریل به بندر و ایجاد جاده کمربندی خمام – امام زاده هاشم را رفع نکنیم؛ ما در مسیر اصلی کریدور شمال – جنوب قرار داریم و این امر می‌تواند در توسعه رویه‌های صادراتی ، وارداتی، ترانزیت بسیار اثرگذار باشد.

 

یونسی تاکید کرد:چالش و مانع اصلی ریل گذاری بندر انزلی و اتصال آن به ریل سراسری ؛ اعتبارات و منابع مالی نیست بلکه مشکلات محیط زیستی مرتبط با اراضی حاشیه تالاب انزلی تاکنون مانع عبور ریل از این بندر بوده است.

 

 

نظرات بسته شده است.