مدیرعامل برق منطقهای گیلان امروز در مراسم بهره برداری از پروژههای زیربنایی شرکت توانیر درهفته چهل و سوم از پویش هرهفته «الف ب ایران» از ظرفیت بالای این استان در انرژی بادی و خورشیدی خبرداد و گفت: با ایجاد بسترهای مناسب میتوانیم از این ظرفیتها در تولید برق استفاده کنیم.
«بهمن داراب زاده اضافه کرد: اگر بتوانیم از تمامی ظرفیت گیلان در زمینه انرژیهای تجدید پذیر استفاده کنیم، میتوانیم انرژیهای نو و تجدید پذیر از تولید انرژی برق داشته باشیم.
استفاده از ظرفیتهای انرژی بادی و خورشیدی گیلان درحالی مطرح شده که پیشتر نیز مدیران قبلی این شرکت از سرمایه گذاری بخش خصوصی در این بخش خبر در زمینه تولید برق داده بودند، ظرفیتی که تاکنون در استان عملیاتی نشده و این استان همچنان در نصب توربینهای بادی عقب مانده است.
در حال حاضر ظرفیت نیروگاه بادی منجیل گیلان به عنوان اولین و بزرگترین نیروگاه بادی ایران ۹۲.۲ مگاوات است. این درحالیست که پتانسیل گیلان در زمینه تولید انرژی برق بیش ازاین بوده وعلاوه بر شهرستان منجیل، در سایر مناطق استان از جمله نوار ساحلی دریای خزر و ارتفاعات شرق و غرب استان پتانسیل زیادی در زمینه تولید برق از انرژی بادی وجود دارد.
پیشتر بلبل آبادی مدیرعامل سابق این شرکت با اشاره به مزایای ویژه گیلان در زمینه انرژی بادی، گفته بود: منطقه جفرافیایی منجیل و لوشان فاقد ریزگرد است که این مزیت به همراه باد خیزی منطقه موجب میشود گرد و خاک بر روی پنلهای خورشیدی ننشیند. این ویژگی ممتاز ضمن آنکه موجب خنک شدن سلولهای خورشیدی میشود، بازده سلولهای خورشیدی را افزایش داده و میتواند گیلان را به قطب تولید انرژی بادی و خورشیدی در منطقه خاورمیانه تبدیل کند.
گفتنی است فعالیتهای سازمان انرژیهای نو در زمینه انرژی بادی بیش از همه در دو منطقه منجیل (گیلان) و بینالود (خراسان) متمرکز است. توربینهای بادی منجیل در حال حاضر ۷۵ درصد ( ۴۵ مگاوات) از ظرفیت برق نیروگاههای بادی کشور را تولید میکنند. ۲۵ درصد بقیه، سهم توربینهای بینالود است. در مجموع در دو منطقه یاد شده ۱۰۰ توربین فعال هستند.
در حالیکه در ایران اولین توربین بادی سال ۱۳۷۸ نصب شد و اکنون بعد از گذشت بیست سال به ۱۰۰ عدد توربین با تولید برقی معادل ۶۰ وات رسیده است، اما همزمان با ایران در کشور آلمان، ۱۹۰۰۰ توربین بادی نزدیک به ۲۲ هزار مگاوات برق تولید میکنند.