استانی که هنوز درگیر زیرساخت جاده‌ای است؛

پروژه‌های نیمه‌تمام و سکوت بازرسی گیلان

0 ۱۱

گیلان با بیش از ۱۳ هزار کیلومتر راه همسنگ، هنوز درگیر معابر ناایمن و پروژه‌های نیمه‌تمام راهسازی است. فرماندار رشت در انتقاد به این وضعیت خواستار ادغام دستگاه‌هایی مانند راه و شهرسازی، راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و شرکت ساخت شد. با اینکه بازرسی کل گیلان، سال گذشته اعلام کرده بود به موضوع پروژه‌های نیمه تمام راهسازی استان ورود کرده اما هنوز گزارشی از پیگیری‌های آن ارائه نشده است. 

 

«اسماعیل میرغضنفری» فرماندار شهرستان رشت در جلسه هفتگی پیگیری امور شهرستان با بیان اینکه وضعیت راه‌های ارتباطی رشت قابل دفاع نیست، خواستار استفاده حداکثری از ظرفیت نمایندگان مجلس برای سرعت بخشیدن به اجرای پروژه‌های راهسازی و رفع موانع موجود از جمله ضعف پیمانکاران و مشکلات مدیریتی شد.

 

فرماندار رشت بیان کرد: دستگاه‌های راه و شهرسازی، راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای و شرکت ساخت در نگاه مردم یکی است؛ این مجموعه‌ها باید ادغام شوند تا تکلیف این حوزه مشخص شود؛ هم اینک پروژه تعریض جاده از مسیر رشت به امام‌زاده هاشم که در حال اجراست باید مربوط به راه و شهرسازی باشد اما در اختیار راهداری است.

 

میرغضنفری تصریح کرد: تمامی مسافران و گردشگران ورودی به گیلان از مسیرهای مواصلاتی رشت عبور می‌کنند؛ بنابراین توجه ویژه به راه‌ها و زیرساخت‌های ارتباطی این شهرستان ضروری است. این انتقاد فرماندار رشت در حالی مطرح می‌شود که مرکز گیلان یعنی شهر رشت هنوز از جاده کمربندی مناسبی برای جلوگیری از افزایش ترافیک داخل شهر برخوردار نیست.

 

گزارش‌ها نشان می‌دهد؛ در سال مالی گذشته، ۶۲ میلیارد تومان اعتبار در حوزه و نگهداری راه‌ها به استان گیلان تخصیص پیدا کرده است. با اینکه این مبلغ با توجه به حجم فقر موجود در زیرساخت‌های ارتباطی گیلان و ورود میلون‌ها نفر به استان بسیار ناچیز است؛ فرماندار رشت معتقد است ناکارآمدی برخی از پیمانکاران و به‌کارگیری آنها در شهرستان‌ها و پروژه‌های مختلف موجب طولانی شدن فرایند تکمیل پروژه‌های در دست اجرا شده است.

 

گیلان دارای ۱۱ هزار و ۲۰۶ کیلومتر راه است. راه همسنگ استان نیز بالغ بر ۱۳ هزار و ۶۰۰ کیلومتر اعلام شده که از این میزان ۱۷ درصد راه‌های استان را بین شهری و ۸۳ درصد را روستایی تشکیل می‌دهد.

 

در حال حاضر گیلان دارای ۶۹ کیلومتر آزادراه، ۴۸۷ کیلومتر بزرگراه، ۳۲۲ کیلومتر راه اصلی، هزار و ۵۵ کیلومتر راه فرعی و ۹ هزار و ۲۹۴ کیلومتر راه روستایی است. مسیرهای مواصلاتی که نقاط خطرآفرین زیادی را در خود جای داده‌اند و در اکثر مواقع حتی از یک روکش معمولی آسفالت هم محروم مانده‌اند.

 

تعداد فوتی‌های سال گذشته در محورهای گیلان به ۴۲۹ نفر رسید. آماری که پلیس راه و راهداری گیلان از کاهش ۸ درصدی آن نسبت به سال ۱۴۰۲ با رقم کشته ۵۹۹ نفر خبر می‌دهند.

 

کنارگذر تالش–آستارا، تکمیل آزادراه رشت–قزوین، به‌ویژه محور منجیل–رودبار، پروژه نیمه تمام محور سراوان – سنگر – سیاهکل و بزرگراه امامزاده هاشم- خمام- انزلی در کنار پروژه‌های متعدد تعریض تنها چند نمونه از پروژه‌های کلان راهسازی گیلان است که بعد گذشت چندین سال به بهانه نبود اعتبار، کمبود مصالح یا مواردی دیگر بلاتکلیف هستند.

 

جان احمد آقایی، بازرس کل گیلان چند ماه قبل اعلام کرده بود؛ به پروژه های نیمه تمام حوزه راه های گیلان ورود کرده است. هرچند هنوز مشخص نشده نتیجه ورود بازرسی به این حوزه به کجا ختم شده است.

 

طبق آخرین آمار سامان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان، در حال حاضر ۲ هزار و ۲۰۰ پروژه عمرانی نیمه تمام در استان وجود دارد که بخشی از این پروژه‌ها در حوزه راهسازی تعریف می‌شوند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.