یک تحلیلگر حمل و نقل بینالملل؛ تحریمهای اتحادیه اروپا علیه شرکت کشتیرانی ایران را اثر گذار ندانست و گفت: روابط تجاری و دریایی ایران و روسیه تابع روابط ایران با آمریکا و اتحادیه اروپا نیست.
«علیرضا چشم جهان» مدرس و تحلیلگر حمل و نقل بینالملل در خصوص تحریمهای اقتصادی اتحادیه اروپا علیه شرکت کشتیرانی ایران و بنادر شمالی کشور به خبرنگار مرور اظهار کرد: ناوگان کشتیرانی قوی جمهوری اسلامی ایران، کمبودهای ناشی از تحریمها و کاهش تردد کشتیهای دیگر را جبران میکند.
وی با اشاره به اینکه پیش از این نیز ایران از آمریکا و اتحادیه اروپا کمک و امتیازی دریافت نمیکرد افزود: در واقع اتحادیه اروپا چیزی را تحریم کرد که ربطی به آنها ندارد و به دلیل تعداد بالای ناوگان کشتیرانی در دریای خزر این تحریمها چندان برای کشور تاثیرگذار نیستند.
چشم جهان تصریح کرد: به لحاظ اینکه دریای خزر در محدوده چند کشور واقع شده تحریمهای بینالمللی نمیتواند آسیب جدی به روابط تجاری ایران در این بخش وارد کند.
این تحلیلگر با اشاره به روابط قزاقستان در ارایه سرویسهای باری کریدور شرق به غرب معتقد است: فقط کشور قزاقستان با توجه به ارتباطاتی که با اتحادیه اروپا در این کریدور دارد ممکن است در تردد کشتیهای خود به سمت ایران تجدیدنظرهایی داشته باشد.
مدرس حوزه حمل و نقل درباره ادامه روابط تجاری ایران با روسیه در پی این تحریمها بیان کرد: روسیه از هیچ کشور و اتحادیه ای دستور نمیگیرد و همواره با ایران مبادلات تجاری خود را حفظ کرده است. از این رو بعید میدانم این تحریمها تاثیر چندانی در روابط این دو کشور داشته باشد.
وی تاکید کرد: تجارت دریای خزر به هیچ عنوان تحت تاثیر روابط با آمریکا و اتحادیه اروپا نیست و به نظر میرسد شرکتهای کشتیرانی و حمل بار میتوانند با قدرت به فعالیتهای خود ادامه دهند. چرا که روسیه تحت تاثیر جنگ با اوکراین با تحریمهای بینالمللی دیگری مواجه است و به ناچار باید بخشی از نیازهای خود را از طریق ایران تامین کند و این روابط تداوم خواهد داشت.
لازم به ذکر است؛ ماه گذشته کشتیرانی جمهوری اسلامی به همراه بنادر شمالی ایران شامل امیرآباد و بندرانزلی از سوی اتحادیه اروپا شامل تحریمهای اقتصادی شدند.