شبکه‌های سنتی آب را هدر می‌دهند؛

آغاز برنامه سازگاری با کم‌آبی در گیلان

0 ۷

استاندار گیلان درحالی از مصون بودن استان در برابر بحران فرونشست و نبود مشکل کم‌آبی سخن می‌گوید که گیلان پنجمین سال خشکسالی را می‌گذراند. سد سفیدرود در وضعیت بحرانی است و برنامه رسمی صرفه‌جویی آب در استان کلید خورده است.

 

«هادی حق‌شناس»، استاندار گیلان، امروز در جلسه‌ای عنوان کرد: در حال حاضر۳۰ استان با فرونشست جدی مواجه‌اند و تنها استانی که از این بحران مصون مانده، گیلان است.

 

وی افزود: گیلان سالانه حدود ۱.۴ میلیارد مترمکعب مصرف آب دارد، درحالی که نیاز استان حدود یک میلیارد مترمکعب است. بنابراین مشکل، کمبود آب نیست؛ مشکل در موارد دیگر است که تمامی این مشکلات شناسایی و راه‌حل‌های لازم برای آن اتخاذ شده است.

 

این صحبت‌ها درحالی مطرح می‌شود که چهارمین سال پیاپی خشکسالی در گیلان به پایان رسیده و استان وارد سال پنجم شده، ذخیره آب سد سفیدرود با توجه به عدم بارندگی در چند ماه اخیر بحرانی است و برنامه جامع سازگاری با کم آبی نیز در گیلان کلید خورده است. آب منطقه‌ای گیلان برنامه‌ریزی کرده طبق همین برنامه تا میزان ۲۲.۲۱ میلیون مترمکعب در بخش آب زیرزمینی و ۱۷.۵ میلیون مترمکعب در بخش آب سطحی صرفه‌جویی شود.

 

کشاورزی گیلان با بیش از ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، بخش قابل توجهی از منابع آبی استان را به خود اختصاص می‌دهد. بیش از ۸۰ درصد مصرف آب در گیلان مربوط به بخش کشاورزی است.

 

استفاده از سیستم آبیاری نوین، می‌تواند تا ۴۰ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی کند. با آن‌که جهاد کشاورزی اعلام کرده در این بخش حمایت به عمل می‌آورد اما باغداران گیلانی برای تهیه این سیستم با استفاده از تسهیلات بانکی با مانع مواجهند.

 

تاکنون بیش از ۵ هزار هکتار از اراضی استان به سیستم‌های نوین مجهز شده‌اند. پوششی که در مقایسه با کل ۴۳۰ هزار هکتار اراضی باغی و شالیکاری گیلان، عدد کمی است. بسیاری از شبکه‌های سنتی آبرسانی در استان به دلیل رسوب‌گذاری یا فرسودگی، دچار هدررفت شدید آب هستند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.