زندگی شرافتمندانه، پایه‌گذاری برای جامعه پایدار

نشست ۱۱۷ دهم سرا (سیر رهیافت آگاهی)؛

17

نشست بررسی «زندگی شرافتمندانه» و اهمیت آن به عنوان پایه‌ای برای ایجاد یک جامعه پایدار، روز یکشنبه ۳۰ دی ماه در دفتر موسسه سبزکاران برگزار شد.

 

«رضا آزادی»، رییس پژوهشکده گلخانه‌ها و محیط‌های کنترل شده کشور، در این نشست به موضوع توسعه هوشمندانه گلخانه‌ها و امنیت غذایی پرداخته و به دو قطب مهم در حوزه کشاورزی، یعنی امنیت غذایی باغی و زراعی، اشاره کرد.

 

وی تصریح کرد: تراز تجاری کشور کمتر از تراز جهانی است و ایران با شرایط آب و هوایی نامناسب روبروست که تا سال ۲۰۳۹ ادامه خواهد داشت.

 

آزادی افزود: علاوه بر بحران آب، در بهره‌برداری از آن نیز با مشکلاتی مواجه هستیم. با توجه به سند هفتم توسعه، رشد کشاورزی ایران باید ۵.۳ درصد باشد که относ به سند ششم با ۱.۵ درصد رشد، بهبود قابل توجهی محسوب می‌شود.

 

وی تأکید کرد: باید از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی حرکت کنیم. کشورهای مختلفی چون چین، اسپانیا و ترکیه در این زمینه پیشرفت‌های زیادی داشته‌اند.

 

رییس پژوهشکده گلخانه‌ها و محیط‌های کنترل شده کشور افزود: محیط‌های کنترل شده در زمین‌های کوچک نه به روش و سبک گلخانه‌های کنونی، در حوزه امنیت غذایی کمک‌کننده است. کشورهای چین، اسپانیا و ترکیه روی موضوع محیط‌های کنترل شده کار می‌کنند. ۲.۷ میلیون هکتار در چین به این موضوع اختصاص یافته. استان گیلان نیز پتانسیل این کار را دارد. بهتر است یک نمونه در گیلان اجرا شود و سپس گسترش یابد.

 

در ادامه « اسماعیل ملک اخلاق»، استاد دانشگاه مدیریت دانشگاه گیلان، در این نشست به بررسی مفهوم «سرزمین فرصت‌ها» پرداخت و نقش توسعه دانش در این سرزمین را تحلیل کرد.

 

وی سیستم جهانی و عوامل اصلی برای رشد و بزرگ شدن اقتصاد را در گروه تولید و فروش جهانی دانست و عنوان کرد: در کشورهایی مانند چین، آمریکا و اروپا،تولید با نگاه جهانی انجام می‌شود. یعنی تولید برای ۸ میلیارد نفر. بنابراین زمانی شرکت‌های ما در ایران موفق خواهند بود که با نگاه تولید برای جهان تمرکز و برای جهان فکر کنند.

 

استاد دانشگاه مدیریت دانشگاه گیلان ادامه داد: توسعه دانش دارای ۴ بعد است؛ در بعد اکادمیک، ایران با ساخت و رشد دانشگاه‌ها در هر کجای کشور در آن پیشتاز است. در بحث دانش حرفه‌ای نیز بیشتر از اینکه جوانان را به رفتن به دانشگاه تشویق کند، به کسب مهارت و یادگیری حرفه یا تخصصی برای تولید جهانی سوق می‌دهد و ما از این مهم عقب هستیم.

 

وی اضافه کرد: در بعد دانش اجتماعی، ما نیازمند آگاهی اجتماعی هستیم. این بعد به ما می‌گوید که ایران در خاورمیانه براساس سیستم تولید، تجارت، اکوتوریسم و غیره است. دانش عمومی هم نیازمند این است که همه ما در هر شغلی که هستیم دانش آن را برای عرضه به جهان داشته باشیم.

 

راز توسعه دانش

ملک اخلاق بیان کرد: راز توسعه، دانش دانشگاه نیست. ۸۰ درصد دانش در جهان پنهان است و ۲۰ درصد در دسترس است که راز پیشرفت کشورهاست. در واقع مراکز مطالعاتی عامل کشف راز دانش پنهان در جهان هستند.

 

لازم به ذکر است: در بخش هاگو واگو نیز که فرصتی کوتاه برای بیان دغدغه ها و ایده هاست، «نسیم طواف‌زاده» مدیرعامل موسسه محیط زیستی سبزکاران بالان به مسأله میزان مصرف آب در بخش‌های مختلف کشاورزی و خدمات و صنعت و.. پرداخت.

 

وی با اشاره به راهکارهای دولت برای کاهش آب در بخش کشاورزی و اختصاص آن به بخش‌های خدمات، صنعت و محیط زیست تصریح کرد: سهم محیط‌زیست از این آب دریافتی بسیار کم و ناچیز است و لذا به نگاهی دوباره برای تعیین این حق‌آبه نیازمندیم.

 

نظرات بسته شده است.