مجسمههای شهری در تمام دنیا دارای ارزش و شهرت و از جاذبههای گردشگری هستند. یکی از دلایل شهرت و محبوبیت آنها، طراحیشان اساس مفاهیم انسانی، تاریخی، شغلی و… است.
هر کدام از المانها ممکن است نماد آن ناحیه نیز باشند. برای مثال یکی از المانهای شهری معروف دنیا در تگزاس قرار گرفته است. این المان ساخته شده از مجموعهای از مجسمههای گاو و یک گاوچران آمریکایی است که بر روی اسب در حال هدایت گاوهاست.
در ایران نیز ساخت و نصب مجسمهها بخصوص توسط اساتید معروف در تهران سابقهای دیرینه دارد. اما در رشت تعداد بسیار اندکی از این مجسمهها قرار داشت که با توجه به سابقه و دیرینه این شهر در زمینه مشاغل سنتی حتی نسبت به شهرهایی مانند بوشهر و تبریز، به وضوح این کمبود احساس میشد.
در سال ۹۴ بعد از ساخت پیاده راه فرهنگی تعداد مجسمه بر مبنای مشاغل نصب شد که تعداد آن به کمتر از انگشتان دو دست میرسید. اما با رویکرد جدید سازمان زیبا منظر سازی شهرداری شاهد تحولی عظیم در این زمینه هستیم.
جدای از تمام انتقاداتی که به شرایط رشت بعنوان یک کلانشهر که فاقد مزایای کلانشهرهاست وارد است نباید از کار خوبی که اتقاق افتاده به سادگی عبور کرد.
نصب بیشتر از بیست مجسمه از ورزشهای مختص گیلان نظیر کشتی گیلهمردی گرفته تا مشاغلی مانند حصیربافی و سفال گری و مسگری و پخت نان سنتی ،کاری بود که سالها خلا آن احساس میشد.
بنابراین باید ضمن دادن امتیاز مثبت به مديران شهری در حوزه زیبا منظرسازی منتظر نصب المانهای بیشتر و معرفی مشاغل سنتی به کودکان این دیار باشیم.
«راهنما و فعال گردشگری»
نظرات بسته شده است.