«هادی حقشناس» استاندار گیلان در جلسه کارگروه آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری گیلان گفت: حوزه پژوهش در گیلان باید بر سه محور محیطزیست، کشاورزی و اقتصاد دریا پایه متمرکز باشد.
حقشناس افزود: منابع پیشبینیشده برای پژوهش در سال جاری محدود است، بنابراین باید با استفاده هدفمند از این اعتبارات، صرفاً بر دو یا سه مسأله اولویتدار تمرکز شود تا اثربخشی پژوهشها افزایش پیدا کند.
وی افزود: یکی از مشکلات اساسی در گیلان این است که گاهی مسأله به درستی تشخیص داده نمیشود؛ اگر مسأله صحیح شناسایی شود، حتی سختترین مشکلات نیز قابلحل خواهند بود.
در حال حاضر ۲۱ پژوهش سرا در گیلان فعال است. طبق قانون یک درصد از اعتبارات هزینهای دستگاه ها باید به امر پژوهش اختصاص پیدا کند. در سالهای اخیر اعتبارات پژوهشی برخی از دستگاهها به علت طولانی شدن فرآیند تصویب طرحهای پژوهشی بارها برگشت خورده است.
بودجه گیلان در حوزه پژوهش در سالهای اخیر متغیر بوده و شامل مبالغی برای طرحهای پژوهشی در زمینههای مختلف از جمله اشتغال پایدار، آب و محیط زیست، و صنعت و معدن است.
درسال ۱۴۰۳ یک درصد از اعتبارات دستگاه ها در گیلان معادل ۳ میلیارد تومان به امر پژوهش اختصاص پیدا کرد. کارشناسان معتقدند باتوجه به چالشهای بزرگ گیلان در حوزه محیطزیست و توانمندی استان در کشاورزی و اقتصاد دریامحور تخصیص چنین اعداد ناچیزی کمکی به حل مسائل کلان استان نمیکند.