جاده‌های مرگ و آمار بالای تلفات جانی در گیلان

میزان خرابی و فرسایش جاده‌های استان قابل تحمل نیست؛

0 15

 

با گذشت یک هفته از اتفاق تلخی که در مسیر کیشون بن در یکی از جاده های کوهستانی تالش رخ داد و به موجب آن معلم جوان به دلیل نبود ایمنی کافی در این جاده جان خود را از دست داد، خودرویی دیگر در مسیر کیشون بن به دره سقوط کرده است.

خبرها حاکیست اینبار خودروی پژو به دره سقوط کرده که اما خوشبختانه این حادثه تلفات جانی نداشته است.

 

جاده‌های گیلان در مسیرهای اصلی و فرعی به جهت زیبایی‌های بصری استان و سرسبزی آن حقیقتا چشم‌نواز هستند و مسافران و گردشگرانی که به گیلان وارد می‌شوند با جدیت این واقعیت را تصدیق می‌کنند. اما در میان مردم بومی گیلان، بسیاری از این راه‌های دسترسی به دلیل عدم رسیدگی و نظارت دستگاه‌های متولی، به جاده‌های مرگ شهرت پیدا کرده‌‌اند.

 

جاده‌هایی که نه آسفالت درستی دارند، نه از روشنایی برخوردارند، با وجو خطر بالای سقوط، علایم ایمنی و هشدار دهنده به قدر کفایت در آن‌ها نصب نشده و در حالی‌که به طرز فوق افراطی از سرعت‌گیرهای غیراستاندارد اشباع هستند با کوچکترین بارندگی دچار آبگرفتگی، مسدود شدن و یا حتی رانش می‌شوند. با این حال هیچ کار و اقدام عمرانی خاصی برای رفع خطر این جاده‌ها، استانداردسازی و ترمیم آسفالت انجام نمی‌شود تا همچنان شاهد آمار بالای تصادفات جاده‌ای منجر به فوت و مصدومیت در این مسیرها باشیم.

 

حال امروز خبر رسید: بر اثر بارش‌های چند روز گذشته و رانش زمین، مسیر تردد ۲۵ خانوار یکی از روستاهای شهرستان تالش مسدود شده است. به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان که بازدیدی هم از منطقه داشته ظاهرا قرار شد در راستای حفظ امنیت مردم منطقه و گردشگران، ظرف ۴۸ ساعت آینده مشاوری از اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گیلان طرح ترمیم مسیر را ارائه دهد تا پس از تأمین منابع مالی، پیمانکار مربوطه عملیات ترمیم این جاده روستایی را اجرا کند.

 

این اقدامات در حالی به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار گیلان قرار است سرعت بگیرد که بارش‌های باران تازه در گیلان شروع شده و در ماه‌های آینده از شدت بیشتری هم برخوردار می‌شود و از آن طرف خطر احتمال ریزش و رانش دوباره این مسیر و بسیاری از جاده‌های دیگر استان، جان مردم را به شدت تهدید می‌کند.

 

راه و شهرسازی و اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای به عنوان متولیان اصلی هم دائما این جمله ملالت‌آور را تکرار می‌کنند که بودجه و اعتبار نداریم. هر از گاهی هم به خصوص در جریان رقابت‌های انتخاباتی شاهد حمله تند نامزدها در مورد بی‌تدبیری مسئولان وقت و عدم ساماندهی جاده‌های حوزه‌های انتخابیه هستیم که البته این تب زود فروکش می‌کند و در آخر آنچه باقی می‌ماند مردمی هستند که مجبورند برای امورات زندگی خود از سرناچاری همچنان در این جاده‌های مرگ با انواع خطرات جانی دست و پنجه نرم کرده و تردد کنند.

در حالی که نارضایتی مردم گیلان و بسیاری از مسافرانی که گذرشان به این استان می‌خورد از وضعیت جاده‌ها افزایش پیدا کرده متعاقبا پیشنهاد می‌شود همانطور که برای ساماندهی فوری به برخی امورات قرارگاه تشکیل می‌شود و تب ایجاد قرارگاه در کشور بالا گرفته، برای رسیدگی به امورات مهم‌تری همچون جاده‌های مرگ گیلان هم قرارگاهی تشکیل شود تا شاید مردم شاهد تحولی در این زمینه شوند و با تردد در این جاده‌های خطرناک، جان مردم و خانواده‌هایشان به همین سادگی‌ها از دست نرود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.