سکان مدیریت ارشاد گیلان به چه کسی سپرده می‌شود؟

کاندیداهای مدیرکلی ارشاد گیلان را بشناسید؛

151

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و به دنبال انتخاب استانداران، اکنون گمانه زنی‌ها درباره انتخاب مدیران دستگاههای اداری و اجرایی به گوش می‌رسد که بیشتر به نوعی سهم خواهی برخی از جریان های سیاسی و احزاب فعال در ستادهای انتخاباتی ریاست جمهوری است تا معرفی افراد توانمند و دارای صلاحیت.

در روزهای اخیر در حالی اسامی افراد مختلف برای تصدی پست مدیرکلی فرهنگ و ارشاد استان ذکر می‌شود که هیچ کدام از آن‌ها قطعی و نهایی نبوده و صرفاً نام‌هایی است که از سوی برخی رسانه‌ها وجریان‌های سیاسی عنوان می‌شود و به نظر می‌رسد صرفاً کارکرد تبلیغاتی و شهرت‌افزایی دارند. هرچندکه چهره‌های مطرح و شایسته‌ای نیز در این لیست دیده می‌شود که سوابق درخشانی در دوره مدیریتی خود در سایر حوزه ها ارایه کردند.

با روی کار آمدن دولت چهاردهم و به دنبال انتخاب استانداران، اکنون گمانه زنی‌ها درباره انتخاب مدیران دستگاههای اداری و اجرایی به گوش می‌رسد که بیشتر به نوعی سهم خواهی برخی از جریان های سیاسی و احزاب فعال در ستادهای انتخاباتی ریاست جمهوری است

«غلامرضا قاسمی» مدیرکل پیشین حوزه هنری گیلان، مشاور پیشین رییس حوزه هنری در امور استان ها و مجلس،«سعید طاهری» مدیرکل اسبق کانون فکری پرورشی کودکان و نوجوانان گیلان و رییس مرکز دانشگاه علمی- کاربردی فرهنگ و هنر،«یونس رنجکش» مدیرکل هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری گیلان و فرماندار اسبق آستارا، «دکترسیدهاشم موسوی» استاد جامعه شناسی دانشگاه گیلان و رییس اسبق پژوهشگاه گیلان شناسی، «محمد پرحلم» معاون حوزه‌ی‌هنری و «حمید امیدی» از اعضای دوره اول شورای شهر رشت از گزینه‌های پیشنهادی تصدی پست مدیرکلی فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان هستند.

 

علاوه بر اسامی بالا بعید نیست طی روزهای آینده گزینه‌های جدیدتری نیز مطرح شوند و حتی رایزنی های پشت درهای بسته و دیدارهای خصوصی با استاندار به انتخاب یک گزینه غیربومی و خارج از استان منتهی شود.

در روزهای اخیر در حالی اسامی افراد مختلف برای تصدی پست مدیرکلی فرهنگ و ارشاد استان ذکر می‌شود که هیچ کدام از آن‌ها قطعی و نهایی نبوده و صرفاً نام‌هایی است که از سوی برخی رسانه‌ها وجریان‌های سیاسی عنوان می‌شود

درمیان گزینه‌هایی که این روزها دربین محافل سیاسی- فرهنگی مطرح شده نام غلامرضا قاسمی، مدیر پیشین حوزه هنری گیلان نیز بیشتر به چشم می‌خورد.

«قاسمی دهشالی» فارغ التحصیل ارشد فقه و مبانی حقوق دارای سوابق مدیریتی همچون رئیس حوزه هنری گیلان، مدیرکل روابط عمومی حوزه هنری، مشاور مدیرکل امور استان‌ها و مجلس، مدیر اجرایی جشنواره آثار و تولیدات مراکز استان‌ها و مشاور رئیس حوزه هنری در مراکز استانی است.

در دوره مدیریت او، تولید و انتشار ۸۰ جلد دانشنامه فرهنگ و تمدن گیلان،۷۰ جلد تاریخ شفاهی گیلان؛ شرح حال شهدا، هنرمندان،آزادگان، روحانیت، بلایای طبیعی زلزله رودبار و… انتشار آثاری از فرهنگ تالشی و تاتی، و اثر ماندگار تاریخ گیلان (از حکومت های خان سالار تا سال های دهه ۵۰ شمسی)، تولید آلبوم موسیقی فاخر محلی، حمایت از آفرینش های ادبی و بسیاری از اقدامات فرهنگی زیرساختی از شاخصه‌های مدیریتی ایشان در سال های دهه ۸۰ و ۹۰ بود.

 

در حالی که طی این سال های بسیاری از آثار نویسندگان استان در حوزه های زبان و فرهنگ و تاریخ استان به ندرت و به سختی مجوز انتشار دریافت می‌کرد اما حوزه هنری استان در آن سالها با انتشار این آثار حمایت در خور توجه ای از نویسندگان استان انجام داد.

مدیریت شاخص و مقتدرانه قاسمی‌ طی دو دهه (۱۳۸۴ – ۱۴۰۰) در حوزه هنری گیلان منجر به انتخاب وی به طور همزمان در پست مشاور ارشدرئیس حوزه‌هنری سازمان تبلیغات اسلامی کشور و رییس حوزه هنری فارس، در سال های پایانی دهه ۹۰ شد.

با این حال در مهرماه ۱۴۰۰ و با حکم رییس حوزه هنری کشور، «سید رسول منفرد» جایگزین قاسمی در حوزه هنری گیلان شد.

ممکن است طی روزهای آینده گزینه‌های جدیدتری مطرح شوند و حتی رایزنی های پشت درهای بسته و دیدارهای خصوصی با استاندار به انتخاب یک گزینه غیربومی و خارج از استان منتهی شود.

«دکتر سیدهاشم موسوی»عضوهیأت علمی گروه علوم اجتماعی دانشگاه گیلان و دانش آموخته رشته مردم شناسی از دانشگاه اکسان پرووانس فرانسه، رییس پیشین پژوهشکده گیلان شناسی (۱۳۹۳- ۱۴۰۰) و استاد دانشکده علوم اجتماعی گیلان از دیگر چهره‌های محبوب جامعه فرهنگی گیلان است که در دوران ریاست او در پژوهشکده گیلان شناسی اقدامات موثری انجام گرفت و خصوصا طی ۷ سال مدیریت او، این پژوهشکده جایگاه شاخصی در بین دیگر نهادهای فرهنگی کسب کرد.

 

راه‌اندازی مرکز کوشیارشناسی، تقویت و تزریق بودجه برای مرکز اسناد جنبش جنگل، راه‌اندازی و بهره برداری از نخستین آزمایشگاه انسان‌شناسی زیستی کشور، تکمیل کتابخانه گیلان‌شناسی و جذب چندین کتابخانه اهدایی از جامعه فرهنگی ملی و استانی… از خدمات ارزنده او در پژوهشکده گیلان شناسی بود.

«یونس رنجکش» از مدیران رسانه‌ای استان یکی دیگر از گزینه‌های مطرح تصدی مدیرکلی ارشاد گیلان است. رنجکش، دارای دکترای مدیریت منابع انسانی است که علاوه بر فعالیت چندین ساله رسانه ای در مطبوعات استان و مدیریت مسوولی روزنامه معین و همچنین فعالیت در حوزه چاپ ونشر(انتشارات بازرگان)، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان در دولت یازدهم (۹۳ – ۹۵) و همچنین مدیرکل جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری گیلان در دولت دوازدهم (۹۸ – ۱۴۰۰) را در کارنامه تصدی دولتی خود دارد.

وی پیش از این، فرمانداری شهرستان مرزی آستارا (۱۳۹۵ – ۱۳۹۷) را برعهده داشت و تلاشها و پیگیری های ایشان دستاورد مطلوبی برای شهروندان آستارایی به همراه داشت.

«سعید طاهری» دیگر گزینه مدیرکلی ارشاد گیلان نیز در دهه ۹۰ مدیریت کانون فکری پرورشی کودکان را بر عهده داشت. نماینده تام الاختیار مدیرکل ارشاد در امور شهرستان رشت در دوره مدیرکلی فیروز فاضلی در سال ۱۳۹۸، سرپرست گروه طرح، برنامه و تحول اداری اداره کل ارشاد و فرهنگ اسلامی گیلان (مدیرکل فعلی)، عضویت در دبیرخانه شورای عالی جوانان در دهه ۷۰ و سال‌ها مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد گیلان در دولت سیزدهم از دیگر فعالیت‌های وی بوده است.

«محمد پرحلم»دکتری‌ادبیات فارسی و نویسنده کتاب های یک وجب و چهار انگشت، طبقه‌بندی و بررسی ضرب‌المثل‌های گیلکی، این کردهای عزیز…. است. او سال ها در معیت غلامرضا قاسمی معاونت حوزه هنری را برعهده داشت و گفته می‌شود اجرای بسیاری از ایده‌ها و دیدگاههای روسای حوزه هنری بر عهده او بود.

او از اواسط دهه ۷۰ فعالیت فرهنگی خود را آغاز کرد و پیش از معاونت هنری حوزه، مسوولیت روابط عمومی و معاون پشتیبانی این نهاد را برعهده داشت.

«حمید امیدی» نیز از دیگر گزینه های مطرح شده برای این پست است. عضویت در اولین دوره شورای شهر رشت و عضویت در کمیسیون فرهنگی چند دوره شورای شهر رشت و نماینده بنیاد ایران شناسی در رشت از فعالیت های وی بوده است.

نظرات بسته شده است.