ماه گذشته « وحید طیفوری» معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت گیلان گفته بود: گیلان رتبه سیزدهم میزان باسوادی درمیان استان های کشور را از آن خود کرده است.
وی با بیان اینکه طی دهه اخیر سهم جمعیت دارای تحصیلات عالی و بیکار استان نسبت به کشورهمواره بیشتر بوده است، افزود: نتایج نشان می دهد سهم مردان و زنان هرگز ازدواج نکرده با تحصیلات عالی در استان نسبت به کشور بیشتر بوده که این مسئله در بین زنان شدت بیشتری داشته است.
روز نیز گذشته « ارسلان زارع» استاندار گیلان از ارتقا میزان باسوادی در استان خبر داد و گفت: نرخ درصد باسوادی مردم گیلان 97.5 درصد اعلام شده و این استان در رده 4 کشور قرار گرفته است .
استاندارافزود: این استان درمیزان سواد آموزی بالاتر ازمیانگین کشوری قرار گرفته که نشان دهنده تلاشهای معاونت سواد آموزی و فعالان فرهنگی استان در ارتقاء سطح سواد جامعه است.
وی بر تثبیت سواد در بین سوادآموزان تاکید کرد و خواستار تکمیل بانک اطلاعاتی اسامی بیسوادان و تلاش بیشتر معاونت سواد آموزی در ارتقاد سواد در هشت شهرستان استان شد.
همچنین « زهرا یعقوبنژاد» مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری گیلان گفت: فاصله هفت درصدی باسوادی میان مردان و زنان در کشورو درگیلان وجود دارد که باید برای کم شدن این فاصله تلاش کنیم .
وی بر لزوم رصد مناطق روستایی و شهری در شناسایی افراد بی سواد تاکید کرد و افزود: این موضوع موجب شناسایی افراد بیسواد به ویژه در حوزه بانوان خواهد شد.
برپایه آخرین سرشماری عمومی نفوس و مسکن که در سال 1395 اجرا شد، جمعیت استان گیلان دو میلیون و 354 هزار و 542 نفر شمارش شد که از این تعداد دو میلیون و 56 هزار و 57 نفر معادل 87.3 درصد باسواد بودند. همچنین اختلاف میزان باسوادی نقاط شهری و روستایی استان گیلان از 15.2 درصد در سال 1385 به 15 درصد در سال 1395 کاهش یافت که همچنان از متوسط کشور بالاتر است.