بازدید شهرداران استان یزد از شهرداری رشت؛

مرمت بلدیه رشت زیر ذره‌ بین یزدی‌ها

0 ۲۳

روز چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه، شهرداران استان یزد ضمن بازدید از پیاده راه رشت، از کارگاه مرمت عمارت بلدیه بازدید کردند. این بازدید با هماهنگی مدیر کل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری و در راستای سلسله برنامه های آموزشی شهرداران و شوراهای شهر کشور صورت گرفت.

 

رئیس سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری در خلال این بازدید، درباره تاریخچه احداث این بنا توضیحاتی ارائه داد و گفت: مجموعه بناهای میدان شهرداری رشت بیانگر تحول معماری در گیلان با الهام از الگوی معماری ساختمان های نئوکلاسیک روسیه و سن پترزبورگ در اواخر قاجار و اوایل دوره پهلوی ساخته شده است.

 

«امید اکبری» با بیان اینکه پروژه مرمت بنا بزودی تکمیل می‌شود، افزود: درحال حاضر استادکاران نجار در کارگاه مستقر هستند و درب و پنجره های بلدیه را با الگوی قدیمی می‌سازند. وی ابراز امیدواری کرد با اتمام پروژه و نصب تاسیسات، روند تغییرکاربری این بنا به موزه بلدیه تسریع شود.

 

معاون بازآفرینی سازمان عمران نیزنحوه قرارداد و استعلامات لازم برای مرمت این بنا را توضیح داد و گفت: باتوجه به میراثی بودن این ساختمان، پیمانکار پروژه حتما باید صلاحیت مرمت داشته باشد. و باتوجه به قرارداد تاکنون از پروژه عقب نیستیم و تاخیرات در کار بواسطه رفع معارضین مستقر در عمارت بوده و امیدواریم با کمک مدیریت املاک و حقوقی شهرداری به نتیجه برسیم تا بتوانیم عمارت بلدیه را به صورت یک مجموعه بهم پیوسته به موزه تغییر فعالیت دهیم.

 

«خاطره محجوب» در پاسخ به پرسش یکی از شهرداران مبنی بر نحوه کمک اداره کل میراث فرهنگی هم گفت: پروژه مرمت بلدیه، به لحاظ اعتبار ریالی بزرگترین پروژه مرمتی کشور در سال پیش بود. با وجود ثبت ملی این بنا، تاکنون اداره کل میراث فرهنگی گیلان هیچ اعتباری برای مرمت این بنا تخصیص نداده و تمامی پرداختی ها تاکنون از اعتبارات شهرداری رشت انجام گرفته است.

 

محجوب، با اشاره به مصالح این بنا که ترکیبی از چوب و آجر بوده است، گفت: به دلیل پوسیدگی، مصالح چوبی تماما تعویض شده و تنها در برخی از بخش ها الگوها و نمونه هایی را به عنوان شاهد مثال نگه داشته ایم. همچنین پس از تراشیدن کف بنا، نخستین موزاییک ها کف آشکار شد که الگویی از آن نیز در حین مرمت حفظ شده است.

معاون بازآفرینی یادآور شد: تاسیسات  بنا فرسوده بوده و متناسب با کاربری موزه سیستم گرمایش و سرمایش به صورت داکت مرکزی (روفتاپ پکیج ) در نظر گرفته شده است.

 

گفتنی است، کلنگ احداث ساختمان اداری بلدیه رشت در سال ۱۳۰۲ خورشیدی به زمین زده شد و مهندسی ارمنی به نام «آرتم سرداراف» کار طراحی و نظارت بر ساخت آن را بر عهده گرفت.  بنای ساختمان توسط الکساندر ارمنی ۳سال طول کشید تا  تکمیل گردد. چندماه پس از افتتاح رسمی بلدیه در اردیبهشت ۱۳۰۵، بخش اداری بلدیه به عمارتی منتقل شد که تا پیش از آن گورستان عمومی شهر بود.

 

لازم به ذکر است: مدیران شهری استان یزد، ضمن بازدید از پیاده راه فرهنگی، کارگاه مرمت عمارت بلدیه، بازار بزرگ، مریضخانه بلدیه و بازارچه سبزه میدان، از نزدیک با پروژه های حوزه بازآفرینی آشنا شده و پیرامون نحوه قراردادها و اهداف بازآفرینی در شهرهای بزرگ و اقدامات انجام شده در شهرهای استان یزد و گیلان آشنا شدند. مهمترین بخش این برنامه، بازدید از کارگاه مرمت عمارت بلدیه رشت بود.

 

 

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.