بررسی مجموعه اقدامات استاندار اعم از دیدارها، گفتارها، بازدیدها، مصاحبهها و… شاید ما را به یک برداشت نسبی از مکنونات ذهنی استاندار آقای دکتر حق شناس برساند. هر چند نمیشود قضاوتی درست و صددرصدی از این ۱۰۰ روزه انجام داد اما میتوان از آنچه بیشتر بچشم میآید را برشمرد.
به نظرم مهمتر از برشمردن رفتارها و گفتارهای استاندار و دیگر مقامات استان و کشور، ایفای نقش انسانی و سیاسی و اجتماعی خود به این معنی که اگر رفتارها و گفتارها مثبت هستند تایید و کمک کنیم و اگر مثبت ارزیابی نمیشوند یادآوری کنیم.
۱. نگاه کلان و ملی به موضوعات مثل ناترازی تصمیم، مسئله ارزش ارز،FATF و توجه به ساختار بینالمللی تجارت
(اهمیت جدی و اثرگذار بر روی تصمیمات کشوری که تحمیل شرایطی ناخواسته و بدور از اختیار استانی را به چالش میکشد و اظهار نظر در این امور هم کم سابقه است و طرح آنها هم ضروریست و در هم شأن استان)
۲. بکارگیری از ظرفیت نمایندگان با تمرکز بر حل مشکلات و پیگیری مسائل استان مثل جلسه مشترک با وزیر کشاورزی، معاون اول قوه قضاییه و چند وزیر دیگر
۳. تغییرات در مدیریتهای استانی با تأمل و تفکر و تعامل و نهایتاً تصمیم شخصی
۴. شجاعت در تصمیم انتصاب دو معاون مهم عمرانی و سیاسی
۵. دیدارهای متعدد با همه گروههای سیاسی و تخصصی و سمنها و….
۶. تعامل مودبانه و کنکاش گرایانه و گفتوشنود نسبتا علمی با خیلی از گروههای فعال سیاسی و اجتماعی و اقتصادی. هر چند داری نکاتی است بماند تا بعد…
۷. تعامل مثبت با رسانهها
۸. ایجاد همگرایی بین بخشهای مختلف اثرگذار در استان و تعامل مثبت بین ارکان اصلی اجرایی و قضایی و نظارتی و امنیتی
۹. زمزمههای از تاثیر جریانات ناتراز با تفکر سالم و عدالت محور و با استراتژی وفاق ملی در بعضی انتصابات
۱۰. صراحت لحجه و گفتوگوی صریح با صاحب منصبان
۱۱. استاندار گفته در استفاده از نیروی انسانی به نگاه قومیتی، جنسیتی و اقلیتی توجه نمیکنم، اما ایکاش سیاسی را هم به این موارد اضافه میکرد.
۱۲. عبارت، رفاقت با مردم را بر همه رفاقتها ترجیح میدهم؛ حس خوب و الی خوب را به مردم منتقل میکند، به شرطی که از مرحله گفتار به عمل برسد.
۱۳. توجه به بخش مهمی از جامعه یعنی بانوان محترم با انتصاب دو فرماندار و در ستاد استانداری و…
۱۴. رفت و آمد مناسب و به دور از تشریفات با شوارای شهر رشت و پیگیری موضوعات مهم پسماند، رودخانههای رشت و مرتفعسازی
۱۵. توجه مناسب به حوزه دریا و فرصتهای متعدد اقتصادی و گردشگری و اشتغالزایی در خزر و همچنین تلاش برای درخواست احیاء تالاب انزلی و رودخانه و مرتبط دانستن این امور به همدیگر
۱۶. توجه به مسایل فراموش شدهای مانند افزایش سن سالمندی در گیلان، جوانی جمعیت و ارائه طرح تامین زمین
در این میان به اموری هم توجه در خور نشده است؛
۱. تجمیع توانمندیهای کل استان در راستای به اجماع رسیدن در چگونگی قرار دادن استان در جاده توسعه
۲. عنایت ویژه به این معنا که اداره استان با پیش بردن مباحث استان بصورت روزمره، گیلان را به جایگاه واقعی خود در مقایسه با دیگر استانها نخواهد رساند و اساسأ اگر برنامه جاری و روزمره در کنار برنامه جهشی (تدوین باید بشود و فقط با نگاه و تایید اجماعی کلیه موثرین استان) پیگیری نشود، کماکان ما در شاخصهای فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی جایگاه بهتری را کسب نخواهیم کرد. زیرا دیگران متوقف نیستند تا ما به آنان برسیم.
نظرات بسته شده است.