معاون عمرانی استانداری گیلان گفت: در استان ۹ مرکز رسمی و ۲۰ مرکز غیر رسمی برای دفن زباله وجود دارد.
«علی اوسط اکبری مقدم» به همراه ناصر حاج محمدی شهردار رشت از سایت زباله سراوان بازدید کرد و با اشاره بر تولید بیش از ۲ هزار تن زباله در گیلان گفت: پانصد تن از ۲۰۰۰ تن زباله تولیدی در گیلان روانه مراکز پردازش و کارخانه های کمپوست برای بازیافت می شود و مابقی نیز به محل دفن زباله ها هدایت می شود.
اوسط مقدم بحث زیست محیطی را یکی از معضلات محل دفن زباله و پسماند عنوان کرد و ادامه داد: حل مشکل پسماند نیازمند توجه ویژه و مستلزم صرف زمان و تعامل همه جانبه همه دستگاههای اجرایی است، چرا که شهرداری به تنهایی از عهده مدیریت زباله سراوان بر نمی آید.
معاون عمرانی استانداری گیلان با اشاره به ورود زباله ۴ شهرستان رشت، صومعه سرا، شفت و فومن به محل دفن زباله سراوان بیان کرد: در محل دفن زباله سراوان اقدامات شایسته ای انجام شده است. خوشبختانه امروز در مقایسه با سال گذشته شاهد آلودگی بسیار کمتری در محل دفن زباله سراوان هستیم.ِ
اکبری مقدم در خصوص بحث تصفیه شیرابه بیان کرد: در حال حاضر دستگاهی با قابلیت تصفیه شیرابه به مقدار ۳ لیتر در ثانیه در این مکان ساخته شده و اکنون در این مکان مستقر است و پیمانکار در حال آماده سازی سوله این کارگاه است و در چند ماه آینده با اتمام ساخت سوله و نصب دستگاه شاهد افزایش مقدار تصفیه شیرابه ها خواهیم بود.
وی ضمن ضرورت تعامل و همکاری همه جانبه های دستگاه های زیرساختی با شهرداری یادآور شد: بنده به شخصه مخالف تعرض و یا چشم داشت به زمین های منابع طبیعی هستم و از این به بعد حتی اگر یک متر از زمین منابع طبیعی به محل دفن اضافه گردد مخالفت و ممانعت خواهم کرد.
ناصر حاج محمدی شهردار رشت نیز در ادامه این بازید با تاکید بر ضرورت تسریع بخشی در احداث تصفیه خانه رشت گفت: این تصفیه خانه باید تا قبل از فصل بارندگی احداث و آغاز به کار کند.
وی با تاکید بر عدم وجود مشکل در پروسه دفن زیاله تصریح کرد: امید است با همکاری دستگاههای اجرایی این تصفیه خانه راه اندازی شود تا آب تصفیه شده از پس ماند به رودخانه و چرخه طبیعت باز گردد و مقدار شیرابه هم به صفر رسد.