“اکتشاف نفت در بندر چمخاله لنگرود” خبری بود که هفته گذشته چندان مورد توجه رسانههای محلی قرار نگرفت.
بر اساس اطلاعات رسیده، شرکت حفاری شمال که مشخصا در حوزه صنعت حفاري چاههاي نفت و گاز فعالیت دارد، با هدف اکتشاف نفت و با ایجاد دکلهای نفتی، مشغول نمونهبرداری از کف دریای خزر در سواحل گیلان است.
گفته شده در صورت مثبت بودن تحقیقاتی که هماینک در حال انجام است، اولین سکوی نفتی گیلان در این نقطه از دریا ایجاد خواهد شد.
در حالی که برخی از رسانههای فضای مجازی، با اشتیاق فراوان این خبر را پوشش داده و معتقدند؛ در صورت اکتشاف نفت در سواحل چمخاله لنگرود، آثار و خیر و برکت این کار به مردم استان گیلان خواهد رسید، آیا برای آنها جای سوال نیست که سرنوشت میدان نفتی سردار جنگل رودسر و استخراج گاز در این میدان بعد از گذشت 10 سال به کجا رسید؟
برخی از صاحبنظران، موضوع استخراج نفت و گاز در دریای خزر را با قضیه توافقنامه راهبردی ایران و روسیه مرتبط میدانند.
مذاکره یا توافق بین ایران روسیه، درباره عدم استخراج نفت یا گاز از دریای خزر در سالهای اخیر حواشی و گمانهزنیهای بسیار زیادی داشته هرچند که مسئولان وقت همواره این امر را تکذیب کردهاند.
به عنوان مثال در بحث اکتشاف و استخراج گاز، انجمن صنفیCNG در اواخر سال 1400 خبر داده بود؛ «طبق معاهده و توافق ایران و روسیه تا زمانی که تراز گاز ایران مثبت است و تولید به نسبت مصرف داخلی جوابگو است، ایران حق استخراج منابع گازی دریای خزر را ندارد»
برخلاف مواردی که توسط این انجمن اطلاعرسانی شده، گمانهزنیهایی از تحویل دکل گازی استان مازندران به روسیه بر اساس توافقنامه 20 ساله دو کشور مخابره میشود.
توافق جامع راهبردی ایران و روسیه توافقنامهای است که ۱۷ ژانویه ۲۰۲۵ توسط مسعود پزشکیان، رییسجمهور ایران و ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، بین ایران و روسیه امضا شد.
امضای این قرارداد در زمانی انجام شد که دو کشور با تحریمهای شدید غرب رو به رو بود و قرار است موجب تقویت روابط نظامی و اقتصادی دو کشور شود.
نظرات بسته شده است.