«هادی حقشناس» استاندار گیلان، امروز در کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری از برنامه خود برای شناسایی و احیای بنگاه های اقتصادی غیرفعال با محوریت بخش خصوصی و تلاش برای زدودن موانع جذب سرمایهگذاریهای خارجی خبر داد.
نماینده عالی دولت در استان گیلان همچنین رسیدگی به وضعیت بنگاه های اقتصادی تعطیل در داخل شهرک های صنعتی و شهر صنعتی رشت را از دیگر برنامههای خود برای رونق اقتصادی استان اعلام کرد.
هادی حقشناس، دخانیات را یکی از ظرفیت های بالای سرمایه گذاری دانست و ضمن اشاره به محدودیتهایی که تحریمها ایجاد کرده تاکید کرد: استان آماده حمایت از سرمایه گذاران به ویژه در بخش جذب سرمایه گذار خارجی است؛ اگرچه به دنبال رفع تحریم ها هستیم، اما نباید دست از کار بکشیم و باید با اتکا به ظرفیت های داخلی، اقتصاد استان را شکوفا کنیم.
نماینده عالی دولت در استان گیلان افزود: برای اینکه به رشد اقتصادی هشت درصد در برنامه هفتم برسیم، باید به سمت سرمایه گذاری حرکت کنیم. در این راستا، جذب سرمایه گذاران ایرانی و گیلانی مقیم خارج در راستای شعار سال و برنامه هفتم بسیار حائز اهمیت است.
لازم به ذکر است؛ سخنان استاندار گیلان در حالی مطرح میشود که شواهد و گزارشات نشان میدهد در حال حاضر حدود ۵۰۰ واحد صنعتی راکد و غیرفعال در استان وجود دارد. هر چند که از دوره ریاست جمهوری رییسی تلاشهایی برای احیاء این کارخانجات انجام شد اما آمار و ارقام آن به شدت متناقض و ضد و نقیض است.
عدد واحدهای فعال شده بین ۱۰۸ واحد تا ۲۷۰ واحد متغیر است. مسئولان بخش صنعت، روابط عمومیها و مراکز آماری استان میگویند؛ در مسیر احیاء، هزاران نیروی کار به شغل اصلیشان بازگشتند، اما وقتی سئوال میشود چند نمونه را بیان کنید پاسخ روشنی ارائه نمیدهند.!!.
در حوزه جذب سرمایهگذاری خارجی هم بنابر گفته کارشناسان اقتصادی و تحلیلگران ویژه این بخش، گیلان به شدت دچار عقبماندگی است. اداره کل امور اقتصادی و دارایی گیلان اواخر سال گذشته در نشستی خبری اعلام کرده بود: تنها ۳.۸ میلیون دلار سرمایهگذاری خارجی در گیلان جذب شده است. طبق این گزارش، سرمایهگذاری خارجی مصوب در سال ۱۴۰۳ حدود ۱۴.۴ میلیون دلار بوده است.
این سرمایهگذاران از کشورهای سوئیس، جمهوری چک، افغانستان و ایرانیان مقیم استرالیا و امارات بودهاند.
قرارداد ساخت سه پست اسکله در بندر کاسپین بین منطقه آزاد انزلی و یک شرکت داخلی با مشارکت سرمایهگذاری از افغانستان به ارزش ۵۰ میلیون دلار از جمله مواردی است که در طول دو سال اخیر از آن تحت عنوان جذب سرمایهگذاری خارجی نام برده شده است.