مدیرکل شیلات گیلان گفت: امسال با تأمین مولدین مناسب «طرح کولی کالچر» (پرورش ماهی کولی در مزارع روستایی) برای توسعه آبزیپروری روستا پایه در استان شروع خواهد شد.
«کوروش خلیلی» عنوان کرد: مراکز بازسازی استان قدمتی به میزان نیم قرن دارند و با توجه به اهمیتشان در بحث توسعه آبزیپروری و حفظ فعالیتهای صید و صیادی در نوار ساحلی، نیازمند بهسازی تجهیزات و زیرساختها هستند. به همین علت و در این راستا روند بهسازی و نوسازی تجهیزات و زیرساختهای سه مرکز بازسازی ذخایر گیلان آغاز شده است.
خلیلی اضافه کرد: تأمین مالی لازم برای بهسازی استخرهای مراکز بازسازی ذخایر دریا، باید از دهه ۹۰ انجام میشد. با این حال در دو سال گذشته با اعتبارات تخصیصی، عملیات عمرانی سایت نیمهتمام حاشیه سفیدرود بعد از ۱۵ سال دوباره از سر گرفته شد و کانال اصلی و نیمی از کانالهای فرعی این سایت با حداقل ۵۰ درصد ظرفیت راهاندازی شدند.
وی افزود: در این سایت سیستم برق مرکزی و کابلکشی اصلی تا موتورخانه به طول هزار و ۵۰۰ متر انجام و تجهیزات برداشت آب و استخرهای نگهداری مولدین با تأمین بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار خریداری و نصب شده است و در صورت تخصیص اعتبار لازم سایر تجهیزات و زیرساختهای این سایت تکمیل و نوسازی خواهد شد.
مدیرکل شیلات گیلان ضمن تأکید بر لزوم افزایش ظرفیت کلی مراکز بازسازی استان گفت: در مرحله اول لازم است ظرفیت مراکز بازسازی به ۲۰۰ میلیون قطعه افزایش پیدا کند. در مرحله دوم نیز درصددیم به گونهای برنامهریزی کنیم تا با تأمین اعتبارات جاری برای نهادهها، بچه ماهیان در اوزان بالای گرم؛ ماهی سفید و سایر گونههای استخوانی با بیش از پنج گرم و بچهماهی خاویاری با بیش از ۱۰ گرم وزن رهاسازی شوند.
خلیلی بیان کرد: طبق برنامهریزی شیلات، هر هفت محور نوار ساحلی (مصبهای رودخانههای اصلی شامل سفیدرود، خشکرود، پلرود، حویق، لمیر، چلوند و کانال تالاب انزلی) باید در تأمین مولدین مشارکت کنند.
وی گفت: در راستای توسعه تولیدات شیلاتی و افزایش سطح معیشت مردم روستایی و با همکاری دهیاریها و مرکز شهید انصاری رشت، امسال بیش از ۲۰۰ هکتار از آببندانهای روستایی واقع در شهرستانهای بندر انزلی، صومعهسرا، رشت، لاهیجان، آستانهاشرفیه، لنگرود و رودسر ماهیدار شدند.