ششم دی ماه اخیر سمیناری تحت عنوان ” هشدار برای ایران ۴۶ ” با مضمون دغدغه ترافیکی رشت و راه حل های مدیریتی برای برون رفت از آن، برگزار شد. از جمله مواردی که در این نشست آموختم، با استناد به دادههای علمی و تجربیات شهرهای بزرگ و بیانات اساتید حاضر در نشست به خصوص، دکتر شهابالدین کرمانشاهی که از اساتید برجسته و تدوینگران صاحب نظر کشوری درحوزه حمل و نقل و مدیریت شهری هستند، این مهم بود که “تقاطع های غیرهمسطح شهری” اساسا در مبادی ورودی شهرها کار آنی موثر و توجیه ترافیکی و حتی اقتصادی دارند.
یادآوری این مطلب در این نشست ارزشمند مجددا بنده را در ورطه دغدغهی هدر رفت ثروت شهر رشت در نتیجهی اعتماد به مشاورانی که شاید به قدر کافی دانش فنی و تعهد لازم را نسبت به توسعه پایدار و حفظ منابع انسانی، تاریخی و زیست محیطی شهری چون “رشت” نداشته باشند، فرو برد.
روزهای اخیر گزارش جناب مهندس رحیم شوقی شهردار خوش قلب رشت را خواندم که حاکی از برگزاری مناقصه اجرای “زیرگذر میدان مصلی (توشیبا) ” و تقاطع غیر همسطح ” میدان ولیعصر (فرزانه) ” در روزهای آخر سال بوده، لذا واجب میدانم نکات ذیل را به مثابه تذکر و هشدار به مدیران محترم شهرداری و شورا شهر رشت یادآور شوم.
نخست؛
اینکه تجربه سالهای طولانی از حضور در عرصه پروژههای عمرانی و نظام فنی اجرایی کشور، آموخته است که برگزاری مناقصه در روزهای آخر هر سال و شروع پروژه در اوایل سال آتی، همواره و به ضرس قاطع دچار چالش و تقابل ناخواسته فیماgc,lبین پیمانکار و کارفرما خواهد شد.
دوم؛
آنکه، با توجه به اینکه به یقین به زودی رینگ ۹۰ متری رشت از میدان گیل شروع خواهد شد و به سرعت لزوم احداث ” تقاطع غیرهمسطح میدان گیل ” در آن میدان به عنوان یکی از حیاتی ترین مبادی ورودی شهر رشت تحمیل خواهد شد، آیا انجام پروژه زیرگذر میدان مصلی و آنهم فقط به دلیل ممانعت سازمان ” مجتمعهای آدینه”، با هزینه گزاف و عوارض ترافیکی چند ساله و به تبع آن خسارات شغلی فراوان در حواشی این تقاطع، به معنای واقعی طرح توجیهی اقتصادی دارد و آیا مطالعات کافی صورت پذیرفته است؟
سوم؛
آنکه کارشناسان معاونت عمرانی و حمل و نقل شهرداری رشت آگاهند که بلوار جدید میدان ولیعصر (میدان فرزانه) به سمت گلسار، شامل ۳ خروجی به سمت خیابان های دیلمان، میرابوالقاسمی،باند جنوبی ژ-۵ بوده که به دلایل نامعلوم دو مسیر اولی و دومی، با توجه به اینکه زیرساخت آن نیز فراهم و بازگشایی هم شده ولی روسازی و اجرایی نشده است و این بلوار زیبا و پرهزینه در هر حالت بلا استفاده خواهد ماند و خدای ناکرده در ورطه فراموشی به جولانگاه سودجویان و رانت خواران بدل خواهد شد.
لذا توصیه اکید این حقیر این است که در اسرع وقت و همزمان با شروع عملیات تقاطع غیرهمسطح میدان فرزانه، ضمن رایزنیهای لازم با سازمان نظارتی مربوطه، اقدام اجرایی بازگشایی خروجی های بلوار امام علی (ع) به عمل آید، زیرا درغیر این صورت این پروژه ممکن است با هزینهای گزاف همچنان بدون عملکرد و حتی شاید مانند امروز عملکرد منفی داشته باشد.
خدایا چنان کن سرانجام کار
تو خشنود باشی و ما رستگار ..
نظرات بسته شده است.