بحران تامین انرژی کشور شامل قطع مکرر برق و اختلال در تامین گاز طبیعی همچنان در مناطق مختلف ادامه دارد و در آخرین مورد آن هفته گدشته بود که اعلام شد؛ ۱۳ نیروگاه سیکل ترکیبی در استانهای شمالی با کمبود سوخت مواجه هستند و هر لحظه امکان خارج شدن آنها از مدار وجود دارد. از این رو وزارت نفت در حال پیگیری برنامههایی برای تأمین سوخت این نیروگاههاست.
طی روزهای گذشته برنامه های مختلفی برای مدیریت سوخت نیروگاهها در دستور کار قرار گرفت. از محدودیت برق مصرفی مشترکین خانگی گرفته تا قطع گاز برق صنایع و تعطیلی مدارس. حال به نظر میرسد دولت به دنبال مدیریت سایر موارد مصرف سوخت و کاهش مصرف در آن بخشها بر آمده است.
در همین رابطه روز گذشته استاندار گیلان در آیین تجلیل از رانندگان حوزه درون شهری با بیان اینکه مصرف سوخت روزانه تاکسیهای گیلان ۱۰ درصد مصرف بنزین کل استان است، گفت: روزانه سه و نیم میلیون لیتر مصرف بنزین در استان داریم.
هادی حق شناس تصریح کرد: در کشور پول میدهیم بنزین وارد میکنیم اما پول نمیدهیم خودرو وارد شود چون خودروسازان داخلی دچار ورشکستگی میشوند!
وی با اشاره به ورود ۴۰۰ هزار خودرو به گیلان در تعطیلات هفته اخیر، گفت: گردشگری صنعت پررونقی است، ما هم مهمان نوازیم ولی باید هزینه دفن زباله را مسافران بپردازند، در تامین سوخت، نان یا دیگر موارد گردشگران مشکلی نداریم، ولی از طرفی دولتها باید هزینه زیرساخت گردشگری را پرداخت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه با بیان اینکه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی مطالبه عمومی به حق است، افزود: ما ۱۲ هزار تاکسی در گیلان داریم که نصف آنها در رشت فعال هستند، به طور میانگین روزانه ۳۰ تا ۳۵ لیتر مصرف سوخت دارند علاوه بر اینها مشکل تامین قطعه و تعمیرات هم دارند یا سن خودروها به ۱۵ تا ۲۰ سال رسیده که بر مصرف سوخت میافزاید اگر همین ماشین را وارد کنیم حداکثر ۶۰۰ تا ۷۰۰ میلیون تومان تمام میشود که مصرف سوخت این خودروها روزانه زیر ۱۰ لیتر است و باعث صرفه جویی در سوخت میشود.
وی گفت: روزانه سه و نیم میلیون لیتر مصرف بنزین در استان داریم که ۱۰ درصد آن مصرف تاکسیهاست جالب است در کشور پول میدهیم بنزین وارد میکنیم اما پول نمیدهیم خودرو وارد شود چون خودروسازان داخلی دچار ورشکستگی میشوند! به همین خاطر حتی پالایشگاه هم میزنیم. عزیزان مسائل کشور پیچیده نیست و قابل حل است.
لازم به ذکر است: مصرف روزانه بنزین استان طی روزهای تابستان گذشته به طور متوسط چهار میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بود که در تعطیلات پایان شهریور و آخر ماه صفر، این مصرف به یکباره به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تا هفت میلیون لیتر در روز رسید.