مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان خبر داد؛ با هدف جلوگیری از وقوع سیلابهای مکرر و خسارت به اماکن مسکونی و تأسیسات زیربنایی، طرح تکمیلی ساماندهی و ایمنسازی رودخانه پیربازار رشت در دستور کار قرار گرفته است.
«وحید خرّمی» رییس هیأت مدیره و مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان در همین رابطه ضمن اشاره به سیل دهه 90 در شهر رشت و خسارت آن به بخشهای مسکونی منطقه گلسار، تخته پل، شهر پیربازار و روستاهای اطراف گفت: شرکت سهامی آب منطقهای گیلان در سال93 با انجام مطالعات و تهیه و اجرای طرح اضطراری ساماندهی رودخانه پیربازار از محل تلاقی رودخانه گوهررود و زرجوب تا پل پیربازار و بخشی از رودخانه پیربازار در محل اتصال به تالاب انزلی را در دستور کار قرار داد.
وی افزود: هدف از این کار، تسریع در روند جریان و تخلیه سیلاب به تالاب انزلی به طول 5/5 کیلومتر بود که با اعتباری بالغ بر 35 میلیارد ریال از محل اعتبار استانی به انجام رسید.
خرمی اضافه کرد: شرکت آب منطقهای در سال 96 مطالعات حد حریم و بستر رودخانه پیربازار را به منظور اجرای طرح ساماندهی این رودخانه پیربازار انجام داد که عملیات اجرایی آن از محل اعتبارات ساماندهی کمی و کیفی رودخانههای زرجوب و گوهررود و پیربازار شروع شد.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای گیلان، با توجه به احداث سازهها و تصرفات عمدتاً غیرمجاز در محدوده بستر و حریم رودخانه پیربازار و بروز تنشهای اجتماعی، با وجود هماهنگی و اقدامات بعمل آمده، پروژه ساماندهی در بافت مسکونی اجرایی نشد و عملیات اصلاح مقاطع صرفا در بخشهایی از زهکشها و انهار جمعآوری کننده سیلاب انجام گرفت.
در نهایت بدلیل عدم آزادسازی و رفع تصرفات پروژه، عملیات اجرایی با توقف طولانی مواجه شد و پروژه با پیشرفتی معادل 35 درصد و با هزینه کرد اعتباری معادل 34 میلیارد ریال خاتمه پیدا کرد.
وحید خرّمی با بیان اینکه به علت وقوع سیلابهای اخیر، تهیه طرح تکمیلی جهت ساماندهی و ایمنسازی رودخانه پیربازار در دست اقدام است توضیح داد: طبق برنامه، ایمنسازی مسیر و افزایش سطح مقطع عبور جریان به همراه رسوبزدایی و بازگشایی مصب رودخانه در ورودی تالاب انزلی مد نظر است، که پس از تامین اعتبار منابع مالی، عملیات اجرایی در دست اقدام قرار خواهد گرفت.
دادههای هواشناسی نشان میدهد؛ بیش از 1 و نیم میلیارد مترمکعب باران طی روزهای اخیر در گیلان باران باریده است. رشت نیز با با تقریبا 250 میلیمتر از این حیث در کشور رکوردار شد. با این حال اما راه نیافتن آب بارشها در رشت به شبکه جمع آوری آبهای سطحی به علت عدم تکمیل و ساماندهی شبکه فاضلاب و تصفیهخانه باعث شد منازل مسکونی مردم در بخشی از رشت و پیربازار کاملا به زیر آب برود.
دو رودخانه زرجوب و گوهررود از تامینکنندگان آب تالاب انزلی هستند که با توجه به شیب تند و توپوگرافی اطراف، این رودخانهها به سرعت با آب اضافی ناشی از حوادث بارش شدید غرقاب میشوند.
دستکاری و ساخت و ساز گسترده در حریم رودخانهها و حذف پوشش جنگلی و غیرقابل نفوذ شدن جلگه گیلان موجب آسیب وسیع به سامانههای زهکشی شده است. به دلیل رسوبگذاری یا دخالت انسان، سیلابها با سهولت بیشتری رخ میدهند و رشت یکی از همین نقاط آسیبپذیر محسوب میشود.
نظرات بسته شده است.