دستبرد مافیای چوب به جنگل‌های هیرکانی

طرح مقابله با قاچاق چوب و فرآورده‌های جنگلی اجرا شد؛

11

جانشین فرمانده انتظامی استان از اجرای طرح مقابله با قاچاق چوب و فرآورده‌های جنگلی در گیلان خبر داد.

بر اساس گزارشی که در همین زمینه منتشر شده با اجرای این طرح تنها در طی دو روز، ۲۲۴‌ تن و ۷۰ کیلوگرم چوب جنگلی قاچاق، ۲۷ تن و۴۳۲ کیلوگرم ذغال و هزار و ۷۸ تن و ۵۰۰ کیلوگرم الوار توسط ماموران پلیس امنیت اقتصادی گیلان از قاچاقیان کشف شده است.

 

«حسین حسن‌پور» همچنین عنوان کرده است: با اجرای طرح مقابله با قاچاق چوب و فرآورده‌های جنگلی، ۱۰۰ متهم به مرجع قضایی معرفی شدند و ۶۴ خودرو حامل چوب قاچاق توقیف شده است.

 

وی ارزش این کشفیات، را بنا بر اعلام کارشناسان چیزی حدود ۲۸۵ میلیارد و ۳۹۱ میلیون ریال اعلام کرد.

یکی از عوامل تخریب محیط‌زیست، به خصوص در گیلان، قطع بی‌رویه درختان و جنگل‌ها است. نیروی انتظامی بارها اعلام کرده که با تمام توان خود با متجاوزان حریم منابع طبیعی و جنگل‌ها برخورد می‌کند. با این حال اما دست‌درازی به جنگل و تخریب محیط‌زیست به بهانه سود و منفعت شخصی روندی صعودی داشته و آسیب‌های زیادی را نیز به طبیعت گیلان وارد کرده است.

 

اواخر آبان امسال با نامه «حسن وحید» سرپرست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری ایران، اجازه برداشت درختان ریشه کن شکسته و افتاده در جنگل‌های هیرکانی صادر شد. کارشناسان و دوستداران محیط‌زیست با این تصمیم مخالفت کرده و آن را عاملی برای برهم خوردن تعادل جنگل عنوان کردند.

 

این کارشناسان معتقدند: با چنین دستورالعمل‌هایی، نه تنها راه برای ورود قاچاقچیان و مافیای چوب باز می‌شود، بلکه تاثیر دیگر اقدامات انتظامی و قضایی برای حفاظت از جنگل به خصوص جنگل‌های هیرکانی هم زیر سوال می‌رود.

 

گیلان در بین استان‌های کشور به لحاظ مساحت استانی کوچک است .اما از نظر تراکم انبوهی جنگل مقام اول را دارد. این استان دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۵۰ هزار هکتار مرتع است.

 

گیلان ۱۹ درصد معادل ۵۸ هزار هکتار از جنگل‌های هیرکانی ثبت شده را در اختیار دارد. این جنگل با قدمت ۲۵ تا ۵۰ میلیون سال (دوره پالئوژن) یکی از ارزشمندترین جنگل‌های جهان به‌شمار می‌آید و از آن به عنوان موزه طبیعی یاد می‌شود.

 

۵۳ درصد جنگل‌های هیرکانی در مازندران، ۲۶ درصد در گیلان و ۲۱ درصد در گلستان قرار دارند، گشت رودخان، سیاه رودبار گیلان و منطقه‌ حفاظت‌شده لیسار جزو این جنگل‌های کهنسال هستند.

 

ناگفته نماند؛ که در حال حاضر ۲۵ درصد چوب مورد نیاز ۲۰۰ واحد تولیدی سلولزی از گیلان تامین می‌شود و صدور مجوزهای سرمایه‌گذاری در این بخش همچنان ادامه دارد.

نظرات بسته شده است.