استاندار گیلان در جمع خبرنگاران:

مساله پسماند گیلان معضل ملی است

0 ۴۸۷

استاندار گیلان، مساله آب و محیط‌زیست را اولویت نخست استان عنوان کرد. «هادی حق‌شناس» عصر سه‌شنبه در نشست خبری اظهار کرد: دریا، گردشگری و کشاورزی از مزیت‌های ارزشمند گیلان هستند و مساله پسماند یک معضل ملی است.

 

وی آزادسازی مسیر راه آهن رشت آستارا، افتتاح 20 هزار میلیارد تومان پروژه در هفته دولت، لایروبی و فعالیت مجدد بندر آستارا، ترانزیت کالاهای صادراتی، عدم کمبود بنزین و نان در تعطیلات شهریور و کسب رتبه 8 فرودگاه رشت در کشور و افزایش گردشگران عراقی در گیلان را از جمله دستاوردهای یک سال گذشته در استان بیان کرد.

 

مشکل پسماند فراتر از توان محلی
حق‌شناس در ادامه به چالش‌های مدیریت پسماند و دفن زباله در مناطق مختلف اشاره کرد و گفت: در گیلان انتخاب ما میان بد و بدتر است. سال‌هاست زباله‌ها در جنگل و طبیعت رها می‌شود و منابع طبیعی را نابود کرده است. در روستاها زباله‌ها را آتش می‌زنند و یا رها می‌کنند که شیرابه‌هایش محیط‌زیست را آلوده کرده است. باید اقدامات اساسی برای رفع این معضل انجام شود.. این مشکل فراتر از توان مدیریت محلی است و نیاز به تصمیم ملی و راهکار پایدار دارد.

 

زباله‌سوز می‌خواهیم
در گیلان به دلیل بالا بودن سطح آب‌های زیرزمینی نمی‌توان زباله را دفن کرد. هر کجا زباله را ببریم مردم اعتراض می‌کنند اینجا نمی‌شود، خط کمپوست اضافه کردیم اعتراض کردند. من در گلستان روزانه 500 تن زباله را دفن می‌کردم اما این‌جا سطح آب زیر زمینی بالاست و نمی‌شود. با این منطق نمی‌توان زباله را مدیریت کرد ما نیاز به زباله‌سوز داریم. همان کاری که در مازندران انجام شد.

 

وی در ادامه از اقدام انجمن‌های محیط‌زیستی در تفکیک زباله از مبدا در دو روستای گیلان تقدیر کرد ادامه داد: به همین دلیل باید زباله را از مبدا تفکیک کرد که این امر در ۲ روستای گیلان به عنوان نمونه در حال انجام است؛ امیدواریم بتوانیم با این کار بخشی از انباشت زباله را کاهش دهیم و با راهکارهای مناسب بتوانیم این معضل را بتدریج رفع کنیم.

 

پرونده تخلف جاده شفت زنجان بررسی می‌شود
استاندار گیلان در ادامه در پاسخ به سوال مرور در خصوص موضع‌گیری وی درباره تخلف رخ داده برخی مسوولین در جاده‌کشی غیرقانونی شفت به زنجان تصریح کرد: پرونده این تخلف در دادستانی در دست بررسی قرار دارد و ما با هر مسوولی که تخلف داشت طبق نظام اداری برخورد خواهیم کرد.

 

توسعه جاده به قیمت نابودی هویت تاریخی و فرهنگی نباشد
وی در ادامه با اشاره به مطالبه جاده‌سازی‌های جدید در مناطق محیط‌زیستی و تاریخی استان تصریح کرد: «از سمت خلخال سه مسیر به گیلان وجود دارد؛ مسیر پونل، مسیر ماسال و مسیر ماسوله. باید دقت کنیم که در برخی مناطق مانند ماسوله، توسعه جاده نباید به قیمت نابودی هویت تاریخی و فرهنگی شهر تمام شود. آیا عقلانی است که در دل یک بافت تاریخی جاده‌ای عریض ساخته شود تا خودروها با سرعت وارد شوند و امنیت و آرامش بافت از بین برود؟ قطعا خیر.»

 

حق‌شناس تاکید کرد: «هدف ما باید ایجاد توازن میان توسعه و حفظ محیط‌زیست باشد. توسعه راه و مدیریت پسماند، ضروری است اما اگر بدون ضابطه و بی‌توجه به شرایط طبیعی و فرهنگی استان انجام شود، نه‌تنها مشکل را حل نمی‌کند بلکه بحران‌های جدیدی را به وجود می‌آورد.»

 

استاندار در پاسخ به سوال مرور در مورد مطالبه کاهش حق آبه سفیدرود و اثر منفی آن بروی کشاورزی فومنات گفت: آب سفیدرود به هیچ وجه کم شده است. حق آبه ما سرجایش است. البته از سال 1392 تاکنون آبی از سمت شاهرود نیامده و در بالادست سفیدرود نیز استان‌های دیگر سدهای متعدد ساخته‌اند

 

وی در پاسخ به سوالی درخصوص ادعای اردیبل بروی گردنه حیران اظهار کرد: اینگونه نبود که ما عکس‌العملی نداشتیم وبه راحتی عبور کنیم. در این موضوع دادستان استان با دادستان اردیبل تماس گرفت و از مدیرکل گردشگری خواستم، مسوول مربوطه در اردبیل را موظف به پاسخگویی و تکذیب کند.

 

حق آبه سفیدرود باقی است. باید آب بندان بسازیم
حق‌شناس در پاسخ به سوال دیگر مرور در خصوص مطالبه کاهش حق آبه سفیدرود و اثر منفی آن بروی کشاورزی فومنات اظهار کرد: آب سفیدرود به هیچ وجه کم شده است. حق آبه ما سرجایش است. البته باید این در نظر بگیریم که از سال 1392 تاکنون آبی از سمت شاهرود نیامده و در بالادست سفیدرود نیز استان‌های دیگر سدهای متعدد ساخته‌اند. ما گیلانی‌ها باید فکری به حال منابع آبی خودمان کنیم. همان‌گونه که اجداد ما با ساخت سل و آب بندان کرده بودند.

 

وی افزود: همین حالا ۹ هزار هکتار از اراضی گیلان ظرفیت ذخیره آب دارند. اگر تنها در سه متر از هریک از این اراضی مخزن‌سازی شود، ۲۷۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره خواهد شد که می‌تواند تمام نیاز شرب استان را تامین کند.

 

آب شیرین را روانه دریا می‌کنیم
حق‌شناس با تاکید به بهره‌گیری از آب‌بندان‌ها برای مهار آب‌های سطحی و رفع کمبود بیان کرد: با وجود ۱۰ میلیارد مترمکعب بارش سالانه، همچنان در حوزه آب کشاورزی و شرب با چالش مواجهیم. برخی از کشورها آب شور دریا را به آب شیرین تبدیل می‌کنند؛ اما ما آب شیرین را روانه دریا می‌کنیم. تنها یک سوم این آب به مصرف کشاوزی می‌رسد و دو سوم را در آلوده‌ترین میزان ممکن روانه دریای خزر می‌کنیم. ما راهی جز تکمیل سدها و مدیریت بارش‌ها نداریم.

 

تکذیب توزیع گوشت آلوده
حق‌شناس در بخش دیگری از سخنان خود یا تکذیب توزیع گوشت آلوده تاکید کرد: هیچ گوشت آلوده‌ای در گیلان توزیع نشده است. نماینده عالی دولت در گیلان گفت: این گوشت در سردخانه است و یکی دو تاجر این خطا را انجام دادند که به محض اطلاع از آلوده بودن گوشت، سازمان دامپزشکی کشور اطلاعیه‌ای صادر کرد و به هیچ وجه این گوشت توزیع نشده است.

 

بیمارستان لاکان رشت امسال به بهره‌برداری می‌رسد
استاندار گیلان در ادامه به توسعه زیرساخت بخش بهداشت و درمان در گیلان اشاره و بیان کرد: در زمان حاضر تعداد تخت‌های بیمارستانی استان از میانگین کشوری پایین‌تر است؛ اما با افتتاح بیمارستان‌های لاکان رشت، لنگرود، بندرانزلی و تالش نزدیک به هزار تخت به ظرفیت گیلان افزوده می‌شود.

 

وی اضافه کرد: بیمارستان لاکان رشت که کلنگ احداث آن از سال ۸۷ به زمین زده شده بود، امسال به بهره‌برداری خواهد رسید و هر سرمایه‌گذاری که تمایل داشته باشد در کنار این بیمارستان هتل احداث کند، تسهیلات لازم را برای آن فراهم خواهیم کرد.

 

آزادسازی نیمی از اراضی مسیر راه اهن آستارا
استاندار گیلان با تاکید بر توسعه تجارت و گردشگری و کشاورزی استان، افزود: اگرچه با تحریم‌ها و تنگناهای اعتباری و پروژه‌های نیمه‌تمام مواجهیم، اما باید کار کنیم تا مسائل استان حل شود.

 

وی با بیان اینکه امسال نیمی از اراضی پروژه ۱۶۰ کیلومتری راه‌آهن رشت – آستارا آزاد شده و مابقی تا پایان سال آزاد می‌شود، ادامه داد: این پروژه مورد تاکید رئیس جمهوری بوده و تماما روی پل می‌رود تا کمترین آسیب به اراضی کشاورزی وارد شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.