از قول تا عمل؛ فاصله‌ای به اندازه یک وعده

مصوبه احداث ساختمان به همراه کاشت نهال چگونه اجرایی می‌شود؟

22

آقای حق‌شناس، استاندار گیلان، در مراسم اجرای پویش “سایه مادر” در ورزشگاه سردارجنگل رشت با تکلیف به شهرداران و دهیاران در خصوص منوط کردن صدور مجوز پایان کار ساختمانی به کاشت حداقل ۲ اصله درخت در مقابل ساختمان و نیز کاشت درخت در مقابل فضای کاری اصناف برای صدور مجوز پروانه کسب و تمدید آن را از متولیان امر خواست.

 

نویسنده بعنوان یکی از شرکت‌کنندگان این مراسم بسیار شگفت‌زده و خوشحال از تاکید استاندار بر الویت کاشت و داشت درختان در محیط‌زیست شهری و طبیعی مانند سایرین، دست‌ها را برهم کوفته و ایشان را تشویق نمودم.

 

حال با گذشت ۱۰ روز از این سخنرانی و اعلام نظر ستودنی، امیدوار بودم که مدیری این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و برنامه عمل خود را به نگارش درآورده باشد و از آن جایی که چنین خبری را در هیچ یک از رسانه‌ها ندیدم، سوالم اینجاست آقای حق‌شناس دستور ابلاغ شد، اگر شده به کجاست؟ چه کس یا کسانی مسئول بررسی و تدوین مقررات و اطلاع رسانی به مردم است؟

 

با توجه به این که در تمامی سال‌های زندگیم مدیران اندکی را دیده‌ام که برنامه‌ها را تدوین و پیگیری می‌کنند، برای کمک به ساخت مسیر نکاتی را دسته‌بندی کرده و در اختیار تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران قرار می‌دهم:

الف) پایان کار ساختمان؛ عملیات اجرایی ساختمان پس از صدور پروانه ساخت آغاز و با صدور گواهی پایان کار اتمام یافته و ساختمان قانونا قابلیت بهره‌برداری را خواهد داشت، یکی از وظایف مراجع صدور پروانه که در مناطق شهری، شهرداری‌ها و در مناطق روستایی، دهیاری‌ها یا بنیاد مسکن می‌باشد، صدور گواهی پایان کار ساختمان بعد از تایید مهندسین ناظر و مامور بازدید شهرداری از ساختمان است، پس مرجع صدور پایان کار همان مرجع صدور پروانه است.

 

صدور پایان‌کار ساختمان در هر استان و شهرستان تابع ضوابط اداری جاری در آن حوزه است اما می‌توان گفت در اغلب استان‌ها، علاوه بر مدارک مالکیت و شناسایی شامل اصل و کپی نقشه‌‌های مصوب یا نقشه چون‌ساخت ممهور به مهر طراح و ناظر و نیز نقشه تک‌خطی ملک ممهور به مهر مهندس نقشه‌بردار معرفی شده توسط سازمان نظام مهندسی است، یعنی در نتیجه کلیه مسیر تعریف شده و مشخص است که هر یک از مدارک می‌بایست از کجا تهیه شود.

 

حال با دستور استاندار کاشت ۲ نهال باید به این مدارک اضافه شود، این تاییدیه اضافه شدن این مدرک کجا مصوب می‌شود؟ سازمان نظام مهندسی ساختمان! استان می‌تواند یا به مصوبه کشوری نیاز است؟ این مدرک از کجا تایید می‌شود؟ شهرداری؟ آیا باید هزینه کاشت نهال را مانند عوارض آلایندگی بپردازد؟ چه نوع نهالی؟ با چه سنی؟

 

ب) پروانه کسب؛ برای پیگیری درخواست تمدید پروانه کسب و نیز تمدید آن می‌بایست به سامانه اصناف ایران مراجعه نمود. مطابق قانون صنفی، افراد صنفی، موظف هستند قبل از تاسیس هر نوع واحد صنفی، یا اشتغال به‌ کسب و حرفه، نسبت به اخذ پروانه کسب اقدام کنند و هر ده سال یک بار، اقدام به تمدید پروانه کسب خود نمایند و مدارک لازم آن شامل اصل پروانه کسب قبلی، دو قطعه عکس، تاییدیه پستی، گواهی اداره امور مالیاتی ذی‌ربط، مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده، اصل و کپی آگهی روزنامه رسمی، دو قطعه عکس، تاییدیه کدپستی و شماره تلفن همراه به نام صاحب پرونده اقدام به تمدید پروانه کسب خود نمایند.

 

حال با دستور استاندار کاشت ۲ نهال باید به این مدارک اضافه شود، این تاییدیه اضافه شدن این مدرک کجا مصوب می‌شود؟ اصناف! استان می‌تواند یا به مصوبه کشوری نیاز است؟ این مدرک از کجا تایید می‌شود؟ شهرداری؟ آیا باید هزینه کاشت نهال را مانند عوارض آلایندگی بپردازد؟ چه نوع نهالی؟ با چه سنی؟

 

پس برای تبدیل شدن این فرمایش استاندار، نیاز به طی مراحل تدوین قانون است، حال که آقای استاندار دستیار ویژه ندارد، به نظر می‌رسد معاون هماهنگی‌های امور عمرانی استاندار می‌بایست این مسیر را اجرایی نماید، با توجه به این که ایشان در بخش زیادی از جلسات عمومی استاندار حضور ندارد، بهتر است مسیر این‌گونه طراحی شود:

 

  • مشخص نمودن قول‌های استاندار توسط مدیر روابط عمومی
  • ارسال تعهدات به معاون هماهنگی‌های امور عمرانی
  • ابلاغ به واحدهای مرتبط و اعلام زمان وصول
  • ارسال مسیر اجرایی نمودن به مدیر روابط عمومی
  • اعلام عمومی مسیر اجرایی

آقای استاندار اگر وظیفه تعریف ننمایید، آخر شما می‌مانید و قول‌هایی که داده‌اید و کارهای انجام نشده!

 

نظرات بسته شده است.