از ضعف‌های مدیریتی تا فقر تجهیزات در مراکز درمانی؛

ناتوانی درمان گیلان از جذب منابع مالی

0 7

سرپرست سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات عمومی و دولتی از برنامه‌ریزی برای تکمیل ۶ پروژه بیمارستانی با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۰ درصد تا پایان سال جاری خبر داد.

 

«علی نوذرپور» سرپرست سازمان مجری ساختمان‌ها و تأسیسات عمومی و دولتی اعلام کرده است: برای تکمیل شش پروژه بیمارستانی کشور که دارای ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی هستند برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده تا این طرح‌ها تا پایان امسال به بهره‌برداری برسند.

 

این پروژه‌ها شامل بیمارستان ۴۰۰ تختی رشت، ۳۴۱ تختی ساری، ۲۶۰ تختی کرج، ۲۲۰ تختی شوشتر و همچنین بخش‌های الحاقی به بیمارستان‌های تالش و لنگرود هستند که ظاهرا در صورت تأمین اعتبار مورد نیاز مراحل ساخت آن‌ها تا پایان سال به پایان خواهد رسید.

 

طرح توسعه بیمارستان شهید حسین‌پور لنگرود از دیگر پروژه‌های درمانی گیلان است که بنا به گفته مسئولان، تاکنون ۴۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تاکنون برای اجرای آن حدود ۴۰ میلیارد تومان هزینه شده است. برآوردهای فنی و کارشناسی نشان می‌دهد طرح توسعه بیمارستان حسین‌پور لنگرود برای ادامه فرآیند ساخت به ۲۰۰ میلیارد تومان اعتبار دیگر نیاز دارد.

 

این بیمارستان در سال 1400 با اعتباری معادل ۲۸۰ میلیارد تومانی افتتاح شد. دارا بودن از ۱۳۵ تخت و در قالب مساحتی بالغ بر ۱۱ هزار و ۴۴۳ متر مربع از دیگر ویژگی‌های این بیمارستان است که حدودا 4 سال قبل با زیرساخت‌های معیوب و ضعف شدید در تجهیزات بیمارستانی اولیه به بهره‌برداری رسید.

 

همچنین بیمارستان ۲۳۱ تختخوابی شهید نورانی شهرستان تالش در شهریور 1399 در زمینی به مساحت حدود ۳۵ هزار مترمربع در چهار طبقه احداث و ۱۳۰ میلیارد تومان برای ساخت و تجهیز آن هزینه شد.

 

احمد آقایی، بازرس کل گیلان آبان سال گذشته از این بیمارستان و زیرساخت‌های فرسوده آن بازدید کرد و گفت: مدیریت درمان در گیلان بسیار ضعیف است. هر چند که تقریبا یک ماه بعد از این بازدید، خبر رسید یک نوزاد ۴۸ روزه جان خود را در این بیمارستان از دست داده است. شواهد نشان می‌دهد این اتفاق برای اولین بار نبوده که رخ داده است.

 

فرآیند ساخت بیمارستان ۴۰۰ تختخوابی رشت نیز از سال ۸۸ شروع شده و با گذشت حدود 15 سال همچنان نیمه کاره باقی مانده است.

 

اداره کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان مهر ماه 1401 گزارش داد؛ طی 6 ماه نخست سال حدود ۵۳ میلیون نفر مسافر وارد گیلان شده و بیش از ۴۲ میلیون نفر شب‌ در اماکن اقامتی ثابت و موقت استان اقامت داشتند.

 

بر فرض درست بودن تمام یا قسمتی از این آمار، آنچه که اهمیت پیدا می‌کند این است که گیلان همچنان از میلیون‌ها ایرانی میزبانی می‌کند، با این حال بیمارستان‌های آن یا فرسوده بوده، یا به صورت ناقص به بهره‌برداری رسیده‌اند و یا دچار کمبود شدید پزشک، پرستار و تجهیزات درمانی است.

 

در حال حاضر گیلان به عنوان تنها استان کشور، از داشتن بیمارستان جنرال که از آن به بیمارستان 800 تختخوابی یاد می‌کنند محروم است. در سال 1401 وزیر بهداشت وقت، با پیشنهاد ساخت این بیمارستان موافقت کرد. با این حال هنوز کاری در اینباره انجام نشده است. بنا به گفته محمدتقی آشوبی، رییس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، نیمی از بیمارستان‌های استان فرسوده بوده و بیشتر از ۳۰ سال قدمت دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.