درد که به سراغ آدمی میآید، چشمها در جستجوی مرهم در چشمخانه میچرخند، اما مرهم برای همگان به یکسان فراهم نیست. آنها که دارا هستند در بحبوبهی چنگ انداختن بیماری، میتوانند بدون نگرانی ازهزینهها در پیِ درمان خویش باشند، ولی آنانی که با حصار نداری مواجه هستند راهیِ درمانگاهها و بیمارستانهایی میشوند که متناسب با وضعیت معیشتشان باشد.
در این میان تردیدی وجود ندارد که درمانگاهها و بیمارستانهای تامین اجتماعی سهمی بهسزا در راستای رفع نیازهای درمانی اقشار کمدرآمد و متوسط جامعه بر عهده دارند. این در حالی است که در روزهای اخیر خبری تاسفبار نگاه گیلانیان را به خود جلب کرده؛ خبری مبنی بر این که توسعهی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) رشت با مشکل تغییر کاربری زمین مواجه شده است.
یک شهروند: به دلیل کم بودن امکانات در بعضی حوزهها، بیماران باید مدت طولانی در انتظار فرا رسیدن زمان دریافت خدمات باشند.
اهمیت رفع مشکلات حوزهی درمان
واقعیت این است که بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در استان گیلان تحت پوشش بیمهی تامین اجتماعی قرار دارند و با توجه به اقتصاد رنجور کشور، جمعیت قابل ملاحظهای از این افراد برای پاسخگویی به نیازهای درمانی خویش نیازمند بهرهمند شدن از امکانات درمانی و تشخیصی فراهم شده از سوی سازمان تامین اجتماعی هستند.
امکاناتی که باتوجه به جمعیت استان، افزایش مهاجرت به گیلان و همچنین گردشگرپذیربودن این استان نیازمند توسعهی زیرساختهای درمانی وتشخیصی است.
در همین رابطه «فاطمه- پ» یک بیمار که پیش از این در این مرکز درمانی بستری شده در گفتوگو با مرور اظهار کرد: دو بار برای انجام جراحی در بیمارستان حضرت رسول (ص) تامین اجتماعی بستری شدم و از خدمات ارائه شده در آن راضی هستم. اگر چه بنظر میرسید از نظر تعداد نیروی خدماتی در مضیقه بودند اما این بیمارستان از پزشکان و پرستاران کاربلد وخوشاخلاق برخوردار است؛ همچنین باید توجه داشت در برخی موارد بهعلت جمعیت زیادِ افراد تحت پوشش بیمهی تامین اجتماعی و همچنین کم بودن امکانات در بعضی حوزهها، بیماران باید مدت طولانی در انتظار فرا رسیدن زمان دریافت خدمات باشند.
«صدیقه- م» شهروند دیگری ازجمعیت تحت پوشش بیمهی تامین اجتماعی دربارهی کلینیک تخصصی تامین اجتماعی در انزلی به مرور گفت: ازخدمات این کلینیک راضی هستم. پزشکان خوب، سیستم نوبتدهی مناسب و ساختمان تازهساخت این کلینیک از جمله مزایای آن بهشمار میآید؛ اما در مورد آزمایشگاهِ این مرکزباید گفت، معمولا زمان فرارسیدن نوبت طولانیست و لازم است این موضوع، مورد توجه متولیان ذیربط قرار گیرد.
چگونه ممکن است کنار بیمارستان ایستگاه قطار احداث شود، در حالی که حتی بوق زدن در محدودهی نزدیک به بیمارستان ممنوع است؟
توقف یک توسعه
۱۹ مرداد ماه سال گذشته، آغاز اجرای طرح توسعهی بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) رشت با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام و گفته شد. ساخت مجتمع درمانگاهی تخصصی و فوق تخصصی گام اول برای ارتقای این بیمارستان از ۲۰۰ تخت به ۳۰۰ تختخواب بوده و برای ساخت فضای فیزیکی این مجتمع تخصصی و فوق تخصصی اعتباری بالغ بر ۱۲۵ میلیارد تومان اختصاص داده شده است.
حال اما مدیر درمان تامین اجتماعی گیلان در یک نشست خبری از مشکل کاربری زمین بیمارستان حضرت رسول(ص) رشت یاد کرد و گفت: زمین این بیمارستان در سال ۱۳۷۰ به مساحت ۲۲ هکتار(۲۰ هکتار) و طی چهار فقره سند خریداری و محصور شد و لذا پس از ۱۷ ماه تلاش موفق به تجمیع این چهار سند شدیم و سند تک برگ را برای ۱۵.۵ هکتار گرفتیم.
وی با بیان اینکه توسعهی بیمارستان حضرت رسول را در چهار فاز تعریف کردیم، افزود: مرداد ماه سال گذشته و با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کلنگ احداث بزرگترین درمانگاه فوق تخصصی کشور را در محوطهی این بیمارستان زدیم و مجوزهای لازم را از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اخذ کردیم. متاسفانه کاربری درمانی نداریم و ۱۱ هکتار از کاربری زمین بیمارستان مربوط به راه آهن بوده و برای ایستگاه قطار تعریف شده است.
برای دریافت توضیحات بیشتر در این رابطه با مدیرکل راه آهن شمال ۲ تماس گرفتیم که اظهار بی اطلاعی از موضوع کرده و گفتند در جریان نیستند؛
تغییر کاربری زمین بیمارستان به ایستگاه راه آهن!
در عین حال «حسین ابراهیمی» مدیر درمان تامین اجتماعی گیلان در گفتوگو با مرور اظهار کرد: بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) در سال ۱۳۷۰افتتاح شد، اما طرح تداخل و تغییر کاربری زمین بیمارستان به ایستگاه قطار سال ۱۳۹۹ رخ داده است.
بدین ترتیب که وزیر وقت طی سفری به گیلان و بازدیدی که همراه با مسوولان استانی داشتند از تجربهاش در مورد سفر به انگلیس و چگونگی قرارگرفتن ایستگاههای قطار نسبت به پایانهها صحبت و در ادامه از صحبتهای ایشان استقبال میشود و زمین مجاور بیمارستان حضرت رسول(ص) به ایستگاه قطار تغییر کاربری میدهد.
حسین ابراهیمی: بیمارستان حضرت رسول اکرم(ص) در سال ۱۳۷۰افتتاح شد، اما طرح تداخل و تغییر کاربری زمین بیمارستان به ایستگاه قطار سال ۱۳۹۹ رخ داده است.
در این میان باید توجه داشت که در سال ۹۹ که این اتفاق افتاد، حدود بیست سال بوده که این بیمارستان به ارائهی خدمات میپرداخته، ولی با پیشنهادی که داده شد، بدون آن که نظر سازمان تامین اجتماعی را بپرسند، این موضوع توسط مسوولان استانی صورت جلسه شده و در ادامه امضاء و تبدیل به یک طرح ملی میشود.
وی افزود: زمانی که برای دریافت پروانهی ساختمان در راستای انجام طرح توسعهی بیمارستان به شهرداری مراجعه کردیم، متوجه شدیم که زمین مذکور کاربری درمانی ندارد و برای احداث ایستگاه قطار در نظر گرفته شده است. حال سوال اینجاست که چگونه ممکن است کنار بیمارستان ایستگاه قطار احداث شود، در حالی که حتی بوق زدن در محدودهی نزدیک به بیمارستان ممنوع است؟
این پزشک با بیان این که متاسفانه شروع عملیات اجرایی طرح توسعه با چالش مواجه شده و حدود هشت ماه است که درگیر این امر هستیم، یادآور شد: با نمایندگان وشهردار این موضوع را درمیان گذاشتهایم حتی تا تهران هم رفتهایم اما هنوز به نتیجه نرسیدهایم. سازمان هم به ما نامهای داده مبنی بر این که برای ادامهی فرایند توسعه باید در استان بحث تغییر کاربری ازایستگاه قطار به درمانی اتفاق بیفتد.
ضرورت توجه ویژه متولیان امر برای رفع یک چالش
بهنظر میرسد: هم اینک کمک به رفع چالش به وجود آمده در مسیر توسعهی بیمارستان تامین اجتماعی رشت نیازمند رسیدگی و توجه ویژه متولیان ذیربط است. چرا که جمعیت تحت پوشش تامین اجتماعی گیلان چشم انتظار دسترسی مناسب به امکانات تخصصی درمانی و تشخیصی هستند.
ابراهیمی در بخشی از سخنانش تاکید کرذ: اخیرا ۲۵ تخت به بیمارستان حضرت رسول(ص) اضافه کردیم و این بیمارستان از ۲۰۷ تخت به ۲۳۲ تخت ارتقاء و ظرفیت پذیرش در بخشهایی نظیر داخلی، قلب، انکولوژی افزایش یافته است.
وی در پایان گفت: مراکز درمانی تامین اجتماعی در گیلان شامل ۲ بیمارستان، ۲ پلیکلینیک تخصصی، ۶ درمانگاه تخصصی،۴ درمانگاه عمومی و یک کلینیک مستقل دندانپزشکی است.
نظرات بسته شده است.