عرضه فرش دستباف گیلان با برند اصفهان و قم

نگاه منفعلانه به حوزه فرش ادامه دارد؛

30

۱۳ هزار فرشباف در گیلان فعالیت می‌کنند و با اینکه توانمندی‌های گیلان در حوزه تابلو فرش و فرش‌های ابریشمی قابل توجه است اما این ظرفیت‌ها آنچنان که باید رشد نکرده و همچنان با مشکلاتی مانند تامین مواد اولیه، برندسازی، بازاریابی فروش و عدم پوشش بیمه‌ای بافندگان مواجه است.

هر چند که باید گفت بافت تابلو فرش و فرش‌های دست بافت ابریشمی در گیلان تقریبا صنعتی جوان و نوپا است. با این حال هنرمندان و بافندگان گیلانی با استفاده از تار و پودهای ابریشمی و بهره‌گیری از نقش مایه‌ها و گونه‌های طبیعی برآمده از هنرهای اصیلی همچون رشتی دوزی، گل سوسن چلچراغ و.. به برندسازی فرش دست بافت ابریشمی گیلان کمک زیادی کرده‌اند.

«تیمور پورحیدری» رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان اخیرا در نشست تخصصی «گیله فرش» که در رشت برگزار شد اذعان کرد؛ که هنرمندان فعال در حوزه فرش می‌توانند در بازارهای جهانی حرفی برای گفتن داشته باشند.

به گفته پورحیدری، در حال حاضر ۷ کارگاه آموزش قالیبافی در گیلان فعالیت دارند و در راستای حمایت از تولیدات داخلی، ۵۵۶ فقره تسهیلات اشتغالزایی نیز در حوزه فرش با اعتباری معادل ۳۷ میلیارد تومان به فرشبافان استان پرداخت شده است.

 

گیلان ظرفیت لازم برای صادرات فرش را دارد. مدیرکل سازمان صمت با اذعان به این موضوع ساماندهی بیمه بافندگان فرش را خواستار شد و از بانک‌های عامل هم خواست تسهیلات و اعتبارات خود را بیشتر از گذشته به سوی صنعت فرش هدایت کنند.
صنعت فرش می‌تواند ارزش افزوده خوبی برای کشور و گیلان فراهم کند و سهم خود را در بازارهای جهانی افزایش دهد. با این حال صنعت فرش و بافندگان آن در گیلان با مشکلات و موانع متعددی درگیرند که لازم است برای از میان برداشتن آن‌ها اقدامی انجام شود.
عرضه دستبافته مردم گیلان با برند اصفهان و قم، نبود پوشش‌های بیمه‌ای برای بافندگان، تامین مواد اولیه و عدم وجود یک تشکل مشخص، از جمله چالش‌ها و معضلات قالیبافان گیلانی است.

 

نگاه منفعلانه به حوزه فرش گیلان، همواره از سوی فعالان این صنعت و حتی اداره کل صمت مورد انتقاد قرار گرفته زیرا نبود برندسازی آن هم برای گیلان که یکی از قطب‌های تولید تابلو فرش و فرش ابریشمی محسوب می‌شود آسیب‌های فراوانی را به این صنعت وارد کرده است.

لزوم بازاریابی و اقتصادی‌سازی نه تنها به صنعت فرش دستباف گیلان کمک می‌کند بلکه، اشتغال خوبی را نیز در این صنعت رقم خواهد زد.

لازم به ذکر است: تیر ماه سال گذشته مقرر شده بود خانه خلاق فرش گیلان با حمایت مرکز ملی فرش کشور احداث شود. با این حال و با گذشت یکسال، خبری از این موضوع نیست و هنوز چنین مرکزی در استان احداث نشده است.

گفتنی است: در حال حاضر ۹۲ درصد از بافندگان در گیلان زن و ۸ درصد مرد هستند.

نظرات بسته شده است.