عمارت بلدیه رشت، پس از پایان مرمت به موزه هنرهای معاصر تغییرکاربری میدهد.
« خاطره محجوب» معاون بازآفرینی سازمان عمران شهرداری رشت در بازدید از« نمایشگاه چشم در چشم» از رایزنی برای بازگرداندن تابلوهای نقاشی اساتید گیلانی به رشت خبر داد.
موزه هنرهای معاصر تهران، از ابتدای مهرماه، میزبان نمایشگاهی با عنوان «چشم در چشم» بود که در آن ۱۲۰ تابلوی نقاشی از نقاشان برجسته دنیا به نمایش درآمد. فرصت بازدید از این نمایشگاه به دلیل استقبال زیاد، دو بار تمدید شد و روابط عمومی موزه هنرهای معاصر، اعلام کرد؛ که نمایشگاه چشم در چشم تا پایان آذرماه ادامه دارد.
برخی از این آثار به نمایش درآمده در این نمایشگاه، متعلق به نقاشان برجسته گیلانی است. همچون؛ بهمن محصص، اردشیر محصص، ویشکاهی، آیدین آغداشلو، جلیل ضیاء پور و… .
برپایی این نمایشگاه، بار دیگر مطالبه ایجاد «موزه هنرهای معاصر رشت» را به یاد آورد که وعده بر زمین مانده از سال ۱۳۵۶ است. موزهای که قرار بود با تخلیه بخش اداری عمارت بلدیه، «موزه هنرهای معاصر» در این بنای تاریخی ایجاد شده و طی آن ۹۰ تابلوی نقاشی متعلق به اساتید گیلانی به رشت بازگردانده شود.
زایزنی سازمان عمران شهرداری برای بازگشت تابلوهای نقاشان گیلانی
حال در روزهای پایانی نمایشگاه چشم در چشم، معاون بازآفرینی سازمان عمران وعده داد؛ عمارت بلدیه رشت، پس از پایان مرمت، به موزه هنرهای معاصر تغییرکاربری یابد.
« خاطره محجوب» در بازدید از«نمایشگاه چشم در چشم» از رایزنی برای بازگرداندن تابلوهای نقاشی اساتید گیلانی به رشت خبر داد.
خاطره محجوب که ۱۸آذرماه از موزه هنرهای معاصر تهران بازدید داشت، گفت: درنمایشگاه چشم در چشم که از ابتدای مهرماه برپا شده و دو بار نیز زمان نمایشگاه تمدید شده است، تابلوهای نقاشی اساتید نقاشی جهان همچون؛ فرانسیس بیکن، لوترک، پیکاسو، ونسان ونگوگ، اندی وارهول،جیاکومتی، جیمز انسوار، اداورد مونه، جیمز داین، رابرت راشنبرگ، فرنان لژه، خوان میره، کمال الملک، بهمن محصص، اردشیر محصص، مارکو گریگوریان، محمود جوادی پور، احمد اسفندیاری، ژازه تباتبایی، کامبیز درمبخش، غلامحسین نامی، مهدی سحابی، فرشید ملکی، کوروش گلناری و … به نمایش درآمده است.
وی با اشاره به خرید برخی از این تابلوها در سال ۱۳۵۶ برای راه اندازی موزه هنرهای معاصر در دیگر استانها گفت: برخی از این تابلوها همچون آثار؛ بهمن و اردشیر محصص، حسین محجوبی، آیدین آغداشلو، جلیل ضیاء پور و… متعلق به اساتید گیلانی است و باید به موزه هنرهای معاصر رشت اختصاص یابد.
تهیه اساسنامه ایجاد موزه هنرهای معاصر رشت
اساسنامه ایجاد موزه هنرهای معاصر رشت و اداره آن به صورت هیات امنایی تهیه شده است. ولی متاسفانه هنوز شرایط بازگرداندن این تابلوها برای گیلان به دلیل فقدان مکان مناسب فراهم نشده است.
معاون بازآفرینی سازمان عمران، با اشاره به رایزنی های انجام شده با مسئولین موزه هنرهای معاصر برای بازگرداندن این تابلوها گفت: خوشبختانه متولیان موزه هنرهای معاصر تهران، آمادگی دارند تا آثار مربوط به گیلان را بازگردانند ولی کوتاهی از سوی گیلان است که تاکنون نتوانسته ساختمانی برای نگهداری این آثار هنری آماده و تجهیز نماید.
محجوب، با بیان اینکه قرار بود رشت پس از تهران صاحب موزه هنرهای معاصر باشد، گفت: شهرهای اصفهان و کرمان در سال های اخیر توانسته اند با راه اندازی موزه هنرهای معاصر، تابلوهای نقاشی هنرمندان خود را که در مخزن وزارت فرهنگ و ارشاد نگهداری میشد به شهر خود منتقل کنند.
وی، با اشاره به مرمت عمارت بلدیه رشت، اظهار کرد: امیدواریم با تزریق اعتبار به موقع، مرمت این بنای ارزشمند تا سال آینده تکمیل شود و بتوانیم موزه هنرهای معاصر را در همین عمارت راه اندازی کنیم.
معاون بازآفرینی سازمان عمران خواستار همگرایی و تعامل بین دستگاهی و مدیریت شهری برای تسریع در اتمام پروژه مرمت بلدیه و تغییرکاربری این بنای صدساله به موزه هنرهای معاصر شد.
لازم به ذکر است: چندسال پیش وعده راه اندازی موزه هنرهای معاصر و بازگرداندن نقاشی های مذکور از سوی متولیان فرهنگی و مدیریت شهری مطرح شد. در زمان تصدی محمدعلی ثابت قدم، شهردار رشت، موضوع راه اندازی موزه هنرهای معاصر مطرح شد و طی آن ثابت قدم شخصا به دیدار استاد حسین محجوبی لاهیجانی رفت و رضا رسولی، عضو شورای شهر نیز وعدههای در شرف تحقق را در جمع خبرنگاران و در صحن شورا مطرح کرد و کارگروهی هم در اداره کل ارشاد تشکیل شد تا بازگرداندن تابلوها به گیلان تسریع شود.
لابه لای وعده بر زمین مانده، خبری منتشر شد که تا ساختمان مناسبی برای راه اندازی موزه هنرهای معاصر در رشت آماده نشود، بازگرداندن تابلوها ممکن نیست.
در زمان ریاست امیرحسین علوی نیز، بار دیگر موضوع راه اندازی موزه هنرهای معاصر در عمارت تاریخی مریضخانه بلدیه آن هم به کمک بخش خصوصی مطرح شد. این بار نیز به دلیل نیاز اساسی به مرمت این عمارت تاریخی، مذاکرات نتیجه عملی نداشت.