در حالیکه از حدود یک هفته پیش به دلیل عدم پرداخت مطالبات پیمانکار لندفیل زباله سراوان، پیمانکار مربوطه اجازه ورود پسماند به این جایگاه را نمیدهد، اوایل بهمن ماه سال جاری نیز شاهد همچنین اقدامی از سوی پیمانکار لندفیل لاهیجان بودیم و چند روزی اجازه ورود زباله به جایگاه دفن زباله تموشل داده نشد.
بعد از آن پیمانکار قبلی به صورت اجاره روز مزد اقدام به دریافت و پهن کردن زباله در محل لندفیل میکند. بر اساس بررسیهای صورت گرفته این قرارداد موقت احتمالا تا ۲۰ فرودین آینده به پایان میرسد.
طبق اطلاعات رسیده؛ شهرداری لاهیجان حتی مبلغ دستمزد روزانه پیمانکار را از محل دریافت هزینه پسماند ورودی به لندفیل پرداخت نمیکند.
شهرداری لاهیجان امیدوار بود که پیمانکار قبلی که ۷۰ و اندی میلیارد از شهرداری طلب دارد در مناقصه جدید شرکت و برنده شود تا با قرارداد جدید پرداخت مطالبات پیمانکار به تعویق بیفتند که حتی پیمانکار در آخرین مناقصه نگهداری لندفیل شرکت نکرد.
در حال حاضر شهرداری لاهیجان از محل اعتبارات ساماندهی لندفیل زباله بیش از ۷۰ میلیارد به پیمانکار بدهکار است، این درحالیست که سازمان شهرداریهای کشور در نامه مورخ ۲۹ / ۸/ ۱۴۰۲ اعلام کرده که همه مبلغ پروژه ساماندهی لندفیل زباله در سالهای ۹۸ و ۹۹ و ۱۴۰۰ به شهرداری لاهیجان پرداخت شده است.
در این نامه سازمان شهرداریها تاکید دارد که شهرداری لاهیجان از محل اعتبارات داخلی خود اقدام به ساماندهی پسماند کند. یعنی نه امیدی به پرداخت اعتبار از سوی دولت برای پرداخت مطالبات پیمانکار هست و نه حتی پرداخت و هزینه جمع آوری پسماند. در حال حاضر ما با یک پروژه به اتمام رسیده مواجهایم که هزینه آن از سوی دولت پرداخت شده اما پیمانکار بالغ بر ۷۰ میلیارد طلب دارد.
شهر لاهیجان در بلاتکلیفی ساماندهی پسماند گرفتار شده و تا کمتر از یک ماه همین پیمانکار موقت نیز مسئولیت ساماندهی پسماند را رها خواهد کرد. عامل اصلی این مشکلات سوء مدیریت و عدم نظارت بر هزینهکرد اعتبارات اختصاص داده شده است.
در این شرایط مدیران عالی استان باید در مورد ساماندهی پسماند تصمیمسازی کنند و به شهرداری لاهیجان تکلیف نمایند تا نسبت به اجرای آن اقدام کند. با توجه به سوء مدیریت شهرداری، وارد بازی کردن دوباره آنها کاری اشتباه است. مدیریت اجرایی پسماند باید وظایف محوله را به نحو مطلوب انجام دهد.
علاوه براین، نهادهای نظارتی نیز باید دو موضوع را بررسی کنند؛
۱_با وجود تخصیص اعتبار تا سال ۱۴۰۰ چرا هنوز پیمانکار طلبکار است؟
۲_شهرداری لاهیجان به عنوان مدیر جایگاه (نه مالک) چه میزان از هزینه روزانه ساماندهی پسماند خود(شهر لاهیجان) را پرداخت نموده است.
۳_ چه میزان از شرح کار قرارداد بهسازی جایگاه دفن اجرا نشده است؟
۴_ با توجه به اینکه برای همه پهنههای پسماندی استان کارخانه کود آلی در نظر گرفته شده بود به جز شهرستانهای لاهیجان، آستانه و سیاهکل، آیا در این زمینه تغییری رخ داده است؟
۵_ تحمیل آسیبهای محیط زیستی ناشی از سومدیریت شهرداری در مدیریت مالی پروژه بهسازی جایگاه دفن تموشل چگونه ارزیابی و پیگیری میشود؟
۶_ عدم بکارگیری افراد با دانش مرتبط با پسماند در مدیریت پسماند شهرداری لاهیجان چه دلایلی دارد؟
«جمعی از فعالان محیط زیستی لاهیجان»
نظرات بسته شده است.