ناظر گمرکات گیلان از کاهش ترانزیت خارجی از گمرکات گیلان خبر داد و گفت: در شش ماه نخست امسال دو هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال درآمد گمرکی داشتیم که در مقایسه با سال گذشته ۴۵ درصد رشد داشته است.
«ابوالقاسم یوسفی نژاد» افزود: در شش ماهه نخست امسال میزان ترانزیت خارجی از گمرکات استان گیلان معادل ۸۰ هزار و ۱۶۹ تن کالا به ارزش بیش از ۱۴۵ میلیون دلار بوده که در مقایسه با سال گذشته از نظر وزنی و ارزش دلاری به ترتیب کاهش ۲۹ و ۳ درصدی داشته است.
وی چوب و تخته، تریلر، کامیون کشنده، خودروی سواری، لوازم یدکی و ماشین آلات صنعتی، اجزا و قطعات، غلات و خشکبار، میوه صیفی جات، روغن و محصولات شیمیایی را عمده ترین کالاهای ترانزیتی استان عنوان کرد و گفت: کالاهای ترانزیت از کشورهای مبدا روسیه، آذربایجان، ترکمنستان، تاجیکستان، گرجستان و قزاقستان به کشورهای مقصد عراق، امارات، ترکیه، افغانستان و مناطق آزاد و ویژه بوده که از مرز گمرکات خروجی پیرانشهر، باشماق، بازرگان، سرخس، حسن رود و مهران ترانزیت میشود.
یوسفی نژاد همچنین از کاهش ۳۲ و ۳۸ درصدی از نظر وزنی و ارزش دلاری ترانزیت خارجی ازمقصد گمرکات به وزن ۱۰۴ هزار و ۳۹۸ تن کالا به ارزش بیش از ۴۶۴ میلیون دلار خبر داد و افزود: عمده درآمدهای وصولی معادل ۱۵۰۰ میلیارد ریال توسط گمرک آستارا اخذ شده که تقریبا معادل ۵۲ درصد از کل درآمد وصولی استان گیلان است.
گمرک به عنوان یک سازمان دولتی و مرزبان اقتصادی کشور، نقش مهمی در اجرای سیاست ها و خط مشی های اقتصادی – بازرگانی کشور دارد.گیلان نیز از طریق سه گمرک آستارا ، بندرانزلی و کاسپین نقش مهمی در مبادلات تجاری با کشورهای حاشیه دریای خزر ایفا می کند.
پیشتر نیز ناظر گمرکات استان گفته بود: از مجموع کل صادرات ایران ۴۰ درصد به روسیه بوده و نیز ۵۶ درصد واردات کالاهای روسیه به ایران از طریق گمرکات گیلان انجام می شود.
همچنین طبق آمارهای گمرک گیلان، با شبانه روزی شدن گمرک مرزی آستارا، راه اندازی گمرک ریلی آستارا- آستارا ، راه اندازی گمرک منطقه ویژه اقتصادی آستارا، کاسپین منطقه آزاد انزلی در سال گذشته افزایش ۷۷ درصدی در صادرات، ۱۰۲ درصدی در واردات کالاهای اساسی، ۹۵ درصدی در ترانزیت کالا ، و ۸۸ درصدی در ورود وخروج مسافری در گمرکات استان داشتیم.