مدیرکل ثبت احوال گیلان اعلام کرد: در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ با کاهش موالید مواجه شدیم و وضعیت خوبی از نظر آمار موالید نداریم.
«امیرحسن زاد» با اشاره به اینکه نرخ باروری استان در سال گذشته حدود یک درصد بود بیان کرد: به منظور رسیدن به حد جایگزینی و نرخ باروری مطلوب که وزارت کشور اعلام کرده، باید این رقم امسال به ۱.۲۲ درصد و در سال های ۱۴۰۴ و ۱۴۰۶ به ۱.۲۸ درصد و ۱.۴۱ درصد برسد تا بتوانیم بخشی از جایگزینی را حفظ کنیم. در حال حاضر در نرخ باروری وضعیت خوبی نداریم و سالمندی رو به افزایش است.
مدیرکل ثبت احوال گیلان به ایسنا گفت: ۷۳ درصد جمعیت استان در گروه سنی ۳۰ تا ۶۴ سال (میانسالان) قرار دارند. پنجره جمعیتی کشور از سال ۱۳۷۵ شروع شده است و تا سال ۱۴۳۰ ادامه دارد. باید از این فرصت طلایی استفاده کنیم.
امیر حسن زاد، بیشترین جمعیت استان را در بازه سنی ۲۵ تا ۵۰ سال دانست و اظهار کرد: جمعیت زیر ۱۰ سال بهگونه ای است که عملا جایگزینی اتفاق نیفتاده است و در ۳۰ سال آینده، قسمت زیادی از جمعیت استان را سالمندان تشکیل می دهند.
وی نرخ رشد را یکی از مهمترین مولفه های جمعیتی دانست و افزود: در سرشماری سال ۱۳۹۵ نرخ رشد کشور ۱.۲۴ درصد و گیلان ۰.۴ درصد بود. این در حالی است که نرخ رشد برای جایگزینی در دنیا ۲.۱ درصد محاسبه می شود.
لازم به ذکر است: طبق آمارهای ثبت احوال؛ جمعیت میانسالان گیلان ۵۴ درصد وکهنسالان ۱۱ درصد است. جمعیت زنان در سن باروری نیز (۴۹-۱۵ سال) در گیلان از ۷۰۷ هزار نفر در سال ۱۳۹۵ به ۶۸۶ هزار نفر در سال ۱۴۰۲ کاهش داشته است.