مصیبت همسان‌سازی بر سر بازنشستگان

در همایش سالروز تصویب قانون کار اعلام شد:

0 19

مراسم گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار با حضور اعضای شوراهای اسلامی کار و انجمن های صنفی کارگران ساختمانی در تشکیلات خانه کارگر گیلان برگزار شد.

بیش از سی سال از تصویب قانون کار می‌گذرد و شرایط اقتصادی، اجتماعی در کشورمتحول شده است. در طی این مدت تشکیلات کارگری و شوراهای اسلامی کار در کشور خواستار اصلاح و بازبینی قانون کار بودند و معتقدند؛ در مواردی همین قانون با وجود نواقصی که دارد درست اجرا نمی‌شود.

تعطیلی کارخانجات و بیکاری کارگران، نبود حمایتهای قانون کار، عدم اجرای طرح طبقه بندی و نبود شوراهای اسلامی کار و نارضایتی بازنشستگان از میزان دریافتی حقوق و اجرای نامناسب همسان سازی از جمله مواردی بود که امروز در این همایش به آن اشاره و اعتراض شد.

 

«حسن ایزدی» دبیر تشکیلات خانه کارگر گیلان در این نشست گفت: همسان سازی مصیبتی بود که بر جامعه کارگری و بازنشسته وارد شده است.

ایزدی با اشاره به تصویب نامناسب قانون همسان سازی حقوق گفت: مجلس و دولت گذشته برای حداقل بگیران بازنشسته کمترین دریافتی را در نظر گرفتند. بطوریکه بازنشستگان حداقل بگیر گیلان که دریافتی شان کمتر از ۱۱ میلیون تومان است با این طرح میزان افزایش حقوقشان در حدود ۳۵۰ هزار تومان شده است.

وی تاکید کرد: کانون‌های بازنشستگی نباید در مورد این مسئله سکوت کنند و باید خواستار متناسب‌سازی مستمری‌ها براساس خط فقر و حداقل هزینه‌های زندگی باشند.

دبیر تشکیلات خانه کارگر استان، معضل اساسی کارگران را امنیت شغلی عنوان کرد و افزود:  قراردادهای موقت و سفیدامضا، عدم رعایت اصول ایمنی و بهداشتی در محیط‌های کار و درمان از جمله مشکلات عمده کارگران گیلانی است.

وی با اشاره به اینکه طی ۳۰ سال گذشته قانون کار توسط مجلس‌ها و دولتهای مختلف دستکاری شد اظهار کرد: ۴۶ سال بعد از انقلاب اکنون کارگر و بازنشسته کشور امنیت شغلی و معیشتی ندارد. تعداد شوراهای اسلامی کار در واحدهای تولیدی و صنعتی به کمترین تعداد ممکن رسیده و نمایندگان این شوراها از جلسات کارگری اخراج می‌شوند که برخلاف قانون است. همچنان در بیشتر واحدهای صنعتی استان، طرح طبقه بندی مشاغل اجرایی نمی‌شود .

 

دبیر تشکیلات خانه کارگر با اشاره به اینکه صنعت را به تاراج بردند تصریح کرد: با تعطیلی کارخانجات بیش از ۳۸ هزار کارگر گیلانی در طول این سالها کار خود را از دست دادند.

وی به انتظار ۴ ساله کارگران ساختمانی برای بیمه نیز اشاره کرد و گفت: ۱۷ هزار کارگر ساختمانی فاقد بیمه در گیلان داریم که در انتظار اقدام مجلس برای بیمه خود هستند.

 

ایزدی، با اظهار تاسف از جایگاه ۲۹ درمان تامین اجتماعی گیلان در کشور بیان کرد:با توجه به جمعیت زیادی که در گیلان وجود دارد، کمبود مراکز و فضای درمانی برای کارگران به شدت احساس می‌شود. تعداد افراد تحت پوشش درمان تأمین اجتماعی با مراکز درمانی استان هم‌خوانی ندارند.

در ادامه همایش، «حسین ابراهیمی» مدیریت درمان تامین اجتماعی گیلان نیز در سخنانی به کمبود تختهای درمانی در حوزه درمان تامین اجتماعی استان و اقدامات انجام شده در احداث درمانگاههای جدید اشاره کرد.

 

لازم به ذکر است: طبق آمارهای اعلامی از سوی خانه کارگرگیلان؛ این استان در حدود ۲۰۰ هزار بازنشسته تامین دارد که ۶۵ درصد آنها (۱۲۰ هزار نفر) حداقل بگیر و کمتر از ۱۱ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند. ۱۰ درصد حداقل بگیران بازنشسته نیز با سوابقی کمتر از ۲۰ سال سابقه نیز دریافتی حقوق آنها کمتر از ۴ میلیون تومان است.

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.