کاهش اصول ایمنی در بلندمرتبه سازی

بیش از 80 درصد ساختمانهای شهر رشت ایمنی ندارند؛

0 22

بعد از وقوع حوادثی همچون فرو ریزش ساختمانهای پلاسکو و متروپل، حساسیت‌ها و توجهات درخصوص رعایت اصول مقررات ساختمان و ایمن سازی ساختمان‌های مسکونی بیش از همیشه مورد تاکید قرار گرفت.

عدم رعایت استاندارد و ایمن سازی در ساختمانهای مسکونی نسق ساز رشت نیز که فاقد کمترین نکات ایمنی و اصول مقررات ساختمان هستند  از جمله دغدغه های سازمان آتش نشانی شهرداری رشت و شرکتهای بیمه ای بوده است.

 

بطوریکه طبق آمارهای سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی رشت؛ بیش از ۳۴ درصد آتش‌سوزی‌هایی که در این شهر رخ می‌دهد، به دلیل غیراستاندارد بودن سیم‌کشی برق ساختمان‌ها است.

 

در هفته های گذشته وقوع چند حادثه حریق در ساختمانهای مسکونی و تجاری رشت که از عدم رعایت نکات ایمنی در این واحدها ناشی شد بار دیگر لزوم آموزش و اطلاع رسانی در خصوص اهمیت بیمه‌های آتش سوزی و بررسی سیستم های سیم‌کشی ساختمانها رو دو چندان کرد.

 

34 درصد آتش‌سوزیها بعلت اتصال در سیستم سیم‌کشی برق

«شهرام مومنی» رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت درگفت‌وگو با مرور اعلام کرد: ساختمان‌های عمومی مانند تمامی ساختمان‌ها که در سطح یک شهر وجود دارند، می‌توانند پرخطر و ناایمن باشند و در حقیقت خاصیت زندگی مدرن شهری است که با خطرات و حوادث عجین است و هرچه تکنولوژی و فناوری بیشتر توسعه پیدا می‌کند، قاعدتا دامنه این خطرات و حوادث افزایش پیدا می‌کند.

 

وی افزود: برای سازمان آتش‌نشانی، تمامی اماکن مهم اعم از بیمارستان، هتل‌ها، مدارس سطح شهر  و… که جنبه عمومی و بهره‌برداری عمومی دارند بازدید صورت گرفته و توصیه‌های لازم و نواقصی که در این ساختمان‌ها دیده شده به مالکین آن اعلام شده است.

مومنی تاکید کرد: به هر حال توصیه‌ها در قالب اعلام نواقص به این سازمان اعلام شده و به دست مالکین رسیده است، اما به عنوان یک توصیه عمومی تاکید می‌کنیم که در چنین اماکنی که افراد مدیریت دارند یا مالک و دست اندرکار هستند به آن اخطاریه‌ها و نواقص اعلامی سازمان آتشن‌شانی توجه کنند.

 

سازه‌های ناایمن و نسقی رشت مستعد آتش‌سوزی

مومنی در خصوص ایمنی سیم‌کشی‌های ساختمان‌های مسکونی مطرح تاکنون چندین مورد آتش‌سوزی در شهر رشت به دلیل عدم رعایت سیم‌کشی‌های ایمن و یا استفاده از لوازم برقی معیوب اتفاق افتاده است. از طرفی بسیاری از سازه‌هایی که در شهر رشت وجود دارند سازه‌هایی هستند که در ساخت آن‌ها از چوب استفاده شده، و در خیلی از سازه‌ها نیز سیستم‌های سیم‌کشی از قسمت شیروانی و سربندی آن‌ها عبور داده شده است. همه این‌ها در حالی است که مجاورت برق با چوب می‌تواند برای زمینه‌سازی وقوع آتش‌سوزی بسیار خطرناک و مستعد باشد .

 

رییس سازمان آتش‌نشانی رشت تاکید کرد: توصیه می‌کنیم مخصوصا در چنین بافت‌ها و سازه‌هایی که ویلایی هستند بازدیدهای مستمر سالانه از سیستم‌های سیم‌کشی برق انجام شود و برای پیشگیری از وقوع حادثه نواقص احتمالی رفع شوند.

 

وی افزود: با روش‌های اشاره شده از بسیاری از حوادث ناگوار پیشگیری به عمل می‌آید و حوادث ناشی از اتصالی در سیستم‌های سیم‌کشی برق در منازل مسکونی و یا سایر تصرف‌ها کاهش پیدا می‌کند.

 

مومنی در خصوص بیمه‌های آتش‌سوزی هم توضیحاتی ارائه داد و گفت: به هر حال بیمه آتش‌سوزی نمی‌تواند یک اقدام پیشگیرانه باشد. هر چقدر هم بخواهید اماکن را بیمه کنید اگر خطری در آنجا وجود داشته باشد و رفع نشود آتش‌سوزی در کمین خواهد بود، مگر اینکه شرکت‌های بیمه اصرار کنند برای ایمن‌سازی محیط تا مقداری سطح ایمنی افزایش پیدا کند. البته گزینه انجام بیمه به تنهایی نمی‌تواند یک اقدام پیشگیرانه باشد بلکه فقط می‌تواند برای کاهش اثرات و پوشش خسارات به شهروندان موثر واقع شود.

رییس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت: بر اساس آمارها حدود ۳۴ درصد آتش‌سوزی منازل مسکونی بعلت اتصال در سیستم سیم‌کشی برق اتفاق افتاده است.

 

مومنی در مورد اینکه بررسی سیستم ایمنی چقدر در کاهش حوادث آتش‌سوزی موثر است گفت: بر اساس آمارها حدود ۳۴ درصد آتش‌سوزی منازل مسکونی بعلت اتصال در سیستم سیم‌کشی برق اتفاق افتاده است؛ در حالیکه حالا اگر بازدیدهای مناسب و رفع خطرها انجام شوند، قاعدتا آمار بسیاری از آتش‌سوزی‌ها در این حوزه کاهش پیدا خواهد کرد.

 

بیش از ۸۰ الی ۹۰ درصد اماکن شهر رشت ایمنی ندارند

رییس سازمان آتش نشانی رشت، مطرح کرد: ساختمان‌های نسق‌ساز زیادی در شهر رشت داریم که فرآیندهای اداری و قانونی احداث بنا را به علل مختلفی همچون دریافت پروانه طی نمی‌کنند. در حالیکه مطمئنا در هنگام دریافت پروانه یک سری از ضوابط و مقررات در طرح و نقشه باید مهندسی و بررسی شود که این اتفاق در مورد بناهای نسقی شهر نمی‌افتد و افراد به صورت تجربی ساختمان‌ها را پیش می‌برند.

وی تصریح کرد: اغلب اوقات به دلیل اینکه دید فنی پشت این مسائل وجود ندارد و همچنین برای کم کردن هزینه‌های ساخت و ساز خیلی از موضوعات مرتبط با اصول مهندسی و ایمنی در ساختمان‌های نسقی رعایت نمی‌شود.

 

وی گفت: به صورت تجربی بیش از ۸۰ الی ۹۰ درصد اماکن در شهر رشت از نظر ایمنی و آتش‌نشانی در حد خیلی بالایی ایمنی لازم را ندارند. برای مثال هرچه ساختمان‌ها به سوی بلند مرتبه‌سازی پیش می‌روند سطح ایمنی کاهش پیدا می‌کند.

 

مومنی افزود: شاید ساختمان‌های نسق‌ساز یک تا دو طبقه مشکلات ایمنی خاصی نداشته باشند اما به ترتیب هر چه به تعداد طبقات در این بناها افزوده می‌شود، سطح ایمنی ساختمان‌ها هم به دلیل ( نداشتن پروانه و کاهش هزینه‌های ساخت) کاهش پیدا می‌کند.

 

اقبال شهروندان برای خرید بیمه‌های حوادث و آتش‌سوزی

 

«زهرا حسن‌زاده» مدیر فروش بیمه سامان در خصوص اقبال مردم نسبت به بیمه حوادث و آتش‌سوزی به مرور گفت :اگر شهروندان نسبت به این موضوع آگاهی کامل همراه با اطلاع‌رسانی صحیح و مبتنی بر نیازهایشان داشته باشند قطعا از بیمه‌های حوادث و آتش‌سوزی استقبال خواهند کرد. زیرا بیمه‌های آتش‌سوزی منازل هزینه بالایی ندارد.

 

وی گفت: با نیازسنجی درست مردم در این حوزه می‌توان به نتایج مطلوبی دراین امر مهم دست پیدا کرد.

حسن‌زاده با بیان اینکه رسانه‌ها نقش بسیار مهمی در اطلاع‌رسانی دقیق و گسترده در بحث بیمه‌های آتش‌سوزی منازل دارند افزود: نمایندگان بیمه نیز با تبلیغات گسترده در سطح شهر و صدا و سیمای مراکز استانی وظیفه مهمی در ارتقا آگاهی شهروندان نسبت به این بیمه‌ها خواهند داشت.

مدیر فروش بیمه: اگر شهروندان نسبت به این موضوع آگاهی کامل همراه با اطلاع‌رسانی صحیح و مبتنی بر نیازهایشان داشته باشند قطعا از بیمه‌های حوادث و آتش‌سوزی استقبال خواهند کرد. زیرا بیمه‌های آتش‌سوزی منازل هزینه بالایی ندارد.

وی در ادامه گفت: حوادث تلخی مانند حادثه پلاسکو در چند سال گذشته و ریزش ساختمان در آبادان به نوعی هشداری مهم برای مردم در جهت احتمال خطرات احتمالی و غیرقابل پیش‌بینی اماکن مسکونی محسوب می‌شود. بعد ازاین اتفاقات مراجعه و درخواست مردم برای خرید بیمه‌های حوادث وآتش‌سوزی با روند افزایشی همراه شد.

 

حسن زاده اظهار کرد :از آنجاییکه این بیمه یک بیمه اجباری محسوب نمی‌شود لذا لازم است حتما طرح و برنامه‌ریزی منسجمی در خصوص تشویق مردم به انجام این نوع بیمه‌ها انجام شود.

 

وی تصریح کرد: درحال حاضر در برخی از وام هایی که از طریق بنیاد مسکن در جهت ساخت منازل مسکونی روستایی پرداخت می‌شود، یکی از ملزومات دریافت این وام این است در طول مدت بازپرداخت آن، حتما آن منازل بیمه باشند که این الزام بسیار مهم و حائز اهمیت است.

 

مدیر فروش بیمه‌های سامان در تشریح مزایای بیمه‌های حوادث و آتش‌سوزی تشریح کرد: این بیمه‌ها برای بیمه‌گذاران همراه با امنیت و آسودگی خاطر است و بیمه‌گذاران با مبالغ کم و منطقی با توجه به نرخ تورم و ارزش ریالی پول کشور سرمایه‌های زندگی خود را بیمه می‌کنند و این کاملا به نفع آنها خواهد بود.

وی در خاتمه تاکید کرد: اطلاع‌رسانی دقیق توسط رسانه‌ها، صداوسیما و نمایندگان بیمه نقش بسیار حائز اهمیتی در نگرش صحیح  مردم نسبت به پوشش بیمه حوادث و آتش‌سوزی خواهد داشت.

 

عدم آگاهی و اطلاعات نادرست از پوشش‌های بیمه‌ای

«پروین نظرپور» نماینده جنرال بیمه آسیا نیز در تشریح اهمیت بیمه‌های حوادث وآتش‌سوزی اماکن اداری و مسکونی گفت: حق بیمه سالانه منازل مسکونی با توجه به سال ساخت، نوع سازه و مساحت متفاوت است.

 

وی در ادامه افزود: باتوجه به این مردم به سختی و پس سالها پس‌انداز واحد مسکونی، یا اداری و تجاری خریداری می‌کنند لازم است حتما از بیمه‌های حوادث وآتش‌سوزی در جهت بالابردن ضریب اطمینان و آسودگی در برابر خطرات احتمالی استفاده کنند.

 

نظر پور تصریح کرد: به عنوان یک نماینده بیمه از شهروندان درخواست می‌کنم تا به موضوع مهم خری بیمه‌های حوادث و آتش‌سوزی منازل نگاه ویژه‌ای داشته باشند.

وی در خصوص نقش مهم اطلاع‌رسانی در این حوزه گفت: اطلاع‌رسانی و تبلیغات گسترده گام بسیار مهمی در مسیر ارتقا آگاهی شهروندان نسبت به مزایای بیمه بشمار می‌رود. بیشترین علت عدم اقبال از این نوع بیمه‌ها عدم آگاهی و اطلاعات نادرست شهروندان است.

 

وی گفت: رسانه‌ها با انعکاس و انتشار اخبار و اطلاعات مهم در خصوص انواع بیمه نقش بسیار مهمی در جهت آگاهی جامعه برعهده دارند.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.