در سال جاری مدیرکل منابع طبیعی استان با انتقاد از اعتبارات قطره چکانی اجرای طرح کاداستر در استان گفته بود: نسق اراضی روستایی محدوده مشخصی ندارد و این مساله موجب شده کشاورزی دراراضی ملی رونق بگیرد.
«محسن یوسف پور» با اشاره به نیاز بیش از 2 میلیاردتومان تخصیص اعتبار دراجرای این طرح تصریح کرده بود: درصورت تامین این اعتبار، اراضي جنگلي ومراتع پايش الكترونيكي خواهد شد و طرح كاداستريا حدنگاري اراضي ملي با مستثنيات اشخاص جهت حفظ حقوق مردم و دولت، تثبيت مالكيت اراضي ملي وجانمايي اطلاعات مكاني وتوصيفي دربانك اراضي اجرا مي شود.
در همین رابطه «سهیل توکلی» معاون حفاظت و اموراراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از افزایش اعتبار طرح کاداستر در استان خبر داده است و افزود: اعتبارات اجرای طرح کاداستر اراضی استان گیلان امسال از محل صندوق توسعه ملی افزایش پیدا کرد و براین اساس بیش از ۲ میلیارد تومان برای این کار درنظر گرفته شده است.
وی تخصیص منابع قطرهچکانی برای اجرای طرح کاداستر درسالهای گذشته را اصلیترین علت اجرای کند طرح کاداستر در گیلان عنوان کرد و افزود: روند تزریق اعتبارات این حوزه به ویژه در سالهای اخیر بسیار بهتر شده است.
توکلی تاکید کرد: برای امسال اجرای طرح کاداستر در سطح 500 هزار هکتار از اراضی استان گیلان به عنوان هدف در دستور کار قرار گرفته است . درصورت فراهم بودن شرایط، فرآیند اجرای طرح کاداستر در 250 هزار هکتار از اراضی گیلان تا پایان امسال به پایان می رسد.
در حال حاضر و طبق آمارهای موجود یک میلیون و 17 هزار هکتار اراضی ملی در استان گیلان وجود دارد و از مقدار اراضی ملی دراستان چیزی در حدود 564 هزار هکتار آن مربوط به اراضی جنگلی بوده و نزدیک به حدود 242 هزار هکتار آن نیز در حوزه اراضی مرتعی و اراضی ساحلی و جلگهای قرار گرفته اند. دست اندازی و تصرف منابع طبیعی در مراتع و حاشیه جنگلها و نیز حریم سواحل در سالهای اخیر از جمله مشکلات حفاظت از اراضی ملی استان بوده است. براساس آمارها، 57 درصد تصرفات اراضی ملی مربوط به شخم زدن وتبدیل مراتع به دیمزارها بوده است.