صید غیرقانونی،فک‌های خزری را تهدید می‌کند

تورهای نایلونی بلای جان تنها پستاندار دریای خزر؛

0 11

به گفته مدیرکل شیلات گیلان، فعالیت‌های صید غیرقانونی به شدت فک‌های خزری را تهدید می‌کند. در واقع بیشترین آسیبی که فک خزری می‌بیند از ناحیه فعالیت صیادان غیرقانونی است. زیرا صیادان غیرقانونی از تورهای نایلونی استفاده می‌کنند.

 

فک خزری با نام علمی Caspian Seal که به آن سگ آبی هم می‌گویند تنها پستاندار دریای خزر محسوب می‌شود. فک خزری در آخرین رده‌بندی جانوران در خطر نابودی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) به عنوان یک گونه در خطر انقراض جهانی معرفی شده است. این گونه به دلیل به هم خوردن شرایط زیستی و کاهش شدید جمعیت، نیازمند حمایت بین‌المللی است.

«کوروش خلیلی» مدیرکل شیلات گیلان در گفت‌وگو با مرور گفت: حفاظت، مراقبت و حمایت از همه گونه‌های مختلف جانوری به خصوص گونه‌هایی مانند فک خزری که در خطر انقراض هستند مسئولیت اجتماعی است که بر عهده همه ماست. در این بخش خصوصا کسانی که در حوزه دریا فعالیت می‌کنند نیز مسئولیت ویژه‌ای دارند.

 

وی ادامه داد: در بحث فک خزری، صیادان گیلانی توجیه شده‌اند و در این راستا کلاس‌های توجیهی خوبی نیز برگزار شده است. در حال حاضر اگر یک فک در پره‌های صیادی گرفتار شود صیادان اقدام به رهاسازی آن می‌کنند. از طرفی در حوزه صید کیلکا هم این آموزش‌ها و توجیحات با همکاری که محیط زیست داشته عملیاتی شده تا از این گونه خاص دریای خزر محافظت به عمل آید و در عملیات صیادی دچار آسیب نشود.

 

کوروش خلیلی افزود: ما در صید و صیادی که به صورت قانونمند سازماندهی شده و بر اساس اصول پیش می‌رود از تورهای نایلونی استفاده نمی‌کنیم بلکه این صیادان غیرمجاز هستند که از تورهای نایلونی استفاده می‌کنند. در واقع باید گفت فعالیت صیادان غیرمجاز مطمئنا و قطعا فک‌ها را دچار آسیب می‌کند.

 

وی اضافه کرد: به سبب فرهنگ‌سازی و برنامه‌های آموزشی خوبی که به اجرا درآمده پره‌های صیادی گیلان از فک‌های خزری که گاهی اوقات در تورها گیر می‌افتند مراقبت کرده و پس از تیمار آن‌ها را در دریا رهاسازی می‌کنند. در مجموع باید گفت در جامعه صیادی نسبت به این جانور حس حمایتی بسیار خوبی وجود دارد.

 

به گفته مدیرکل شیلات گیلان، فک خزری جزو جانورانی است که صیادان هیچ مشکلی با آنان ندارند. بلکه این فعالیت‌های صید غیرقانونی است که به شدت فک‌های خزری را تهدید می‌کند.

خلیلی افزود: بیشترین آسیبی که فک خزری می‌بیند از ناحیه فعالیت صیادان غیرقانونی است. زیرا صیادان غیرقانونی از تورهای نایلونی استفاده می‌کنند.

 

مدیرکل شیلات گیلان ضمن اشاره به پنج وظیفه حاکمیتی شیلات در حوزه مدیریت صید و صیادی، بازسازی ذخایر، حفاظت از ذخایر آبزیان دریایی، توسعه آبزی پروری و توسعه آبزی مصرفی بیان کرد: حفاظت از منابع آبزیان دریایی بر عهده یگان حفاظت شیلات است که برابر قانون حفاظت از ذخایر و منابع آبزیان جمهوری اسلامی به عنوان ضابط وارد عمل می‌شود و با تخلفات صید و صیادی که به صورت غیرقانونی انجام می‌شود برخورد می‌کند.

 

به گفته او شیلات گیلان در بحث جمع‌آوری تورهای طویل و شناوری که گستره می‌شود هیچ مماشاتی ندارد. به طوری که از ابتدای شروع فصل صید و صیادی نزدیک به ۳۰ کیلومتر تور جمع‌آوری کرده است. تورهایی که نه تنها به ذخایر ماهیان و به فک‌ها آسیب می‌زند بلکه اشتغال قانونی صیادان را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.