پیش همایش زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال) برگزار می‌شود

به میزبانی گیلان در دی ماه امسال؛

0 161

نشست همفکری و تبادل نظر برگزاری همایش “زن در تاریخ محلی ایران (پهنه شمال)” با حضور یک عضو موسس انجمن زنان پژوهشگر تاریخ و اعضای انجمن زنان کارآفرین گیلان برگزار شد.

در این نشست که در روز پنج‌شنبه، ۲۴ آبان، با حضور جمعی از بانوان فعال در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در دفتر کارگاه “توشکه” برگزار شد؛ « فخرالسادات محتشمی‌پور» یکی از اعضای موسس انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، اظهار کرد: همایش “زن در تاریخ محلی ایران” در بهار ۱۴۰۴ در ساری برگزار خواهد شد. این همایش شامل دو پیش‌همایش است؛ بخش اول آن در گلستان برگزار شده و بخش دوم آن در هفته اول دی‌ماه ۱۴۰۳ در دهکده ساحلی استان گیلان برگزار خواهد شد.

 

وی افزود: این انجمن از سال ۱۳۷۷ فعالیت خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی فعالیت‌های خود را با دریافت مجوز و تشکیل هیئت مدیره ادامه داد.

 

محتشمی‌پور در ادامه بیان کرد: انجمن زنان پژوهشگر تاریخ در حوزه تاریخ ایران و موضوعات مرتبط با آن فعال است و برگزاری نشست‌های تخصصی، همایش‌ها وسمینارهای علمی،معرفی کتاب  و بزرگداشت پیشکسوتان فرهنگی ازجمله فعالیت‌های این انجمن به ‌شمار می‌رود. تا به امروز، این انجمن همایش‌های مهمی از جمله “زن در ادوار مختلف تاریخ ایران”، “زن در دوره معاصر”، “زن در جهان اسلام” را برگزار کرده است.

وی تصریح کرد: این همایش فرصتی است برای پژوهشگران و علاقه‌مندان به تاریخ زنان تا مقالات و پوسترهای خود را برای ارائه در این همایش ارسال کنند. هدف این همایش بررسی نقش و جایگاه زنان در تاریخ محلی گیلان و نمایش قابلیت‌های زنان ایرانی است تا نسل جوان با آگاهی از تاریخ پیشینیان خود، مسیر آنان را ادامه دهند.

 

دبیر اجرایی همایش در تهران؛ آسیه آل‌احمد و در گیلان نیز نادیا ره هستند. این همایش با همکاری انجمن زنان پژوهشگر تاریخ، پژوهشکده گیلان‌شناسی دانشگاه گیلان، نشر تاریخ ایران، انجمن زنان کارآفرین، انجمن ایرانی مطالعات تاریخ و انجمن ایرانی مطالعات زنان برگزار خواهد شد.

 

محتشمی‌پور همچنین تأکید کرد: در تلاش هستیم تا همکاری‌های لازم با سازمان‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را برقرار کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد: آموزش و پرورش، بخش خصوصی استان و تمام افرادی که دغدغه تاریخ و مسائل زنان را دارند، در این برنامه مشارکت فعال داشته باشند.

«شیرین پارسی» عضو هیئت مدیره و رئیس انجمن صنفی زنان کارآفرین گیلان، نیز در ادامه اظهار داشت: هدف اصلی انجمن زنان کارآفرین شناسایی و ترویج کارآفرینی در میان زنان و دختران جوان است.

وی افزود: این انجمن از سال ۱۳۹۸ مجوز خود را دریافت کرده و به‌دلیل پاندمی کرونا، سال گذشته افتتاحیه آن برگزار شد.

بسیاری از زنان در شهرها و روستاهای این استان به‌ویژه در حوزه‌های مختلف اجتماعی و اقتصادی فعالیت دارند، اما تاکنون توجه کافی به آنها نشده و هنوز شناخته نشده‌اند. این همایش فرصتی است تا این زنان گمنام شناخته شوند و زمینه برای فعالیت و اثرگذاری بیشتر آنها فراهم شود.

 

لازم به ذکر است: در ادامه جلسه بر اهمیت شناسایی زنان توانمند در گیلان تاکید شد.

در این جلسه که در دفتر کارگاه توشکه برگزار شد؛ جمعی از اعضای انجمن زنان پژوهشگر تاریخ با حضور بانوان فعال درحوزه پژوهش تاریخ و کارآفرینی، در خصوص پیش‌همایش و نقش زنان در تاریخ بومی منطقه تبادل نظر کردند و به همفکری پرداختند.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.