اهدای افزون بر ۶۰۰ عنوان کتاب به پژوهشکده گیلان‌شناسی؛

عیدانه‌ای برای گسترش دانایی

72

پژوهشکده گیلان‌شناسی در آستانه‌ی بهار ۶۵۳ عنوان کتاب از دو تن از محققان این دیار دکتر هومن یوسفدهی و دکتر ابراهیم شکری هدیه گرفت. کتابخانه این پژوهشکده که با ۲۲ هزار جلد کتاب مخزنی برای تحقیق دانشجویان و علاقمندان به کسب دانش خاصه در حوزه گیلان شناسی است، مشتاقانه آغوشش را به روی این دو مجموعه گشود تا علم و خردورزی گسترش یابد.

 

دکتر «هومن یوسفدهی» در آیین اهدای این عیدانه با بیان این که که کتاب‌ها تنها مجموعه‌ای از کلمات نیستند، بلکه پلی‌ میان نسل‌ها، افکار و تجربیات بشمار می‌آیند افزود: به اعتقاد من پژوهشکده گیلان‌شناسی باید با بهره‌مندی از آثار تخصصی غنای بیشتری بیابد و مرکزیتی برای گیلان پژوهان داشته باشد.

 

وی با اشاره به این که کتاب‌های اهدایی وی با موضوعات مختلف تاریخ و ادبیات و جغرافیا و فرهنگ و علوم و فنون دیگر است بیان کرد: تهیه کتاب الان برای پژوهشگران جوان خیلی دشوار شده و از این رو کتاب‌هایی را که در آنها از گیلان و گیلانی اطلاعاتی یافت می‌شد از بین کتاب‌های کتابخانه‌ام جدا کرده و به این مرکز علمی اهدا نمودم.

 

این محقق گیلانی با ابراز تاسف از گرانی کتاب عنوان کرد: کتاب از سبد خرید خانواده‌ها خارج شده و این وظیفه جامعه است که کتاب‌های مورد نیاز را در اختیار دانشجویان بگذارد.

 

دکتر یوسفدهی متذکر شد: طبعا اقدامات نهادهای دولتی کافی نیست و باید اقدامی مدنی شود و مردم خود وارد عرصه شوند و یکی از این کارهای خوب اهدای کتاب است که در ارتقای دانش آحاد جامعه موثر است.

 

وی که خود تاکنون بیش از ۲۶ عنوان کتاب منتشر کرده است به جوانان توصیه کرد به رغم این که شرایط اقتصادی انگیزه تلاش را از آنها گرفته از خواندن باز نایستند و پژوهش‌هایی که انجام می‌دهند از منابع دم دستی نباشد بلکه به اسناد و منابع معتبر برای کسب نتیجه مطلوب مراجعه کنند.

 

دکتر «ابراهیم شکری» شاعر و منتقد ادبی نیز کتاب را گنجینه‌ای دانست که باید در اختیار همه‌ی افراد جامعه قرار گیرد تا بر دانایی و توانایی شهروندان افزوده شود. وی تصریح کرد: اهدای کتاب عملی انسان دوستانه، فرهنگی و آگاهی بخش است که اثرات مثبت و پایداری بر جامعه دارد.

 

پژوهشکده گیلان شناسی و کتابخانه آن ، وابسته به دانشگاه گیلان بوده و منابع مطالعاتی آن در زمینه موضوعات باستان‌شناسي، جغرافياي انساني، تاريخ، زبان‌شناسي، جامعه‌شناسي، مردم‌شناسي، تاريخ گيلان، فرهنگ و ادبيات گيلان و غیره است.

این کتابخانه در میدان انتظام، بلوار شیون فومنی، ابتدای خیابان میرزا کوچک(سلیمان داراب)، داخل ساختمان پژوهشکده گیلان‌شناسی قرار دارد.

 

عکاس: نگین عیناوی‌پور

نظرات بسته شده است.