به دلیل مخالفت گروههای مردم نهاد محیط زیستی؛

طرح برداشت درختان شکسته، اجرا نشد

0 3

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از عدم اجرای طرح برداشت درختان شکسته در استان به دلیل مخالفت گروه های مردم نهاد محیط زیستی خبر داد.

 

« سید مازیار رضوی» در نشست خبری با رسانه های گیلان در پاسخ  به سوال خبرنگار مرور در خصوص روند اجرای این طرح در استان تصریح کرد: در حالیکه بر اساس تبصره ۱ماده ۳۶ برنامه هفتم توسعه منابع مالی «برداشت درختان ریشه‌کن، شکسته و افتاده به اقتصاد و در راستای عملیات و پروژ ه‌های احیای جنگل کمک می‌کند، این طرح در حال حاضر به دلیل مخالفتهای گروه های مردم نهاد محیط زیستی متوقف مانده و در تلاش هستیم به یک تعامل و نقطه نظر مشترک برای اجرای این طرح دست پیدا کنیم.

 

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه بیشترین قاچاق چوب استان در تالش وجود دارد گفت: گیلان در بخش کشفیات قاچاق چوب مقام نخست کشور را کسب کرده است.

رضوی با تاکید بر لزوم تعریف قوانین سخت‌گیرانه در مبارزه با قاچاق چوب اضافه کرد: ۱۵۳۹ فقره کشف چوب‌آلات در سال گذشته داشتیم و این میزان در سال جاری ۱۴۰۴ فقره بوده است.

 

به گفته وی، تاکنون هزار و ۷۸۲ نفر دارای سابقه قاچاق چوب در استان شناسایی شده است و مجازات‌های بازدارنده و برخورد قاطع با متخلفان نقش مهمی در کاهش قاچاق چوب داشته است.

 

مدیرکل منابع طبیعی گیلان همچنین از مجروح شدن ۱۰ محیط‌بان در مبارزه با قاچاق چوب در استان خبر داد و بیان کرد: مسائل حقوقی و قضائی این افراد در حال پیگیری است.

 

رضوی در ادامه از کاشت 10 میلیون اصله نهال در طرح کاشت یک میلیارد درخت طی سال گذشته در استان خبر داد.

وی توسعه فضای سبز، جنگلکاری مراقبتی و بازکاشت و زراعت چوب را سه ماموریت اصلی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان دانست و با اشاره به اینکه صنوبرکاری تامین کننده نیاز صنایع سلولزی است افزود: مردم برای صنوبرکاری در اراضی مستثنیات مشکلی برای بهره برداری نخواهند داشت. در این راستا اقدام به معرفی افراد به بانک کشاورزی جهت دریافت وام می کنیم و بازپرداخت پس از برداشت زراعت چوب انجام می شود.

 

وی با اشاره به تولید ۷۰۰ هزار متر مکعب صنوبر در استان اضافه کرد: گیلان جایگاه نخست تولید چوب صنوبر از لحاظ حجمی در کشور را دارد. در حال حاضر در استان ۳۵ هزار هکتار صنوبرکاری در اراضی مستثنیات و ۱۷ هزار هکتار در اراضی ملی انجام می‌شود.

وی از فسخ ۴۰ قرارداد پروژه ناکارآمد و غیرفعال در گیلان خبر داد و افزود: ۴۰ مورد عرصه‌های منابع طبیعی به علت عدم اجرای طرح در حوزه‌های مختلف بازپس‌گیری شد.

در عین حال ۵۰ هکتار برای اراضی ملی برای اجرای تولید انرژی‌های نو در جنوب استان اختصاص یافته است.

لازم به ذکر است: گیلان دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است.

 

 

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.