فضای کتابخانهای در گیلان با شاخصههای استاندارد فاصله زیادی دارد. مهمترین و بزرگترین کتابخانه استان، یعنی کتابخانه مرکزی رشت بعد از گذشت 23 سال و چند بار افتتاح نمایشی، هنوز آماده نیست.
وضعیت به گونهای وخیم است که حتی شهر رشت به عنوان مرکز استان نتوانسته جایگاه مناسبی در حوزه سرانه فضای مطالعه به دست بیاورد و در فقر به سر میبرد.
فقر سرانه کتابخانهها در مرکز استان، موضوعی است که مورد توجه هادی حقشناس استاندار گیلان هم قرار گرفته است. وی اما ابراز امیدواری کرده است که با بهره برداری از کتابخانه عمومی مرکزی رشت، سرانه فضای کتابخانه استان، به میزان ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.
استاندار گیلان همچنین تاکید کرد؛ برای شهرستانهایی که دارای کتابخانه عمومی نیستند، می توان از طریق طرح مولدسازی، مدارس بلااستفاده را در اختیار اداره کل کتابخانههای عمومی قرار داد.
تحلیل استاندار گیلان در حالی مطرح میشود که احداث کتابخانه مرکزی رشت از دو دهه قبل کلید خورده و قرار بود تا هفته دولت امسال به بهرهبرداری برسد، اما به دلیل کمبود بودجه با بیش از ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شده است.
آنطور که مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان عنوان میکند؛ احداث ساختمان این کتابخانه به پایان رسیده است، اما هنوز زیرساخت برق این پروژه تکمیل نشده و کلا به 30 میلیارد تومان اعتبار نیازمند است.
لازم به ذکر است؛ در حال حاضر ۸۶ کتابخانه عمومی در گیلان فعال است. همچنین سرانه فضای مطالعه هر فرد در شهر رشت به ازای هر نفر زیر یک مترمربع است در حالی که بر اساس استاندارد باید هشت متر باشد. بنابراین رشت از این حیث نیز محرومترین شهر کشور محسوب میشود.
طبق آمارهای موجود، ۶ شهر استان گیلان، یعنی شهرهای لولمان، پره سر، چوکام، ماکلوان، پیر بازار و ضیابر فاقد کتابخانه عمومی هستند. از طرفی تعطیلی کتابفروشیهای قدیمی به عنوان پاتوقهای فرهنگی معتبر یکی دیگر از مشکلاتی است که شهر رشت را احاطه کرده است.
در شهر رشت تنها چهار باب کتابخانه وجود دارد و این شهرستان در بین ۱۷ شهرستان استان گیلان از حیث سرانه فضایی، در رده هفدهم قرار گرفته است.
نظرات بسته شده است.