آیا مازوت‌سوزی در گیلان متوقف شده است؟

افزایش تحویل سوخت دوم به نیروگاه‌های استان؛

0 25

تحویل مازوت به نیروگاه‌ها در سراسر کشور آنگونه که شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خبر داده ۶۰ درصد افزایش پیدا کرده است. با توجه به استمرار قطعی برق و ناترازی شدیدی که در بخش گاز وجود دارد احتمال مازوت‌سوزی در صنایع بزرگ، کارخانجات و نیروگاه‌ها در گیلان دور از انتظار نیست.

دولت مازوت‌سوزی در سه استان را ممنوع اعلام کرده اما فعالان حوزه محیط‌زیست معتقدند؛ ناترازی انرژی شوخی بردار نیست و اگر وضعیت کمبود برق و گاز با همین روند پیش برود افزایش مازوت‌سوزی دور از انتظار نیست. از طرفی ادعای دولت برای توقف مازوت‌سوزی هنوز صحت سنجی نشده و برای روشن شدن قضیه، باید منتظر روزها و ماه‌های آینده ماند.

 

به دنبال ناترازی گاز، برق و افزایش برودت هوا، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی از ابتدای امسال تا نیمه‌های آبان میزان تحویل نفت کوره(مازوت) به نیروگاه‌ها را بیش از ۶۰ درصد افزایش داده است. سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که با توجه به قطعی مداوم برق در گیلان و ناترازی که در بخش گاز وجود دارد وضعیت توزیع سوخت جایگزین در گیلان چگونه است؟ چه مقدار مازوت به صنایع و نیروگاه‌های استان تحویل داده می‌شود؟

 

آماری از مازوت‌سوزی در گیلان نداریم

در این رابطه معاون محیط زیست‌انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان به مرور گفت ظاهرا آمار و گزارشی در مورد میزان مازوت سوزی صنایع و نیروگاه‌های گیلان در سال گذشته وجود ندارد.

«علی محمدپور» افزود: در مورد شرایط امسال هم در قدم نخست باید مشخص شود که با توجه به ناترازی انرژی و قطع برق، چه مقدار نفت و گاز و چه مقدار مازوت به صنایع و نیروگاه‌های استان تحویل داده شده و میزان ذخیره‌سازی آن‌ها چقدر است تا بشود در این مورد یعنی میزان دقیق مازوت‌سوزی و خطرات آن اطلاع‌رسانی کرد.

 

شرکت نفت فقط مسئول سوخت‌رسانی است نه مازوت‌سوزی

در این خصوص «مجتبی شکوری» مدیرعامل شرکت فرآورده‌های نفتی منطقه گیلان به مرور گفت: در حوزه نیروگاهی از ابتدای امسال تاکنون ۲۵۴ میلیون و ۷۷۹ هزار  لیتر سوخت مایع تخصیص پیدا کرده که نسبت به سال گذشته ۲۴۰ میلیون و ۹۵۷ هزار ، معادل ۵.۷ درصد افزایش داشته است.

 

وی در پاسخ به این پرسش که در سه ماه اخیر بیشتر چه نوع سوختی به صنایع و کارخانجات گیلان تحویل داده شده است بیان کرد: نفتگاز ( گازوئیل ) بیشترین سوختی بوده که تحویل داده شده همچنین با توجه به مصرف زود هنگام سوخت دوم خصوصاً در نیمه اول سال جاری، میزان ذخیره‌سازی سوخت دوم (نفتگاز ) نیروگاه‌ها کاهش پیدا کرده است.

وی درباره اینکه چه تعداد از صنایع و نیروگاه‌های گیلان مازوت‌سوزی دارند؟ و اینکه آیا سطح ذخایر نفت‌کوره یا مازوت صنایع و نیروگاه‌های استان امسال در مقایسه با سال گذشته با افزایش همراه بوده یا کاهش، اعلام کرد که امکان پاسخ‌گویی به این سوالات را ندارد.

 

مازوت‌سوزی در نیروگاه لوشان تکرار می‌شود؟

نیروگاه تولید برق شهید بهشتی لوشان از جمله مراکزی در گیلان است که تا همین چند وقت پیش مازوت‌سوزی داشت و محیط‌زیست منکر این امر بود. بعدها از سوی شرکت برق منطقه‌ای گیلان اعلام شد سوخت مازوت مخازن این نیروگاه با گازوییل جایگزین می‌شود.

 

با توجه به افزایش ۶۰ درصدی میزان تحویل نفت کوره(مازوت) به نیروگاه‌ها و وضعیتی که از حیث تأمین برق و گاز پدید آمده چگونه می‌توان انتظار داشت در گیلانی که از زیرساخت‌های انرژی پاک بی بهره است و با مشکلات جذب سرمایه‌گذار در این بخش مواجه است، مازوت‌سوزی که ذخیره‌سازی آن اتفاق افزایش قابل توجهی هم داشته کاهش پیدا کند؟

باید منتظر باشیم و ببینیم در این ابربحران نبود برق و گاز کافی برای مصارف خانگی و صنایع و نیروگاه‌ها، چه مقدار از ادعای توقف مازوت‌سوزی در کشور صحت پیدا می‌کند و رنگ واقعیت به خود می‌گیرد.

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.