صدور مجوز شکار پرندگان در گیلان از سر گرفته شد؛

زور شکارچیان چربید؛ آنفولانزا به حاشیه رفت!

0 24

در حالیکه یک ماه قبل دامپزشکی از شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان خبر داده بود، حال خبر رسیده اداره کل محیط‌زیست، بار دیگر صدور مجوز عادی شکار در گیلان را آغاز کرده است.

 

روند صدور پروانه شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی در گیلان، 23 آبان امسال توسط اداره کل حفاظت محیط‎زیست آغاز شد. بر اساس دستورالعمل حفاظت محیط‌زیست گیلان، فصل مجاز شکار از تاریخ صدور پروانه نهایتا تا 30 بهمن ماه سال جاری خواهد بود.

با این حال محیط‌زیست گیلان، ذیل صدور این مجوز اعلام کرده بود در صورت مشاهده بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، پروانه‌های صادره ابطال خواهد شد. چند روز بعد از صدور پروانه شکار توسط محیط‌زیست، اداره کل دامپزشکی گیلان اعلام کرد؛ بر اساس پایش‌های انجام شده آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان شایع شده است.

متعاقب گزارش اداره کل دامپزشکی، محیط‌زیست گیلان نیز در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: با توجه به مصوبه اخیر ستاد پیشگیری و کنترل آنفلوانزای فوق حاد پرندگان استان، به منظور تامین سلامت و بهداشت عمومی مردم، مجوز شکار پرندگان آبزی و کنار آبزی به علت خطر انتقال بیماری، تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

کش و قوس‌های موضوع صدور مجوز شکار و ممنوعیت آن تا 24 آذر ادامه داشت و با اطلاعیه جدید محیط‌زیست گیلان وارد مرحله تازه‌تری شد.

 

در همین  رابطه روز گذشته «حمزه عشوری» مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از آغاز مجدد صدور مجوز عادی شکار برای گونه‌های خوتکا، چنگر و اردک سرسبز در استان خبر داد.

 

به گفته وی، سازمان محیط‌زیست شیوه نامه‌های صدور مجوزهای شکار را ارسال کرده و محیط‌زیست گیلان موظف به اجرای آن بود. از طرفی درخواست مجوز شکار به مطالبه مردمی تبدیل شده است! بنابراین قرار شد این مجوزها با رعایت شرایطی خاص صادر شوند.

 

دامپزشکی گیلان یک ماه قبل شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان را تأیید کرده بود و مشخص نیست مجوز شکار پرنده با چه الگو و به چه دلیلی مجددا بعد از گذشت 5 سال توسط محیط‌زیست صادر شده است. ناگفته نماند که دامپزشکی همواره تاکید کرده بستر شیوع این بیماری در نیمه دوم سال به خصوص با سردتر شدن هوا فراهم می‌شود.

 

حتی ماه گذشته گزارشات موثقی نیز در مورد تلفات آنفولانزای فوق حاد پرندگان در کانون های صنعتی گيلان یعنی انزلی و صومعه‌سرا و تلفات در مرغداری‌ها مخابره شد. بدون تردید عدم جلوگیری از شکار پرندگان مهاجر و عرضه آزادانه آن در سطح بازارهای محلی، خطر شیوع گسترده‌تر بیماری و انتقال آن به مصرف‌کنندگان را همانند وضعیتی که چند سال قبل اتفاق افتاد دو چندان می‌کند.

 

لازم به ذکر است؛ بیش از 30 هزار هکتار پهنه تالابی در گیلان وجود دارد که بیشتر از 24 هزار هکتار آن، یعنی معادل 80 درصد در قالب سه تالاب (انزلی، امیرکلایه و بوجاق) تحت عنوان کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده‌ است.

پهنه‌های اشاره شده زیستگاه بیش از 300 گونه پرنده به خصوص پرندگان مهاجر هستند که هر ساله به تعداد هزاران قطعه وارد گیلان می‌شوند.

در حال حاضر تعداد 533 گونه پرنده در ایران وجود دارد که از این میان 60 درصد از پرندگان کشور در گیلان مشاهده می‌شوند و تالاب‌های امیر کلایه، پارک ملی بوجاق و تالاب بین‌المللی انزلی بویژه پناهگاه حیات وحش سلکه، پناهگاه حیات وحش سرخانگل و منطقه حفاظت شده سیاه کشیم بیشترین میزان این مهاجرت را به خود اختصاص داده‌اند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.