ایجاد موزه شیلات کیاشهر چه شد؟

فرصت ۶ ماهه استاندار برای مولد سازی شیلات کیاشهر؛

23

استاندار گیلان گفت: مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر باید ظرف ۶ ماه آینده در راستای مولد سازی تعیین تکلیف و واگذار شود. این درحالیست که قرار بود این مجموعه تاریخی به شهر موزه خاویار تبدیل شود.

«هادی حق‌شناس» در جلسه شورای عالی گردشگری گیلان گفت: مدیریت امور ماهیان خاویاری و شیلات استان مکلف است بدلیل ارزش تاریخی مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر، سرمایه‌گذاری آن را عهده‌دار شود در غیر اینصورت باید مالکیت مجموعه را منتقل کند.
استاندار گیلان افزود: اداره امور ماهیان خاویاری شیلات گیلان ظرف ۳ ماه زمین دولتی مناسبی در استان را برای نگهداری ماهیان خاویاری تعیین کند و ظرف ۶ ماه کل مجموعه در راستای مولدسازی باید تعیین تکلیف شود.

 

درحالی مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر در لیست فروش مولد سازی دولت قرار گرفته که از مدتها پیش واگذاری مدیریت بهره برداری و نگهداری بندر صیادی کیاشهر در قالب قرار داد B.O.T به صورت بلند مدت با سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی توسط دفتر توسعه و مدیریت بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران برنامه ریزی شده است.

همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گیلان نیز در اردیبهشت ماه سال گذشته از ایجاد موزه ملی خاویار ایران ظرف مدت ۲ سال به‌صورت فازبندی در این مجموعه ساختمانها خبر داده بود.
اما با گذشت بیش از یک سال از وعده ایجاد این موزه تاکنون خبری از ورود بخش خصوصی برای احیاء این مجموعه در قالب شهر موزه خاویاری شنیده نشده است.

در همین رابطه «ولی جهانی» مدیرکل گردشگری و میراث فرهنگی به مرور تاکید کرد: این مجموعه قرار است در قالب تغییر کاربری به شکل موزه به بخش خصوصی واگذار شود و نظر استاندار نیز در راستای اجرای این مصوبه است.
مدیرکل گردشگری با بیان اینکه هزینه احیا و مرمت شیلات کیاشهر بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال پیش بینی شده که از عهده دولت خارج است تصریح کرد: تاکید دولت بر واگذاری به بخش خصوصی است که تاکنون چند سرمایه گذار برای مرمت و احیای مجموعه و ایجاد موزه اعلام آمادگی کرده اند و در حال حاضر مدارک و میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی در وزارتخانه در دست بررسی است که بزودی نهایی می‌شود.

 

لازم به ذکر است: مجموعه تاریخی شیلات کیاشهر با قدمتی بالغ بر ۱۵۰ سال و وسعت تقریبی ۸ هکتار، در مرکز شهر ساحلی کیاشهر و در شرق گیلان قرار دارد و شامل مهمانسرا، بنای صید و خاویارسازی، ساختمان سردخانه، کارگاه نجاری، ساختمان ریاست، بنا‌های اداری و مالی، ساختمان‌های مسکونی، موزه خاویار و بنا‌های دیگر است.
این مجموعه دربردارنده بیش از ۲۴ بنای تاریخی است که ۱۳ بنای آن در سال ۱۳۸۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

نظرات بسته شده است.