در اینکه میزبانی یک رویداد بین المللی میتواند امتیاز و افتخاری برای ورزش آن استان باشد شکی نیست، اما این میزبانی زمانی پرافتخارتر محسوب میشود که با ارایهی آمار نادرست سعی در به بیراهه کشاندن مخاطب نداشته باشیم.
به گزارش مرور، با وجود اعلام آمادگی ۲۰ تیم برای حضور در مسابقات بین المللی وزنه برداری جام جهان پهلوان نامجو که پنجمین دورهی جام فجر نیز است، در فاصله دو روز تا مسابقات «اصغر ابراهیمی» رئیس هیات وزنه برداری گیلان این آمار را به ۱۶ تیم کاهش داد و حالا با اعلام استارت مسابقات، مشخص شد ۱۲ تیم برای این تورنمنت به ایران آمدند و تعداد کل وزنه برداران هم با احتساب ۷ وزنه بردار ایرانی، فقط ۳۴ نفر است.
نکته جالبتر را «وحید رشیدی» پیشکسوت وزنه برداری کشورمان مطرح کرد؛ وی به مرور گفت: با فرض اینکه تمام این ۳۴ نفر در رشت روی تخته بروند که البته کمی بعید به نظر میرسد، آمارهایی وجود دارد که سطح مسابقات را به شدت تنزل میدهد.
وی افزود: از ۳۴ وزنه بردار شرکت کننده نام ۱۳ وزنه بردار اصلا در فهرست گزینشی المپیک وجود ندارد! از ۲۱ وزنه بردار باقی مانده، ۱۳ وزنه بردار هیچ شانسی برای کسب سهمیهی المپیک توکیو ندارند! از ۸ وزنه بردار باقی مانده چهار نفر سهمیهی خود را قطعی کردهاند. در واقع نتایج رقابت های جام فجر فقط برای ۴ وزنه بردار به نامهای کیانوش رستمی، علی هاشمی، علی داودی و بکدولوت رسولبکوف از قرقیزستان که در مسیر کسب سهمیه المپیک هستند اهمیت دارد.
حال باتوجه به اعلام استاندار گیلان که گفته بود ۲۵ میلیارد ریال برای این مسابقات هزینه شده است و همچنین جوایز یکصد هزار دلاری (۱۵ میلیارد ریال) این مسابقات، باید گفت چهل میلیارد ریال صرف میشود فقط برای اینکه ببینیم آیا چهار وزنه بردار میتوانند کسب سهیمه کنند یا نه.
اما رشیدی دلیل واقعی عدم استقبال کشورها از این مسابقات را نیز عنوان کرد، وی گفت: مسابقات نامجو در بدترین زمان ممکن در حال برگزاری است، دقیقا یک روز قبل از این مسابقات، رقابتهای گزینشی المپیک در رم ایتالیا با استقبال گستردهی وزنه برداران مطرح جهان برگزار شد و یقینا در این فاصلهی کم فرصت ریکاوری و حضور مجدد وزنه برداران روی تخته نبود. اگر فقط کمی مسوولان وزنه برداری کشور دقت بیشتری میکردند یقینا بهره فراوان تری از این مسابقات میبردند.