قاتل خاموش در لاهیجان و سیاهکل شناسایی شد

هجوم گونه مهاجم جدید به جنگل‌های هیرکانی؛

0 44

درحالیکه جنگلهای گیلان همچنان میزبان دو آفت کرم ابریشم باف ناجور و پروانه سفید اشجار هستند و اقدامات منابع طبیعی در مبارزه با این آفت بی‌نتیجه مانده، این بارمشاهده گونه جدید گیاه مهاجم «آروجیا» در جنگل‌های لاهیجان و سیاهکل، زنگ خطر تخریب زیست‌بوم گیلان را به صدا درآورده است.

 

این گونه مهاجم جدید که زیستگاه آن مناطق گرمسیر جهان به‌ویژه آفریقا، ‌آمریکای جنوبی و جنوب شرق آسیاست، علاوه بر پوشش‌های گیاهی، به حیات‌وحش و اقتصاد محلی هم به‌طور مستقیم آسیب می‌زند.

گیاه‌شناسان و کارشناسان محیط‌زیست هشدار می‌دهند که اگر جلوی گسترش آروجیا گرفته نشود، این گیاه به سرعت گسترش می‌یابد و به همه مناطق جنگل‌های ۴۰میلیون‌ساله هیرکانی آسیب جدی می‌زند. آروجیا با میوه‌های کوچک و خربزه‌مانند، توانایی خفه‌کردن درختان و گیاهان بومی را دارد که این موضوع به کاهش تنوع زیستی و تخریب زیستگاه‌های طبیعی منجر می‌شود.

 

در همین رابطه مدیرکل منابع طبیعی گیلان، با اشاره به مشاهده موردی و پراکنده پیچک مهاجم آروجیا در عرصه های جنگلی استان، گفت: راه مبارزه روش های مکانیکی است.

 

«سید مازیار رضوی» با تایید شناسایی گونه مهاجم آروجیا درعرصه های جنگلی گیلان، به ایسنا اظهار کرد: این گونه گیاهی جدید نیست و در سال های قبل نیز وجود داشت، اما به دلیل تغییرات اقلیم و شرایط آب و هوایی، وضعیت تهاجمی دارد.

 

وی با بیان اینکه آروجیا حالت پیچکی دارد و به تنه درختان نفوذ می کند، افزود: آروجیا مانند انگل عمل می کند و با استفاده از درختان پس از استقرار، موجب حذف پایه های درختی می شود.

رضوی میوه گونه آروجیا را موجب پخش شدن دانه های این گیاه مهاجم بر روی درختان دیگر و تکثیر آن دانست و خاطرنشان کرد: آروجیا به صورت پراکنده در عرصه های جنگلی شرق و جنوب استان شناسایی شده و راه مبارزه با آن مکانیکی است.

 

مدیرکل منابع طبیعی گیلان در کنار گونه های مهاجم، به خطر آفات برای جنگل های هیرکانی اشاره کرد و ادامه داد: در حال حاضر با دو آفت کرم ابریشم باف ناجور و پروانه سفید آمریکایی مواجه هستیم؛ آفت شمشاد(شب پره) نیز این گونه ارزشمند را با خطر مواجه کرده است.

 

لازم به ذکر است: آروجیا بر روی گونه های پهن برگ موجود در جنگل های هیرکانی گیلان از جمله بلوط و ممرز و اوجا و انجیلی و… مستقر و نهایتا موجب خشک شدن گیاه می شود.

پیش از این مبارزه مکانیکی و شیمیایی با سایر گونه‌های مهاجم در جنگلهای هیرکانی گیلان بی نتیجه بوده است.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.