دهیاریها و فرمانداریها، خانه مسافرهای غیر مجاز را شناسایی کنند
فعالیت 20 هزار خانه مسافر غیر مجاز در گیلان
مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی گیلان از فعالیت حدود 20 هزار خانه مسافرهای غیر مجاز در گیلان خبر داد و خواستار شناسایی این خانه ها توسط دهیاری ها و فرمانداریها شد.
«ولی جهانی» در گفتگو با مرور با بیان اینکه در آستانه نوروز فعالیت خانه کاشانهها و محل های اسکان غیررسمی مسافر در حال افزایش است گفت: سایت ساماندهی خانه مسافر که پیش از این مسدود بود در حال حاضر فعال شده است و تمامی کسانی که خانه مسافر داشته و تمایل دارند خانه خود را به مسافرین نوروزی اجاره بدهند حتما باید در این سامانه ثبت نام کنند.
وی تاکید کرد: در مورد اماکن غیرمجاز پذیرش مسافر از استاندار گیلان درخواست کردیم تا از طریق شورای تامین مصوبه ای ابلاغ شود تا از طریق فرمانداری ها و دهیاری ها یا بخشداری و شهرداری ها بتوان این اماکن را شناسایی کرد.
پیش بینی میکنیم حدود ۱۵ تا ۲۰ هزار خانه مسافر غیرمجاز در گیلان فعالیت دارند. از این میزان ۳۰ تا ۴۰ درصد شناسایی و شناسنامه دار شده اند و مابقی هم باید از طریق فرمانداریها، دهیاریها و غیره شناسایی شوند.
جهانی در خصوص جلوگیری از فعالیت این خانه ها افزود: اداره کل میراث فرهنگی بخشنامهای برای شناسایی و و جلوگیری از فعالیت همه این اماکن ندارد. از طرفی نیروی انسانی کافی هم برای این کار در اختیارش نیست. بنابراین باید از طریق مصوبه شورای تامین ورود کرد.
راه حل دومی هم در مورد فعالیت خانه مسافرهای غیرمجاز وجود دارد. میراث فرهنگی در رایرنی یا سردار دامغانی تا از طریق پایگاههای بسیج گیلان برای شناسایی این اماکن اقدام کنیم.
مدیرکل گردشگری استان با اشاره به اینکه همه ساله ۱۲ تا ۱۵ میلیون نفر شب در گیلان اقامت به ثبت میرسد تصریح کرد: در ایام نوروز حدود ۷ تا ۸ درصد به این آمار مسافر اضافه میشود.
طبق برنامه ۵ ساله در مجموع ۹ هتل سهمیه گیلان بود که تاکنون ۷ هتل به بهرهبرداری رسیده است. در اینجا شاهد یک رشد ۲۵ درصدی تا ۳۰ درصدی در افزایش فضاهای بوم گردی در گیلان بودیم. در دهه فجر ۱۴۰۳ هم ۵ واحد بوم گردی افتتاح شد. مجموعا از ۲۵ پروژه بومگردی که داشتیم اشتغالزایی خوبی صورت گرفته است.
جهانی همچنین در خصوص نگه داری و حفاظت از بناها و خانه های تاریخی تصریح کرد: نزدیک ۱۶ بوتیک هتل در گیلان که همان خانه های تاریخی هستند وجود دارد مانند خانه اخوان، خانه شیرازی، خانه تاجر همدانی، خانه حنانی، تلفنخانه قدیم، خانه حدادی، خانه دادخواه. این خانهها در اختیار مالکین قرار دارند و یکسری از مالکان مانند مالک خانه اخوان اعتباراتی برای مرمت و تبدیل این خانه به بوتیک هتل از اداره کل میراث فرهنگی دریافت کردند.
وی تاکید کرد: معمولا مالکان مجوز تخریب نمیگیرند. بلکه مسائل و مکشلاتی که خود وراث با هم دارند منجر به تخریب بنا میشود. در مورد خانه نبی زاده نیز در حال پیگیری هستیم که تخریب انجام نشود.