عدم توسعه یافتگی به صادرکنندگان لطمه وارد کرد
ادامه بی توجهی به احداث پایانه صادرات کشاورزی در آستارا؛
نبود پایانه صادراتی محصولات کشاورزی همچنان از چالش های توسعه اقتصادی گیلان در حوزه تجارت خارجی است.
در حالیکه سال گذشته رییس اتاق بازرگانی گیلان از رایزنی با سرمایهگذار بخش خصوصی برای راهاندازی پایانه صادرات محصولات کشاورزی بعد از یک دهه انتظار در گیلان خبر داده بود اما این وعده نیز به مانند وعده های احداث زیرساختهای سخت افزاری و نرم افزاری پایانه به فراموشی سپرده شده و مورد بی توجهی قرار گرفته است.
در همین رابطه امروز رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان ضمن گله مندی از کم توجهی مسئولان استانی به مشکلات تجار و بازرگانان صادر کننده محصولات کشاورزی استان گفت: تجار گیلانی هماینک کالاهای خود را با هزینههای شخصی صادر میکنند و در بازگشت ارز حاصل از صادرات هم با مشکلات بسیاری روبرو هستند.
فرانگیز رحمانی به ایرنا گفت: در این شرایط تسهیلی هم در زمینه خروج کامیونها از مرز زمینی آستارا انجام نگرفته است و کالاها در این گذرگاه مرزی رسوب میکنند.
رحمانی ادامه داد: اکثر کامیونهایی که از این مسیر تردد میکنند حامل کالاهای فسادپذیرند؛ مسئولان باید با اتخاذ تدابیر لازم در نوبتدهی کامیونهای حامل این مواد، زمینه و روندهای صادراتی را در این حوزه تسهیل کرده و معضل ترافیک و تردد در مرز آستارا را رفع کنند.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان تصریح کرد: تجار و بازرگانان قرارداد ال. سی ندارند و این امر موجب میشود، بازگشت سود حاصل از صادرات با ریسک بالایی همراه باشد و گاه میلیونها دلار از سرمایههاشان را از دست بدهند.
وی بیان کرد: صادرات در این استان به دلیل نبود زیرساختها و ناوگان حمل و نقل مناسب با مشکل جدی مواجه است؛ این عدم توسعه یافتگی به صادرکنندگان لطمات جدی وارد می کند.
رئیس کمیسیون صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی گیلان؛ نبود آزمایشگاه تعیین ماهیت کالا در آستارا را از دیگر مشکلات این بخش عنوان کرد و افزود: تاکنون قولهای زیادی در این خصوص داده شده که به آن عمل نشده است گمرک فضای کافی در اختیار کسانی که تمایل به احداث و تجهیز آزمایشگاه دارند، قرار نمی دهد.
لازم به ذکر است: شهرستان آستارا دروازه اصلی بازار کشورهای اوراسیا بوده و حدود ۸۵ درصد صادرات محصولات کشاورزی از این مسیر صادر میشود، ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی در مسیر طالش تا آستارا و واگذاری زمین در این مسیر، میتواند از مهمترین برنامههای راهبردی برای توسعه صادرات غیرنفتی و افزایش ارزآوری محصولات کشاورزی باشد.