سکوی پسماند در روستاهای گیلان فعال می‌شود

رشت ایستگاه انتقال زباله ندارد؛

0 248

 

مدیرعامل سازمان پسماند گیلان، از ایجاد سکوی پسماند در کلیه روستاهای استان تا ماه آینده خبر داد. این درحالیست که رشت بعنوان بزرگترین پهنه پسماند گیلان فاقد ایستگاه انتقال زباله است.

 

«شهرام توانا» با اشاره به فعال شدن اپلیکیشن مدیریت پسماند برای هر ۵۶ شهر استان به ایسنا گفت: زباله های عادی گیلان در هفت پهنه پسماندی تولید می شوند و پهنه رشت بزرگترین پهنه پسماندی استان بوده که علاوه بر این شهر، ۱۲ شهر دیگر را در برمی‌گیرد.

 

مدیرعامل سازمان پسماند گیلان با بیان اینکه فرایند تولید و مدیریت پسماند به واسطه تغییر سکونتگاه ها از ویلایی به آپارتمانی نیز تغییر کرده است، تاکید کرد: همزمان با نصب سطل و غرفه های بازیافت و جمع آوری هفتگی تفکیک زباله با خودروهای آهنگدار در حال حاضر برای هر ۵۶ شهر استان سکوی پسماند را فعال کردیم و شهرداری ها موظف به مدیریت این زباله ها هستند.

توانا از شهروندان خواست با دانلود و نصب اپلیکیشن «بهروب» که شبیه تاکسی های اینترنتی است، زباله های تفکیک شده خود را مدیریت کنند و گفت: تا ماه آینده سکوی پسماند را در کلیه روستاهای گیلان فعال می کنیم.

 

وی گیلان را بحرانی ترین منطقه کشور از نظر پسماند دانست و اظهار کرد: طی سه سال گذشته در سه پهنه رشت، بندرانزلی و لاهیجان کارهای خوبی انجام شده و ظرفیت کارخانه کود آلی رشت را از ۲۵۰ تن در روز به ۶۰۰ تن رساندیم و تا سال آینده به هزار تن می رسد.

 

لازم به ذکر است: رشت، رودبار، لاهیجان، رودسر، بندرانزلی، تالش و آستارا از  پهنه های پسماند استان هستند که با تغییر دولت نیازمند ریل گذاری جدید در این بخش هستند.

در دولت گذشته به دلیل وضعیت بحرانی لندفیل سراوان به دستور استاندار وقت؛ از جمع آوری و انتقال زباله های روستایی جلوگیری شد و مقر گردید دهیاران و شهرداران ضمن آموزش مدیریت زباله و تفکیک از مبدا از خروج هر گونه زباله و انتقال به سراوان خودداری کنند که این دستور العمل منجر به سوزندان زباله های روستایی در مناطق مختلف استان شد.

 

ایجاد سکوی پسماند در روستاهای گیلان در حالی از سوی مدیریت پسماند استان مطرح شده است که رشت بعنوان بزرگترین پهنه پسماند گیلان فاقد ایستگاه انتقال زباله است. این درحالیست که پیش از این در زمینِ موقعیت فعلی ساختمان اداری شهرداری، در نزدیکی میدان گیل ایستگاه انتقال زباله رشت دایر بود و زباله ها پس از جمع آوری از مناطق شهری به این ایستگاه منتقل می‌شدند که با انتقال شهرداری مرکز به این مکان، این ایستگاه جمع آوری و در جوار شرکت کود آلی ایستگاه جدیدی احداث شد که این سکو نیز به دلیل انتقال ساختمان اداری کارخانه در مقابل این رَمپ سالهاست بلااستفاده رها شده است.

 

روزانه حدود دو هزار تا دو هزار و ۲۰۰ تن زباله در استان تولید می‌شود که این زباله ها از نوع عادی بوده و طبق قانون مدیریت پسماند، شهرداری ها و دهیاری ها موظف به مدیریت آنها هستند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.