آب بندان عینک، بزرگترین تالاب درون شهری گیلان است که شرکت آب منطقه ای سالها متولی آن بود و در نهایت بعد از کشمش های طولانی با شهرداری رشت بر سر چگونگی بهره برداری از این آب بندان در نهایت با ورود دادگستری و توافقات انجام شده، این تالاب به شهرداری رشت واگذار شده تا طرح های گردشگری را در آن ایجاد کند. در گام نخست، لایروبی پهنه های آبی این تالاب آغاز شد.
شهرداری رشت همزمان با اجرای پروژه بهسازی تالاب عینک از اقدامات نظیر احداث رینگ، پیست دوچرخهسواری، فضای سبز و پیادهراهسازی در این تالاب خبر داده بود.
با این حال رییس شورای شهر در چند ماه اخیر از روند اجرای پروژهها در محدوده عینک انتقاد کرده بود و تاکید داشت که به علت توان مالی پایین شهرداری رشت، برای توسعه فضای گردشگری تالاب عینک باید سرمایهگذار جذب شود.
در همین رابطه روز گذشته نیز رییس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر از بیتوجهی به اجرای پروژه گردشگری تالاب عینک انتقاد کرد.
«سیدحسین رضویان» با انتقاد از بیتوجهی به اجرای پروژه گردشگری تالاب عینک گفت: اتلاف زمان و ادامه بیتوجهی به خواست شورا در اجرای پروژه گردشگری تالاب عینک اگر اصلاح نشود منجر به طرح سوال از شهردار خواهد شد.
پروژههای گردشگری تالاب عینک پیشرفت نداشت
در یکصد و هشتمین جلسه کمیسیون توسعه پایدار شهری شورای رشت، «سیدحسین رضویان» با اشاره به روند اجرای پروژه گردشگری تالاب عینک در قالب احداث جاده تندرستی و استقرار رستوران آبی اظهار کرد: طی دوسال اخیر ۲۰ جلسه اختصاصی و ۱۰ بازدید در مورد برنامههای احیا تالاب عینک رشت با محوریت اجرای پروژه گردشگری در قالب احداث جاده تندرستی و استقرار رستوران آبی برگزار شده است.
وی اضافه کرد: متاسفانه در اجرای پروژههای گردشگری، آنچنان که مد نظر شورای شهر بود پیشرفت قابل توجهی در اقدامات شهرداری رشت مشاهده نشده است.
غیبت معاون امور عمرانی و زیربنایی شهرداری در این جلسه، مورد دیگری بود که رضویان به آن انتقاد کرد و افزود: این غیبت آن هم در چنین جلسهای خود نمایانگر کیفیت توجه به موضوع تالاب عینک است.
رییس کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت تصریح کرد: شورای شهر سیاستگذار و ناظر بر امور شهرداری است و مدیران شهرداری موظف به پاسخگویی به نمایندگان مردم در پارلمان محلی هستند. بنابراین شهردار باید نسبت به غیبت غیرموجه و بدون اطلاع قبلی معاون عمرانی در چنین جلسه مهمی پاسخگو باشد.
وی ضمن اشاره به مطالبه گسترده مردم، برای احیای تالاب عینک ابراز کرد: در این رابطه این سیاستهای شورا بود که منجر به لایروبی تالاب شده است و این نظر شورا بود که بنابر خواست عمومی خواهان احداث جاده تندرستی و استقرار رستوران آبی در عینک شد.
به حاشیه رانده شدن طرحهای گردشگری عینک با اجرای پروژههای میثاق
«محمدحسن عاقل منش» عضو کمیسیون توسعه پایدار شورای شهر رشت نیز در این جلسه عنوان کرد: پروژههای مرتبط با تالاب عینک در پی اجرای طرح میثاق به حاشیه رانده شدهاند.
وی تلاشهای شهرداری در اجرای تقاطعهای غیرهمسطح را شایسته تقدیر خواند و گفت: پروژههای گردشگری تالاب عینک، فرصت بیبدیلی برای توسعه پایدار و ایجاد جذابیتهای گردشگری در رشت است. بنابراین باید توجه ویژهتری به آن معطوف شود.
وی با تاکید بر اینکه تکمیل برخی پروژههای عمرانی کلان به مراحل پایانی نزدیک شده است گفت: میتوان با برنامهریزی دقیق و تخصیص منابع مناسب، احیای تالاب عینک را به یکی از اولویتهای شهری تبدیل کرد. این پروژه میتواند الگویی موفق برای گسترش توسعه پایدار در سایر مناطق شهر نیز باشد.