بیش از صد روز از دوره تصدی «دکتر هادی حق شناس» به عنوان استاندار گیلان میگذرد و معمولا رسانهها میتوانند با گذشت این مدت نه چندان زیاد به ارزیابی اولیه فعالیتهای مدیران بپردازند.
هادی حق شناس شاید به نوعی تنها استانداری است که انتصابش به عنوان استاندار گیلان مورد اقبال اغلب گروهها و نهادهای موثر استان و نهادهای مدنی و مردمی قرار گرفت و آغاز به کار وی در اکثر رسانههای استان و فضای مجازی انعکاس مثبت داشت. بطوریکه امیدهایی برای هدایت قطار حرکت توسعه استان به ریل مناسب برانگیخت و پنجرهای روشن را در مجامع مختلف استان گشود.
بومی بودن، سابقه تجربی و مدیریتی موفق، خصوصیات مردمی و ارایه نظرات اقتصادی در طول سالهای اخیر و سابقه نمایندگی مجلس و.. از جمله عوامل و علل این احساس و پیش زمینه نگاه مثبت به استاندار جدید استان بوده است.
حال باید دید هیجدهمین استاندار پس از انقلاب در گیلان که با چنین اقبالی مواجه شده آیا میتواند انتظارات برانگیخته شده مردمی را پاسخگو باشد یا خیر؟ آیا تکیه بیشتر نهادهای مختلف استان بر بومی بودن ایشان واجد انگیزه مضاعف برای خدمتگذاری وی خواهد بود؟
از میان ۱۸ استاندار پس از انقلاب، با انتصاب حقشناس تعداد استانداران بومی گیلان ۹ نفر میشود. دکتر حبیب الله داوران، مهندس علی انصاری، مهندس علی صوفی، علی عبدالهی، روح الله قهرمانی، کیهان هاشم نیا، محمدعلی نجفی و اسدالله عباسی و دکتر هادی حقشناس.
مقایسه و ارزیابی استانداران بومی در برابر استانداران غیربومی نشان میدهد که استانداران موفق استان بیشتر از میان استانداران غیر بومی بوده اند. استاندارانی با استقلال رأی و کارآمدتر مانند علی اکبر طاهایی، مسعود سلطانیفر، مصطفی سالاری و علیرضا تابش.
از میان استانداران بومی نیز اگر از دکتر حبیب الله داوران و مهندس علی انصاری بگذریم که در شرایط و جو و شور حال خاص پس از انقلاب مسئولیت داشتند تنها میتوان از مهندس روح الله قهرمانی بعنوان استاندار نسبتا موفق یاد کرد و بقیه مدیریت ویژهای از خود بروز ندادند.
اگر چه خود مرحوم قهرمانی نیز علیرغم روابط عمومی بسیار بالا، دلسوزی، پاکدستی، سواد و ادب فراوان متاسفانه بیشتر تحت نفوذ مراکز قدرت خارج از دولت قرار داشت. حال باید برای یافتن تواناییهای دکتر حق شناس بیشتر بر دانش و توان مدیریتی و استقلال رأی وی تکیه داشت که البته بسیار زود است که بتوان نظر قطعی در مورد میزان موفقیت وی ابراز کرد.
لکن در همین ظرف صد روز استاندار جدید گیلان تواناییهایی از خود بروز داده که در درجه اول باید به استقلال رای و بهرهگیری منطقی از همه نیروها و مشورت با جریانهای سیاسی اشاره کرد.
استاندار جدید گیلان علیرغم اینکه به عنوان یک چهره اصلاح طلب شناخته میشود، معذالک در چینش مدیران جدید سعی نکرد بی محابا دست به تغییرات مدیریتی بزند و بعنوان مثال بیمطالعه لیستهای ارایه شده از سوی ستادهای مربوط و مراکز نفوذ را ملاک عمل و گزینش خود قرار دهد و این نکته حاکی از آنست که برای وی اصل توان و تجربه و کارآمدی مدیران اصل است و این نگاه چشماندازی مناسب برای توسعه استان میگشاید.
لذا در چنین مدت کوتاهی علاوه بر مسایل مربوط به تغییرات مدیریتی که تا حد زیادی وقتگیر است، دکتر حق شناس مسایل اساسی استان را مورد بررسی اجمالی قرار داده و بنا به آنچه خود بیان داشته رفع مسایل عمده برای وی در اولویت پیگیری است.
از این رو برای پیگیری این مسایل علاوه بر تدقیق بر نظرات کارشناسی با صراحت و صداقت پیگیر امور است و طبیعی است که همزمان با پروژههای عمدهای که حل و فصل آنها محتاج زمان و اعتبارات کلان است مانند رفع مشکلات تالاب انزلی، خط راه آهن رشت -آستارا ، بازیابی و بازسازی رودخانههای رشت، فاضلاب و زباله … هریک محتاج مطالعات دقیق و اعتبارات کلان است که طبعا در شرایط مالی دولت و مشکلات عمدهای که در مسیر کسر بودجه دارد و هزاران مشکل دیگر اگر مدیریت استان بتواند این پروژهها را در مسیر درست تصمیمگیران کشور قرار دهد و طی سال ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ به تدریج در مسیر اجرا هدایت کند، اقدام اساسی و زیربنایی مناسب را برای استان انجام داده است.
اقدامات عملی دکتر حقشناس در این صد روز برای حل مشکلات اساسی و طرح بیان صریح و روشن آن با مردم و مسئولین کشوری، مسلما چشمانداز امیدوارکنندهای را باری استان میگشاید. امید است پس از این صد روز نخست که ایشان از دوره طرح مسایل و مطالعات اولیه عبور کردهاند، قطار توسعه استان در مسیر و ریل مناسب خود قرار گیرد.
نظرات بسته شده است.